ROCKanje

Ting Tings: Pogled sa vrha

Vesti — Autor rockanje @ 09:32

    Engleski dvojac The Ting Tings ove sedmice je, prvi put u karijeri osvojio prvo mesto na jednoj listi. Njihova pesma "That's Not My Name" bila je najprodavanija prošle nedelje u Britaniji, pa ovu ležerno provodi na vrhu liste singlova. Najprodavaniji album je 'Home Before Dark' Neila Diamondu, što je starom pevaču takođe prvi put na britanskoj listi albuma. Prošle nedelje Diamond je prvi put bio prvi i na Billboardovoj listi. Drugi medju albuma su rokeri Pendulum s 'In Silico'.


Slike van kutije: Rekonstruisane naslovnice albuma

Vesti — Autor rockanje @ 23:55

 

    Blog B3TA održao je zanimljivo takmičenje – cilj je bio pomoću Photoshopa (ili Paintshopa ili čega već) proširiti scene s najpoznatijih naslovica albuma svih vremena. Rezultata ima mnogo i više su nego zanimljivi – pogledajte ovde.                                        

                                                                                                                                              Monitor


Za skidanje: Scarps - Play pop or die

Download — Autor rockanje @ 11:44

    Poštovani, pred vama se nalazi novi EP grupe Scarps, sa četiri pesme, specijalno uradjen kao poklon odabranima za 18-ti rodjendan benda:

Link 

 (Dalje)

Coldplay: U svađi snimili album

Vesti — Autor rockanje @ 19:01

    Vođa grupe Coldplay Kris Martin priznao je da su odnosi među čanovima benda bili vrlo zaoštreni pre početka snimanja njihovog poslednjeg albuma "Viva La Vida".
    Martin kaže da članovi grupe nisu međusobno uopšte pričali, a odnosi su se popravili nakon saradnje sa producentom Brajanom Inom. (Dalje)

Recenzija: Naked - Noyz

Novi albumi — Autor rockanje @ 18:51

Muzika se sluša. U najpoželjnijem i najboljem slučaju (ovom, konkretnom) sa uživanjem. I teško se (u tim momentima) da rečima iskazati. Povrh svega, ma koliko muzički osoben, izražajni kod ovih muzičara, posvećenika, instrimentalista, bio razbarušen u svojoj višeslojnosti i izbalansiran, melodičan, sofisticirano nenametljiv isto koliko i potpuno prijemčiv, on, snimljeni muzički materijal je, idejno i svirački, na visokopozicioniranom nivou. U svojim korenima orjentisan u džezu, sa dodatkom raznoraznih ukusa i ukrasa. U momentima kada vas dva basa (dobro ste pročitali) u sastavu grupacije Naked, Ivan Mihajlović i Branislav Radojković (Rare), hipnotički sigurno nose i vode kroz ovo specifično putešestvije (Dalje)

Novi Zeland: Mesto za izvoz pop bendova

Vesti — Autor rockanje @ 18:01

    Engleski Times je privirio na Novi Zeland i utvrdio da ova daleka ostrva upravo stvaraju pop scene koja će pokoriti svet. Odabrali su pet bendova koji su se pojavili u poslednjih godinu dana, a koji su u zadnje vreme potpisali izdavačke ugovore s britanskim i američkim izdavačima. Ono što je kod njih poznato je to da kombinuju psihodeliju, grunge i indie-pop, a ono što iz razlikuje nastalo je zahvaljujući „ključnom sastojku svake jake muzičke scene“ – izolaciji. Oni se zovu Ruby Suns, Lawrence Arabia, the Brunettes, the Phoenix Foundation i Connan and the Mockasins.

                                                                                                               Monitor
 


Za skidanje: Dva Kila Basa (1998) ep

Download — Autor rockanje @ 15:10

    Kratkotrajna muzicka avantura dela negdasnje grupe Slobodna Woznja uz danas popularnog basistu Baneta Radojkovica (Rare, Naked) iza sebe je ostavila, na zalost, jedino ovaj briljantni ep sa tri stvari. U jednoj gostuje i violinista Aleksandar Stukelja. Ako poslusate shvaticete kolika je steta sto nisu nastavili rad.

Link Recenzija: Lutke - Fontanela (Ammonite Records), 2007.

Novi albumi — Autor rockanje @ 14:25
    Tko su sad pa ovi, pitat će se prosječan groupie čitatelj. Onda će saznati da je u pitanju beogradski bend i vjerojatno će samo okrenuti očima i uzdahnuti: „Opet ova budala Hadžo hvali tamo neke Srbe, koga boli đon za njih!“. 
     Fair enough. Takvi su vjerojatno već odustali od daljnjeg čitanja ove recke, no vi koji niste opterećeni hrpom konjskih govana o tome tko je tko, odakle dolazi i koliko ima kojih krvnih zrnaca, otkrit ćete još jedan jako lijep bend iz susjedne nam države koji zaslužuje da se o njemu piše na ovim stranicama. (Dalje)

Velika thrash žurka: Slayer u Beogradu

Vesti — Autor rockanje @ 13:50

    Kao što kaže stara dobra pesma grupe Idoli - "glasine se brzo šire, a kad puknu tu je kraj" - priča da legendarna kalifornijska grupa Slayer, jedan od najvećih i najuticajnijih thrash metal bendova svih vremena, dolazi po drugi put u Beograd je 100% tačna. Bend je nastupio na festivalu Exit, na Main Stageu 2005. godine. Glavni "krivci" za prošlogodisnji dolazak Iron Maiden-a u Beogradu, Avalon Produkcija iz Skoplja i Talent Box iz Beograda  potvrdili su koncert benda Slayer za 24. juni u Beogradu(Dalje)

Kings Of Leon: Novi studijski album početkom oktobra

Vesti — Autor rockanje @ 13:40

    Krajem septembra ili na samom početku oktobra ove godine grupa Kings Of Leon objaviće svoj novi, za sada još neimenovani album! Rad u studiju je pri samom kraju, sve se još samo "glanca", a Kings Of Leon će novi album predstaviti odabranim novinarima iz celog sveta u Parizu, 7. jula. Prema informacijama iz SonyBMG - ova ekipa je napravila album još bolji od prethodnog, a mi samo još možemo da dodamo - jedva čekamo njegov izlazak!