ROCKanje

Coldplay: U svađi snimili album

Vesti — Autor rockanje @ 19:01

    Vođa grupe Coldplay Kris Martin priznao je da su odnosi među čanovima benda bili vrlo zaoštreni pre početka snimanja njihovog poslednjeg albuma "Viva La Vida".
    Martin kaže da članovi grupe nisu međusobno uopšte pričali, a odnosi su se popravili nakon saradnje sa producentom Brajanom Inom. (Dalje)

Recenzija: Naked - Noyz

Novi albumi — Autor rockanje @ 18:51

Muzika se sluša. U najpoželjnijem i najboljem slučaju (ovom, konkretnom) sa uživanjem. I teško se (u tim momentima) da rečima iskazati. Povrh svega, ma koliko muzički osoben, izražajni kod ovih muzičara, posvećenika, instrimentalista, bio razbarušen u svojoj višeslojnosti i izbalansiran, melodičan, sofisticirano nenametljiv isto koliko i potpuno prijemčiv, on, snimljeni muzički materijal je, idejno i svirački, na visokopozicioniranom nivou. U svojim korenima orjentisan u džezu, sa dodatkom raznoraznih ukusa i ukrasa. U momentima kada vas dva basa (dobro ste pročitali) u sastavu grupacije Naked, Ivan Mihajlović i Branislav Radojković (Rare), hipnotički sigurno nose i vode kroz ovo specifično putešestvije (Dalje)

Novi Zeland: Mesto za izvoz pop bendova

Vesti — Autor rockanje @ 18:01

    Engleski Times je privirio na Novi Zeland i utvrdio da ova daleka ostrva upravo stvaraju pop scene koja će pokoriti svet. Odabrali su pet bendova koji su se pojavili u poslednjih godinu dana, a koji su u zadnje vreme potpisali izdavačke ugovore s britanskim i američkim izdavačima. Ono što je kod njih poznato je to da kombinuju psihodeliju, grunge i indie-pop, a ono što iz razlikuje nastalo je zahvaljujući „ključnom sastojku svake jake muzičke scene“ – izolaciji. Oni se zovu Ruby Suns, Lawrence Arabia, the Brunettes, the Phoenix Foundation i Connan and the Mockasins.

                                                                                                               Monitor