ROCKanje

19 Maj, 2008

Za skidanje: Scarps - Play pop or die

Download — Autor rockanje @ 11:44

    Poštovani, pred vama se nalazi novi EP grupe Scarps, sa četiri pesme, specijalno uradjen kao poklon odabranima za 18-ti rodjendan benda:

Link 


 

    Prve dve pesme na singlu “Play pop or die” snimljene su u beogradskom studiju “Akademija” krajem 1997. Posao producenta je obavio Aleksandar Radosavljević, a snimatelja Nikola Vranjković. S obzirom da grupa SCARPS ima jake korene u hc-punk-psychodelic vodama pesme “Iznad mene” I “Ko zna šta ?” predstavljaju neočekivan izlet u pop-punk-ska teritoriju. Bend je jednoglasno doneo odluku da se njihova umerenost ne treba uzeti kao model za dalji rad, ali I da ne treba ignorisati spontane, napadima inspiracije izazvane čari eksperimenta. Najlakse je hodati već utabanim stazama I ustručavati se igranja instrumentima. Muziku doživljavam kao vanvremensku tvorevinu u kojoj ništa ne bi trebalo da bude zabranjeno.
    Još uvek, nakon 11 godina od snimanja, stojimo iza pomenutih pesama I tvrdimo da istraživanje može osvežiti muzičke kreacije mnogih rock sastava.

                                                                                                    Sale Ognjanović

Komentari

  1. Obrada Bitlsa, pesma navijača Napretka, i dve odlične pop pesme (Iznad mene i Ko zna šta), koje nemaju žanrovske veze sa ove prve dve, ali mi se mnogo više sviđaju, i imaju meni drag zvuk domaćeg a bogami i brit pop roka 80ih i 90ih. Jel' vi ljudi negde aktivno svirate, ili je ovo što sam downlodovao (na čemu se zahvaljujem) istorija?
    ...i napominjem, ono što je za nekoga otpadak, za nekog drugog je sekundarna sirovina, tj. koliko sam ukapirao, ove dve dobre pop pesme nisu u skladu sa vašim opredeljenjem, ali svakako pozdravljam njihovo postojanje!

    Autor Tekstopisac — 19 Maj 2008, 14:08


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me