ROCKanje

Egzit: Super svima za 25. maj

Koncerti — Autor rockanje @ 13:15

    Organizatori "Egzit" festivala najavili su da se njihova motivaciona kampanja pod nazivom „Super svima“, pred drugi krug pokrajinskih izbora za Skupštinu Vojvodine, nastavlja 25. maja serijom koncerata i žurki u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Subotici i Somboru. (Dalje)

Gentleman: Dolazi na EXIT!

Vesti — Autor rockanje @ 13:05

    Ove godine, na drugi po veličini stejdž na EXIT-u dolazi nemačka reggae zvezda - Gentleman! Tilmann Otto, poznatiji kao Gentleman, na vrhuncu je desetogodišnje karijere koja ga je učinila jednim od najpoznatijih reggae muzičara van Jamajke. Vreme koje redovno provodi u Kingstonu, muzika koju stvara i tekstovi koje piše učinilo je da Gentleman i u reggae domovini postane priznat izvođač. Prva tri albuma "Trodin On", "Journey to Jah", i "Confidence", hitovi "Dem gone", "Leave us alone" i drugi, danas su već klasici njegovog žanra. "Mali beli reggae dečak" priprema četvrti album "Another intensity", a na EXIT-u nastupa 11. jula, u pratnji svog Far East benda.


Opet snimaju legendarni: Novi Psihomodo Pop!

Vesti — Autor rockanje @ 12:29

    Davor Gobac se rasplesao na sve strane, a, naravno, plesa bez muzike nema. Zato, krajem meseca, izlazi novi singl Psihomodo Popa! A potom i novi album! Najpre je reč o pesmi Totalno sam lud, koja će ujedno najaviti i njihov novi album Yeah! Yeah! Yeah! Za novi singl snima se i spot, a album će se na tržištu pojaviti u oktobru. Kako Gobac najavljuje, grupa će se njime vratiti svojim korenima, a dodaće mu i svirku gudačkog orkestra.


Besplatna muzika: Unosnija od naplaćene?

Vesti — Autor rockanje @ 12:19

    Pop Matters ima članak u kome pokušava da dokaže tezu da se muzičarima davanje muzike besplatno na duži rok više isplati nego naplaćivanje. Primera je nekoliko. Coldplay su besplatno pustili singl “Violet Hill” koji je skinut 10 puta više nego što je prodat njihov singl “Speed fo Sound”. Tu su takodje Radiohead koji su besplatno dali svoj album “In Rainbows”... (Dalje)

Indianeri Death Cab For Cutie: Najprodavaniji u SAD-u

Vesti — Autor rockanje @ 11:44

    Death Cab For Cutie po prvi puta u karijeri dolaze na prvo mesto Billboardove liste albuma sa svojim 'Narrow Stairs' koji je protekle sedmice kupilo 144.000 Amera. Drugi najprodavaniji album bila je Frank Sinatrina retrospektiva 'Nothing But the Best', dok je treći Jason Mraz sa 'We Sing, We Dance, We Steal Things' (73.000 komada). Četvrti novi album je ujedno četvrti na listi – 'Rockferry' velške pjevačice Duffy. Više...