ROCKanje

Britanija: Ting Tings najprodavaniji

Vesti — Autor rockanje @ 18:22

    Britanski pop duo Ting Tings dospeo je na prvo mesto tamošnje liste albuma sa svojim debijem 'We Started Nothing'. Od zanimljivosti s liste treba spomenuti i grupu austrijskih redovnika koji dolaze na poziciju devet sa svojim albumom gregorijanskih obrada. Prva na listi singlova je s Rihanna s 'Take A Bow'. Iscrpnije...


Alicia Keys: Saradnja s White Stripes?

Vesti — Autor rockanje @ 17:15

    Vodeća soul diva današnjice Alicia Keys, polako privodi kraju opsežnu koncertnu turneju na kojoj je promovisala aktualni studijski album "As I Am", njeno treće multimilionsko čudo. Na pitanja medija što dalje, rekla je kako razmišlja o nekim neočekivanim saradnjama i kao moguće saradnike u skoroj budućnosti navela je imena sledećih izvođača koje izuzetno ceni i voli da sluša: White Stripes, Queens of the Stone Age, Linkin Park i Coldplay. Ali Jack i Meg su joj na prvom mestu i već su obavili neke preliminarne razgovore.


Pitali me, pitali: Najbolje pesme sa upitnikom???

Vesti — Autor rockanje @ 10:44

    Urednici magazina Rolling Stone pozvali su čitaoce da dostave predloge najboljih "upitnih pesama" iz rock istorije. Dakle, onih koje u naslovu ne zaključuju, ne naređuju, nego pitaju i traže odgovore. Predložili su ovih pet komada: Creedence Clearwater Revival "Have You Ever Seen the Rain?", R.E.M. "What’s the Frequency, Kenneth?", Fairport Convention "Who Knows Were the Time Goes?", Radiohead "You and Whose Army?", Frank Zappa "Why Does It Hurt When I Pee?". A čitaoci su ih nadopunili s još nekim zanimljivim naslovima poput: "Who Was in My Room Last Night?" Butthole Surfers, "Can Your Pussy Do the Dog?" The Cramps, "Would?" Alice in Chains, "Where Is My Mind?" Pixies, "Should I Stay Or Should I Go?" The Clash, "Do You Remember Rock ‘N’ Roll Radio?" The Ramones, ...


Prva liga alter pop izvođača: "Red i Hot"

Vesti — Autor rockanje @ 10:16

David Byrne praćen bendom Dirty Projectors, Feist sa Benom Gibbardom iz grupe Death Cab For Cutie, Sufjan Stevens, Decemberists, Grizzly Bear, Bon Iver, Dave Sitek iz TV on the Radio i Sharon Jones samo su neki od mnogobrojnih izvođača potvrđenih za nastup na sledećoj "Red Hot" kompilaciji najavljenoj za ovaj decembar. Album će producirati bratski tandem Aaron i Bryce Dessner iz benda National.


Novi album Vinesa: Stiže "Melodia"

Vesti — Autor rockanje @ 10:06

    Australijski "nirvanizovani" rockeri The Vines koji su zbog bolesti frontmena pre par godina prekinuli karijeru vraćaju se u julu četvrtim studijskim albumom. Delo je snimano i producirano u Los Andjelesu s Robom Schnapfom koji je odradio i prva dva albuma benda "Highly Evolved" iz 2002. i "Winning Days" iz 2004. Album je nazvan "Melodia" a biće objavljen za njihovu novu etiketu Ivy League jer su od Capitola dobili otkaz.