ROCKanje

Download mp3: 1000 najboljih pesama u poslednjih 30 godina

Download — Autor rockanje @ 19:25

Zamislite 1000 najboljih pesama u poslednje tri decenije, pa još sve na jednom mestu i spremno za download!? E, upravo to vas očekuje u nastavku...

Muzika je kao vino, ako je dobra, sa godinama još više dobija na kvalitetu. Drugim rečima, vreme je bilo i ostalo najbolji filter za kvalitet. Ako ste prevarili nekoga u jednom trenutku, nemojte misliti da ljudi posle dvadeset, trideset godina neće ukapirati u čemu je bila stvar...
Elem, možda je ovo bio i nepotreban uvod (verovatno), ali ipak, treba nešto reći pre nego što vas prepustimo radostima downloada muzike naše (?) mladosti. Sledi svojevrsna top lista, kolekcija ili kako već želite... 1000 pesama koje su obeležile proteklih 30 muzičkih godina.
Pesme su u mp3 formatu i možete ih pojedinačno preuzimati!

A sad - prelazimo na muziku: Download mp3

(izvor: TristaCuda)


Preuzmite novi besplatan singl sastava Keane

Download — Autor rockanje @ 14:48

2008-08-04

14:52:14

Sastav Keane postavio je novu pesmu na svom zvaničnom sajtu koju od danas, 4. avgusta, možete preuzeti potpuno besplatno

 Pesma "Spiralling" je dostupna na sajtu benda Keanemusic.com i biće besplatna narednih nedelju dana. Bend je pesmu snimio u Berlinu gde je snimljen i novi album benda sa producentom Stuart Price-om koji je sarađivao sa umetnicima kao što su Madonna, New Order, Gwen Stefani.
Krajem prošle nedelje bend je objavio da će novi studijski album, pod nazivom "Perfect Symmetry", biti objavljen 13. oktobra.

 


Vitamin: Drugi album na Rizingeriumu

Download — Autor rockanje @ 11:24
Sedam dana nakon što su postavili njihov album prvenac "Let us try" iz 1998. Rizingerium ima zadovoljstvo da vas obavesti da je i drugi, nikada zvanično objavljeni, materijal legendarnog sastava Vitamin "Travelling in pairs“ postavljen za download

Ovim je kompletirana kratka ali ubitačno jaka diskografija benda za kojeg se nadamo da će jednoga dana ponovo "zaigrati" zajedno.
Album „Travelling in pairs“ predstavlja kreativni vrhunac grupe, kreiran za vreme bombardovanja, sniman za vreme oktobarske revolucije, predstavlja putovanje kroz zvučne elektro noise pejzaže ka utopijskom boljem sutra i težnji ka otvaranju i širenju horizonta u muzičkom, političkom i sociološkom smislu (pesme „Station to station“, „Weltamin“, „Open“).

Download

Konzumirajte VITAMIN

Download — Autor rockanje @ 13:28
2008-07-29
13:52:07
Od ponedeljna na blogu Rizingerium.blogspot.com exkluzivno možete downloadovati nikad objavljeni prvi album kultne srpske indie postave Vitamin "Let us try" iz '98

Grupa Vitamin je nastala 1996. godine, u sumrak novog kruševačkog talasa, od članova tri najuticajnije i najpoznatije kruševačke grupe: Goran Stojiljković – vokal i gitara, Nemanja Resanović – gitara (Slobodna wožnja), Miloš Vojinović Kimba – bas (Scarps) i Uroš Vojinović – ritam mašina i bubnjevi (Helikopter).
Bend je snimio dva albuma „Let us try“ 1998. i „Travelling in pairs“ 2000. godine. Zbog ranijih loših iskustava sa studijskim prostorom i  muzičkim „producentima“ oba albuma su snimljena uživo, u sobi za probe, bez upotrebe kompjutera i profesionalne opreme za snimanje.
Bend je od 2002. u hiatusu u kojem članovi benda rade samostalno (DJ Urosh, Kiklop, Edges) sa planovima za ponovno okupljanje.
Drugi album benda "Travelling in pairs" biće dostupan na istom mestu tokom naredne sedmice.

Novi album Skroz: Prvi singl "Mrav i Cvrčak"

Download — Autor rockanje @ 16:12

           Popularni sarajevski rock bend "Skroz" uskoro izdaje treći studijski album, što smo iskoristili za kratak razgovor sa bubnjarom ove grupe, Nedžadom Mulaomerovićem. Ljubaznošću "Skrozovaca", na download vam poklanjamo prvi singl "Mrav i Cvrčak" sa njihovog novog albuma "Regija".

         Nedžad Mulaomerović Nećko nam je otkrio da još uvijek nije određen tačan datum izlaska novog albuma, ali se očekuje da će izaći u drugoj polovini jula. "Sada je izašao najavni singl za pjesmu 'Mrav i Cvrčak', a izaći će još jedan singl za pjesmu 'Regija' prije samog objavljivanja albuma", rekao nam je Nećko.

           Na albumu se nalazi 14 pjesama, a autor svih pjesama je Adnan Šaran. U ulozi producenta našao se Enes Zlatar Bure, dok na albumu gostuju Nedim Zlatar Basheskia, Dragan Rokvić Rokva iz "Siktera", Leo Šarić, Enes Zlatar Bure, Enis Voloder. Likovno rješenje albuma osmislio je Branimir Prijak.
          Na pitanje koje specifičnosti nosi novi album, Mulaomerović je odgovorio: "Zvuk albuma je u skladu sa vremenom u kojem živimo. Malo je izašao iz okvira klasične rock postave - gitara, bas bubanj, vokal, klavijatura. Radili smo i sa sampleovima i loopovima, više smo se koristili kompjuterskim mogućnostima".
          Tačni datum promotivnih koncerata još nisu utvrđeni, ali je izvjesno da će "Skroz" nastupiti 22. augusta za Sarajevo Film Festival.
          "Postoje planovi za izdavanje albuma u Hrvatskoj i u Srbiji, samo problem je što sada kada album izlazi u BiH na ljeto, sva diskografija u Hrvatskoj ide na godišnji odmor. Kada završimo promociju ovdje, onda ćemo vidjeti. Dosad smo oba albuma izdali u Hrvatskoj, pa bismo trebali i ovaj", ističe Mulaomerović.
          Singl "Mrav i Cvrčak" možete downloadati ovdje.

                                                                                  Sarajevo -X


Drugo izdanje ROCKanje recordsa: Helikopter – Vrati me unutra (’95.)

Download — Autor rockanje @ 11:18

 

TAČNO U PODNE                                                                       

 Album pred vama je u stvari, i poetski ali i sudbinski jedna prilično mračna i surova epopeja, gotovo jezivo lično i iskreno izražena polomljena emocija u dečaku koji je tek trebao postati valjan čovek i talentovan umetnik.

Da bi se u potpunosti shvatila dramatika ovog dela treba znati da je Nebojša Vasić – Tusta otpočeo karijeru muzičara u prvoj postavi još uvek agilnih legendarnih Scarpsa – kao basista. Godina je 1990. Mladi intelektualac i strejter dobija poziv u JNA one kobne 1991...

 (Dalje)

Za skidanje: Scarps - Play pop or die

Download — Autor rockanje @ 11:44

    Poštovani, pred vama se nalazi novi EP grupe Scarps, sa četiri pesme, specijalno uradjen kao poklon odabranima za 18-ti rodjendan benda:

Link 

 (Dalje)

Za skidanje: Dva Kila Basa (1998) ep

Download — Autor rockanje @ 15:10

    Kratkotrajna muzicka avantura dela negdasnje grupe Slobodna Woznja uz danas popularnog basistu Baneta Radojkovica (Rare, Naked) iza sebe je ostavila, na zalost, jedino ovaj briljantni ep sa tri stvari. U jednoj gostuje i violinista Aleksandar Stukelja. Ako poslusate shvaticete kolika je steta sto nisu nastavili rad.

Link Za skidanje: Scarps - Self command (2006)

Download — Autor rockanje @ 14:44

 Pregled

    Evo i sjajnog albuma grupe Scarps iz 2006., snimljenog u čuvenom zemunskom studiju "Barewire" (tamo snimali i Max Cavalera, Partibrejkers, Eyesburn...), pod producentskom palicom Djure SVAROG-a, uz gostovanje Koyotea na naslovnoj pesmi. Da ne duljim - fantastičan materijal. (Dalje)

Za skidanje: Sweeper (singl)

Download — Autor rockanje @ 00:03

    Poslušajte jedan od najtalentovanijih srpskih bendova mladje generacije iz kategorije nadolazećeg emo popa, uz jake uplive skejt panka. Nakon nekoliko godina intenzivnog rada i nekoliko samizdat materijala grupa Sweeper je 2007. objavila album prvenac pod naslovom "Duhovi u sobi" za Multimediju (Universal). Pred kraj iste godine snimili su i tri pesme za pozorišnu predstavu Dimitrija Vojnova "72 device", igrane u Dadovu. (Dalje)