ROCKanje

Kolekcija Beach Boysa: u luksuznom izdanju

Vesti — Autor rockanje @ 23:49

 

Osam novih stvari među 66 večnih

      

    The Beach Boys će objaviti kolekciju singlova lansiranih u Sjedinjenim Američkim Državama u periodu od 1962. do 1965. za Capitol Records. Kolekcija će biti realizovana 16. juna kao limitirani CD box set i digitalna kolekcija. Svaki od paketića sadržaće originalne A i B strane uz neke druge verzije većine predstavljenih pesama, mono i stereo mixeva i snimaka uživo. Uz 66 večnih hitova biće 8 dosad neobjavljenih.


Pa da “pljunemo istinu u oči” *

Tema — Autor rockanje @ 21:42

ROCK ‘N ROLL (Made in Srbija) IS NOT DEAD

  Zapravo, ako vas najpre zanimaju inovativne mlade snage sa aktuelne doma}e scene, na koje treba posebno obratiti pa`nju, bolje je da pasuse ~itate od kraja... pa dokle stignete


    Evo ovako trenutno stoje stvari u rokenrol Srbiji, hvala na pitanju `ivahnijoj, ~ini se, no ikad. Da ne bude zabune, ona dvodecenijska zlurada trabunjanja da je rokenrol mrtav, ozbiljni ljudi nikada nisu uzimali za ozbiljno
uvek je bio putokaz generacije (pogotovo ’90-tih) i samoodr`iv, bez obzira na pasivno prisustvo medija... (Dalje)

Zašto sam ovde

Generalna — Autor rockanje @ 21:25

 

Poštovani,

najpre žalim da vas upoznam sa funkcijom ovog bloga na globalnom polju blogerskom. Naime, po funkciji posla ja svakog dana skupljam aktuelne muzicke sadržaje sa svih svetskih muzickih medije pa je pomalo grešno da ih i sa vama ne podelim. Uz to ću vam pokatkad prezentovati po koju svoju temu u dotičnoj rubrici. Jednom dnevno ću se truditi da dodam po koji raritetni audio snimak (mp3, rapidshare) starijih srpskih rock sastava, koji su se, po meni nezasluženo izgubili od paklenih '90-tih do danas. Staviću i po koji rer za skidanje sa kolekcijama reprezentativnih koncertnih fotografija, možda nekog i zainteresuje.


Bez trikova: novi Tricky

Vesti — Autor rockanje @ 20:59

 

         Novi studijski album "Knowle West Boy", sjajnog trip-hoperaTrickyja, izlazi 7. jula za hiper modernu britansku izdavačku kuću Domino (Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, The Kills...). Promo singl "Council Estate" biće od 23. juna dostupan za digitalni download a u CD obliku 30. juna. Od debitantskog albuma       "Maxinquaye" iz 1995. Tricky je postao sinonim za osobeno, drugačije, mešano percipiranje muzike. Novi album kombinuje puno muzičkih pravaca, govori sve što ste hteli znati o Trickyju, a snimljen je u studijima Londona i LA-a. Album će biti dostupan u svim poznatim formatima, od CD-a, preko LP-a, do Interneta u mp3 obliku.