ROCKanje

Mika: Sprema novi album

Vesti — Autor rockanje @ 16:32

    Nakon komercijalnog mega hita albumom "Life in Cartoon Motion" Mika, ulovljen za vreme dodele Ivor Novello nagrada na kojima je proglašen jednim od pisaca godine, rekao je kako je u kreativnom procesu spremanja svog novog studijskog albuma. Rođeni Libanac, trenutno Londonac ima već nekoliko komada spremnih za snimanje i produciranje, a ostatak namerava da dovršava do kraja godine. Nije hteo ništa da govori o mogućim stilskim promenama "vrištavog i kričavog popa" s kojim se proslavio.


Red Hot Chili Peppers: Doviđenja

Vesti — Autor rockanje @ 16:30

    Bubnjar najpopularnijeg američkog stadionskog funk rock sastava Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, rekao je medijima u Severnoj Americi kako mu se čini da jedno duže vreme neće biti ništa od bilo kakvih diskografskih niti koncertnih aktivnosti Red Hot Chili Peppersa. "Nije raspad, ali neka vrsta dužeg mirovanja sigurno jeste". Dojadili smo jedni drugima za vreme ovih iscrpljujućih turneja i stalnog fokusiranja jednih na druge. Vreme je da se odmorimo" glasila je njegove izjave. Ostatak benda zasad nije opovrgao njegove izjave.


Peter, Bjorn & John: Objavljuju dva albuma bez zviždukanja

Vesti — Autor rockanje @ 14:19

    Švedski trojac Peter, Bjorn & John rade na dva nova albuma, od čega će prvi biti instrumentalni i obaviće ga jesenas. Vođa grupe Peter Moren tvrdi kako su oduvek hteli da naprave ovako nešto i malo se pozabave između dva albuma. Tvrdi da je album vrlo melodičan, nepretenciozan i opušten, a verovatno će se zvati 'Seaside Rock'. Drugi, „pravi“ album su počeli već da rade i još se ne znaju nikakvi detalji, ali jedno je sigurno – zviždukanje je zabranjeno. Iscrpnije...