ROCKanje

Za skidanje: Scarps - Self command (2006)

Download — Autor rockanje @ 14:44

 Pregled

    Evo i sjajnog albuma grupe Scarps iz 2006., snimljenog u čuvenom zemunskom studiju "Barewire" (tamo snimali i Max Cavalera, Partibrejkers, Eyesburn...), pod producentskom palicom Djure SVAROG-a, uz gostovanje Koyotea na naslovnoj pesmi. Da ne duljim - fantastičan materijal. (Dalje)

Michael Jackson: 'Thriller' u kongresnoj biblioteci

Vesti — Autor rockanje @ 14:09

    Klasični Michael Jacksonov album 'Thriller' je među 25 snimaka dodanih juče u američki National Recording Registry kao deo kulturnog blaga Kongresne biblioteke (Library Of Congress). Ovaj projekat konkretizacija je ideje o čuvanju „kulturno, istorijsko ili estetski značajnih“ snimaka. Osim ovoga, spremljeni su Herbie Hancockov album ‘Headhunters’, snimci Roya Orbisona, Smokey Robinsona i Dukea Ellingtona, kao i snimak zvuka Zemlje koju je 1977. napravila letelica Voyager i Harry Trumanov govor iz 1948. na konvenciji demokrata. Sačuvane su i pesme Navaho indijanaca.


Burial: Omiljena mu muzika

Vesti — Autor rockanje @ 14:05

    Zagonetni britanski producent Burial objaviće zbirku svojih omiljenih pesama. 23. juna izaći će mu kompilacija 'DJ Kicks' pa ćemo tom prilikom bar čuti koju muziku voli, kad već ne znamo ni kako izgleda ni kako se zove. Izdavač napominje da će čovek na album staviti svoje omiljene dubstep, techno i r'n'b pesme.


Veliki prezir: Ken Stringfellow gostuje na albumu

Vesti — Autor rockanje @ 13:14

    Ken Stringfellow, član sastava The Posies i bivši pridruženi član R.E.M.-a., nakon povratničke akustične turneje matičnog benda, zadržao se na ovim prostorima kako bi ucestvovao u snimanju novog albuma kvarteta Veliki prezir iz Vrbasa. (Dalje)

Atheist Rap u CK13

Koncerti — Autor rockanje @ 00:49

    U četvrtak 22. maja s početkom tačno u 19 h grupacija Atheist Rap će koncertno proslaviti svoj 19. rođendan u novosadskom klubu CK13.
    Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara mogu se kupiti u Mungos shopu u Njegoševoj ulici. Broj ulaznica je ograničen.


Ogledala: Napokon prvi samostalni album

Vesti — Autor rockanje @ 00:38

    Uspeh s objavljivanjem kompilacije “Riječki novi val” naveo je odgovorne u Dallas Recordsu da razmisle o objavljivanju samostalnih albuma nekih od grupa koje su zastupljene na predmetnoj kompilaciji a koje nikad nisu objavile svoj samostalni album. Odlučeno je kako će led probiti riječka grupa Ogledala koja će nakon 25 godina konačno dobiti svoj prvi službeni nosač zvuka. (Dalje)

Za skidanje: Sweeper (singl)

Download — Autor rockanje @ 00:03

    Poslušajte jedan od najtalentovanijih srpskih bendova mladje generacije iz kategorije nadolazećeg emo popa, uz jake uplive skejt panka. Nakon nekoliko godina intenzivnog rada i nekoliko samizdat materijala grupa Sweeper je 2007. objavila album prvenac pod naslovom "Duhovi u sobi" za Multimediju (Universal). Pred kraj iste godine snimili su i tri pesme za pozorišnu predstavu Dimitrija Vojnova "72 device", igrane u Dadovu. (Dalje)

Kolekcija Beach Boysa: u luksuznom izdanju

Vesti — Autor rockanje @ 23:49

 

Osam novih stvari među 66 večnih

      

    The Beach Boys će objaviti kolekciju singlova lansiranih u Sjedinjenim Američkim Državama u periodu od 1962. do 1965. za Capitol Records. Kolekcija će biti realizovana 16. juna kao limitirani CD box set i digitalna kolekcija. Svaki od paketića sadržaće originalne A i B strane uz neke druge verzije većine predstavljenih pesama, mono i stereo mixeva i snimaka uživo. Uz 66 večnih hitova biće 8 dosad neobjavljenih.


Pa da “pljunemo istinu u oči” *

Tema — Autor rockanje @ 21:42

ROCK ‘N ROLL (Made in Srbija) IS NOT DEAD

  Zapravo, ako vas najpre zanimaju inovativne mlade snage sa aktuelne doma}e scene, na koje treba posebno obratiti pa`nju, bolje je da pasuse ~itate od kraja... pa dokle stignete


    Evo ovako trenutno stoje stvari u rokenrol Srbiji, hvala na pitanju `ivahnijoj, ~ini se, no ikad. Da ne bude zabune, ona dvodecenijska zlurada trabunjanja da je rokenrol mrtav, ozbiljni ljudi nikada nisu uzimali za ozbiljno
uvek je bio putokaz generacije (pogotovo ’90-tih) i samoodr`iv, bez obzira na pasivno prisustvo medija... (Dalje)

Zašto sam ovde

Generalna — Autor rockanje @ 21:25

 

Poštovani,

najpre žalim da vas upoznam sa funkcijom ovog bloga na globalnom polju blogerskom. Naime, po funkciji posla ja svakog dana skupljam aktuelne muzicke sadržaje sa svih svetskih muzickih medije pa je pomalo grešno da ih i sa vama ne podelim. Uz to ću vam pokatkad prezentovati po koju svoju temu u dotičnoj rubrici. Jednom dnevno ću se truditi da dodam po koji raritetni audio snimak (mp3, rapidshare) starijih srpskih rock sastava, koji su se, po meni nezasluženo izgubili od paklenih '90-tih do danas. Staviću i po koji rer za skidanje sa kolekcijama reprezentativnih koncertnih fotografija, možda nekog i zainteresuje.