ROCKanje

Koncerti: Sweeper - emo osvajači Balkana

Koncerti — Autor rockanje @ 11:55

Nakon sinoćnog trijumfalnog nastupa u Kruševcu grupa Sweeper večeras "pokorava" beogradski SKC, u Vrnjačkoj Banji nastupa Vaya Con Dios, a  u KCK-u Naked

    Sinoć je u Klubu kruševačkog Kulturnog centra konačno održana promocija debi albuma "Duhovi u sobi" grupe Sweeper... Napokon, jer novi heroji emo Balkana su u proteklom periodu bili poželjniji bilo gde no u svom rodnom gradu - to se organizatora tiče. (Dalje)

Još zvezda na EXIT-u: Marky Ramone (taj!!!)

Koncerti — Autor rockanje @ 01:41

    Punk legenda, nekadašnji član benda koji ne samo da je postavio temelje punk rock muzike, nego i njene zidove, plafone i prozore – legendarni bubnjar Ramonesa Marky Ramone glavom i bradom na Converse Fusion bini u nedelju, 13. jula.

    Marky Ramone i dalje sa bendom Marky and Friends neumorno nastupa širom sveta, od Meksika do Evrope, vodi radijsku emisiju the Marky Ramone Punk Rock Blitzkrieg, a nedavno je objavio album sa kanadskim punk bendom Teenage Head.  (Dalje)

Ed Keper: Otvarač koncerta Nika Kejva

Koncerti — Autor rockanje @ 01:17


 

 

 

 

 

   

    Gitarista Ed Keper, jedan od osnivača grupe The Saints, pionir australijskog punk zvuka, nastupiće kao predgrupa na koncertu Nika Kejva i benda The Bad Seeds.

    Keper, koji je zajedno sa Krisom Bejlijem 1975. godine oformio "Svece", kasnije se okrenuo tišem zvuku sa bendom The Laughing Clowns. U čisti pop zalazi albumom "Electric storm", a zatim započinje uspešnu solo karijeru. U Areni će 4. juna nastupiti zajedno sa bubnjarem Džefrijem Vegenerom.

 (Dalje)

Hulio Iglesijas: Pevati znači biti živ

Koncerti — Autor rockanje @ 01:05
    Čuveni španski šansonjer Hulio Iglesijas posetiće ovog leta Srbiju i prvi put Crnu Goru i obeležiti 40. godišnjicu uspešne karijere, a pred dolazak poručuje da za njega pevati znači biti živ.
    Najveća latino zvezda svih vremena pevaće u Beogradu 9. juna, a dvadeset dana kasnije u Budvi na festivalu "Pjesma Mediterana".

 (Dalje)

Izveštaj: Pro-Pain u Nišu - Deset godina kasnije

Koncerti — Autor rockanje @ 00:54

 

    Energičnost, kvalitet i vrhunska zabava su samo neki od epiteta kojima se može opisati jučerašnji dan metal muzike u Nišu koji je ovekovečen nastupom njujorkškog benda Pro-Pejn (Pro-Pain).

    Ova jednodnevna manifestacija na jugu Srbije počela je nešto pre 19 časova nastupom lokalnog „cover” benda Drimkečer (Dreamcatcher) koji se sa svojim repertoarom

 (Dalje)

Pekinška patka: Povratak velikana YU punka

Koncerti — Autor rockanje @ 00:35
       Pioniri jugoslovenskog punka, novosadska grupa Pekinška patka, nastupiće u nedelju, 13. jula, na glavnoj bini Exit festivala, iste večeri kada će nastupiti i Sex Pistols, The Hives i Ministry. Reč je o prvoj zajedničkoj svirci članova Pekinške patke posle više od dve decenije odsustva s muzičke scene. Bend predvođen Nebojšom Čonkićem Čontom nastao je 1978. godine, a karijera grupe bila je obeležena brojnim sukobima s izdavačima, establišmentom i publikom. Bend se nije baš pretrgao od objavljivanja albuma, izdao je samo dva: „Plitka poezija“ ('80) i „Strah od monotonije“ ('81), kao i nekoliko singlova, dok je izdavačka kuća iz Beograda Multimedia Records pre dve godine objavila reizdanje svih službeno objavljenih pesama benda pod vrlo originalnim nazivom „Pekinška patka“. 

Opširnije na

 


Recenzija: Atheist Rap, Live In KST DVD (Multimedia Records)

Novi albumi — Autor rockanje @ 00:23

„Izvinjavamo se ako ovo bude sranje“, rekao je Radule neposredno prije nego što su Atheisti krenuli sa „Stvar za živi album“. Pa, sama svirka i nije bila sranje ali publika u beogradskoj bašti KST-a mogla je biti bolja. Ne znam koji je razlog bio što su Atheisti odabrali baš Beograd za snimanje live DVD-a jer su i sami više puta isticali da im je jako teško svirati pred tamošnjom publikom. No ipak, DVD je snimljen baš tamo, 4. rujna (septembra, za naše posjetitelje s istoka) 2006. Bend je bio usred „Osveta Toura“ na kojem su promovirali svoj posljednji album „Osveta Crnog Gonzalesa“, bili su nabrijani i održali su dobar nastup koji je vjerno dokumentiran na ovom DVD-u. (Dalje)