ROCKanje

Zarada od muzike: U vremenu kada se CD-i ne prodaju

Vesti — Autor rockanje @ 19:57

                  Prodaja albuma pala je 25% od 2000., ali pametniji izvođači i menadžeri pronalaze nove načine da dođu i do publike i do novaca. Neki bendovi trenutno zarađuju više od licenciranja svoje muzike za filmove, televiziju i reklame nego od prodaje albuma, a dobre zarade ima i u prodaji robe na koncertima. Jedan od najagresivnijih i najinovativnijih bendova u licenciranju svoje muzike je OK Go. Nakon što su se proslavili svojim spotom 'Here It Goes Again', menadžer benda  je krenuo s prodajom bendove muzike na sve strane pa se OK Go mogao čuti u svačemu od TV-reklama i video-igrica do korporativnih seminara. Sve zajedno na ovaj način su prodali svoju muziku na 200 različitih adresa. Iscrpnije... 

                                                                                                                                       Monitor 


Uz deda Mraza: Novi Pet Shop Boysi

Vesti — Autor rockanje @ 19:43

    Nakon dvogodišnje pauze i Pet Shop Boysi su odlučili da udju u studio i snime novi album, koji bi se na tezgama trebao naći početkom sledeće godine. Britanski elektro-dance bend se udružio s producentskim timom Xenomania i punom parom radi na novom albumu. Naime, članovi Xenomanie do sada su radili s Girls Aloud, Franzom Ferdinandom, New Orderom i mnogim drugim, i ostvarili su zavidne rezultate, pa se legendarni dvojac potpuno pouzdao u njihov rad.

                                                                                                                  Net
 


Oasis u septembru: Braća Gallagher u ofanzivi

Vesti — Autor rockanje @ 18:55

    Iako se još uvek ne zna službeni datum izlaska, Noel Gallagher je potvrdio izlazak novog, još uvek neimenovanog albuma Oasisa za septembar. Gitarista Oasisa je odbio da daje izjave o tačnom datumu zbog dogovora s menadžmentom koji još uvek nije definitivno siguran u datum. Dosad su tri pesme s novog albuma '"procurele" na internet, te su uskoro "I Wanna Live A Dream (In My Record Machine)", "Nothin On Me" i "Stop The Clocks" osvanule na forumima, Youtubeu i mnogobrojnim fan-siteovima. Zvuče pristojno, nikako spektakularno, ali... ko zna šta sve još može da se izdešava do septembra.


Autechre u digitalu: 13 novih pesama

Vesti — Autor rockanje @ 18:45

   

Engleski electro - duo Autechre digitalnim putem će u sledeće dve nedelje objaviti 13 novih pesama. Fanovi novi materijal mogu pronaći na bleep.com.
    Bend će na ovaj način objaviti ukupno 140 minuta svoje muzike, a nakon što sav materijal bude objavljen na spomenutoj stranici, biće dostupan i putem iTunesa i ostalih većih download servisa. (Dalje)

Simply alone: Mick objavio "Posvetu Bobiju"

Vesti — Autor rockanje @ 11:00

                                                                                                                                                                             
       Mick Hucknall
, frontmen grupe Simply Red, iskoračio je iz svog matičnog benda, I objavio svoje prvo samostalno izdanje. Reč je o albumu "Tribute To Bobby", kolekciji obrada soul klasika koje je originalno snimio Bobby 'Blue' Bland. "U njegovoj muzici može se pronaći posebna sofisticiranost, kao i mračna strana tekstova. Bobby je jedan od pevača koji su znatno uticali na moj način pevanja puno pre nego sam postao rob pop industrije", izjavio je Mick. Za produkciju se pobrinuo Andy Wright.

Popis pesama:
Farther Up The Road
Ain't That Lovin' You
I'm Too Far Gone (To Turn Around)
Poverty
Yolanda
Stormy Monday Blues
I Wouldn't Treat A Dog (The Way You Treated Me)
I'll Take Care Of You
Chains Of Love
I Pity The Fool
Cry, Cry, Cry
Lead Me On


Recenzija: Oružjem protivu otmičara, Znaš ko te pozdravio (Automatik Records), 2007.

Novi albumi — Autor rockanje @ 10:20

    Oružjem protivu otmičara jedan su od najboljih i najpopularnijih srbijanskih bendova devedesetih. Sposobnost gitariste i glavnog Nikole Pavkovića da napiše savršene, plesne i pjevne melodične gitarističke pop minijature te izvrstan nazalni glas pjevačice Dragane Mrkajić obilježili su srbijansku scenu u drugoj polovici prošlog desetljeća, posebice na epohalnom albumu „Barbiecue“ iz 1997.  (Dalje)

Alfapop snima: Nova srpska muzička bomba

Vesti — Autor rockanje @ 10:09

    Atraktivni srpski pop bend Alfapop nakon snimanja spota za pesmu "Sati" nastavlja s koncertnim aktivnostima. Nakon koncerata u Novom Sadu i Beogradu nastavljaju sa snimanjem debitantskog albuma u studiju Alpha u Novom Sadu. Objavljivanje tog primamljivog dela očekuje se do kraja godine.


Poljubac smrti: Ljubav Pete Dohertya i Amy Winehouse

Vesti — Autor rockanje @ 09:47

    Marketinški moguli s Ostrva se često služe raznim novinarskim patkama ne bi li podigli prašinu i ispropagirali svoje pulene, ali oko ove nove senzacije zasad pokušavaju što je moguće više "da se prave blesavi". Potencijalni "Bonnie i Clyde" par s tamošnje narkomansko alkoholno muzičke scene je na pomolu. Pete Doherty (Babyshambles, ex The Libertines) viđen je kako daje "francuski" poljubac Amy Winehouse za vreme jednog zajedničkog izlaska u zasad neimenovani londonski klub. Ne zna se još ništa o mogućem razvoju situacije, ali novinari tabloida trljaju dlanove od zadovoljstva zbog nove vruće robe.


Ting Tings: Pogled sa vrha

Vesti — Autor rockanje @ 09:32

    Engleski dvojac The Ting Tings ove sedmice je, prvi put u karijeri osvojio prvo mesto na jednoj listi. Njihova pesma "That's Not My Name" bila je najprodavanija prošle nedelje u Britaniji, pa ovu ležerno provodi na vrhu liste singlova. Najprodavaniji album je 'Home Before Dark' Neila Diamondu, što je starom pevaču takođe prvi put na britanskoj listi albuma. Prošle nedelje Diamond je prvi put bio prvi i na Billboardovoj listi. Drugi medju albuma su rokeri Pendulum s 'In Silico'.