ROCKanje

30 Avg, 2008

Michael Jackson: Kralj popa proslavio 50. rođendan

Vesti — Autor rockanje @ 22:56


- Nemam više šta da dam. Želim da me svi ostave na miru. Zar je to tako loše? Uvek se mogu osloniti na ono što mi je Bog dao. Ljudi mogu reći šta god žele o meni i smejati se na moj račun. Ali znaju da kad snimam albume - oni će biti najbolji. I bili su. Još su uvek najbolji

Ovim rečima, koje je Michael Jackson izgovorio pre 21 godinu, kralj popa, a slobodno možemo reći i muzike, svetu je dao do znanja da se nije slučajno našao na tronu i da će se njegovo ime vezati uz zaista velike stvari.

Malo ko bi danas u sredovečnu čoveku u invalidskim kolicima odevenom u pidžamu i s hirurškom maskom na licu koji u društvu svoje troje dece luta ulicama Las Vegasa, gde Jacko danas živi, prepoznao facu kakva je bio Michael. Jedan od najpozitivnijih zabavljača ikad, kako ga je opisao novinar J. Randy Taraborrelli koji prati Michaela već 30 godina i koji je o njemu napisao tri bestselera, otkad je bio tinejdžer verovao je da će prodati više ploča od ikoga – i uspeo je u tome. “Thriller” objavljen 1982. najprodavaniji je album svih vremena s prodatih neverovatnih 100 miliona primeraka. Jackson i danas ima mnogo obožavalaca, ali kaže da je izgubio volju za nastupanjem.
- Umoran sam - rekao je prošle nedelje i nastavio:
- Nemam više šta da dam. Želim da me svi ostave na miru. Zar je to tako loše?
Pevač je 29. avgusta navršio 50 godina. Rođendan je proslavio u krugu porodice okružen onima koji su mu poslednjih godina, čini se, jedini smisao života – svojim potomcima, 11-godišnjim Princeom Michaelom, 10-godišnjom Paris i 6-godišnjim Princeom Michaelom drugim. U čast njegovih pola stoleća života diljem sveta u prodaju je pušten CD “King Of Pop”, kompilacija njegovih 18 najboljih pesama koje su izabrali britanski obožavaoci.
Računarski majstori su povodom njegovog životnog jubileja izradili fotografiju tj. simulaciju kraljevog današnjeg izgleda bez silnih plastičnih operacija. No, mi ne želimo da gledamo Michaela "šta bi bilo da je bilo". Mi želimo da ga gledamo kakav je bio u svojim najboljim danima i sećati ga se takvog.
 


Komentari

  1. ko njega ne slusa ,ne voli, ko misli da je on pedofil , ko misli da je on los covek ee taj koji sve to misli je kreten i treba meni da se javi da mu ja objasnim neke stvari...

    Autor zivac — 11 Okt 2008, 17:23


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me