ROCKanje

Čudni albumi velikih muzičara

Vesti — Autor rockanje @ 20:18
2008-08-03
20:20:24
Pop Matters objavljuje serijal „detours“ u kojem popisuje neobične albume velikih zvezda, a u ovom nastavku bavi se inovatorima

  Sastavili su uvod u popis albuma za koje smatraju da su genijalni ili sasvim promašeni, ali su u svakom slučaju neobični, bizarni, ljupki i smešni albumi nastali iz želje muzičara da pokuša nešto drugačije. Neki su postali klasici ("Swordfishtrombones" Tom Waitsa), dok su neki komercijalne katastrofe koje izazivaju podsmeh (Garth Brooksov eksperiment Chris Gaines).

"Nema linije na horizontu" grupe U2 u oktobru

Novi albumi — Autor rockanje @ 20:07
2008-08-03
20:14:02
Novi, jedanaesti album legendarnih Iraca, prema pouzdanim izvorima, očekuje se 18. oktobra u Americi, a dan ranije u ostatku sveta. Najverovatnije će se zvati "No Line On The Horizon"

    Producenti novog studijskog albuma U2 provereni su muzički genijalci i dugogodišnji saradnici grupe – Brian Eno, Daniel Lanois i Steve Lilliwhite. Album bi trebao da nosi naziv "No Line On The Horizon" ako je suditi po činjenici da je Universal pre nešto više od sedam dana registrovao domen pod istim imenom, a zna se da je reč o jednoj od ključnih pesama s novog albuma.
    Bend trenutno snima materijale u svom studiju u južnoj Francuskoj, a poznata su i verovatna imena ostalih pesama: The Cedars of Lebanon, Moment of Surrender, Mercy, For Your Love - samo su neka od njih. Steve Lilliwhite je pre mesec dana izjavio za "Sunday Mirror" da će to biti najbolji album U2, što je uostalom bila najava i za svaki prethodni.

Pete Doherty inspiracija za novi lik Guya Ritchieja

Vesti — Autor rockanje @ 20:01

2008-08-03

20:04:29

U Guy Ritchiejevom novom filmu "RocknRolla" je i lik baziran na Peteu Dohertyju (Babyshambles)

Lik se zove Johnny Story, a reč je o smušenom muzičaru koji se skriva po londonskim drogeraškim rupama.  Ritchije objašnjava da je Doherty bio svuda dok je pisao ovaj scenario, a on ovog muzičara vidi kao nekog ko je pao i opet se podigao. Pročitaj više...


Amy Winehouse bila proglašena mrtvom

Tema — Autor rockanje @ 19:47
2008-08-03
19:53:23
Nakon što je početkom ove sedmice primljena na odeljenje hitne pomoći  londonske bolnice zbog, kako se verovalo, napada izazvanih koktelom lekova koji joj pomažu da se odvikne od droga, nakon čega se ispostavilo da se zapravo radi o kokainu kojeg je pevačica sama sebi prepisala kao lek i terapiju od heroina

     Amyn otac Mitch uveren je kako joj je neko u piće ubacio ecstasy pre nego što je u ponedeljak uveče kolabrirala i prebačena u bolnicu. Taksista Mitch, koji je napustio svoj posao kako bi bio uz problematičnu kćer, odlučan je u nameri da nađe krivca za ovaj incident.
- Mitch je besan, uveren je da je Amy neko u piće ubacio ecstasy i zakleo se da će osobu odgovornu za to naći po svaku cenu. Čekamo na nalaz toksikološke obrade koja će pokazati šta je izazvalo napade, a ako se njegove sumnje pokažu opravdanima, Mitch želi da se krivac kazni. Nimalo ga ne veseli ni to što je stan njegove kćerke postao stanica i glavno okupljalište za kojekakve sumnjive osobe, pa tome želi da stane na kraj - rekao je njegov neimenovani prijatelj.
Pevačica je iz bolnice otpuštena dan posle incidenta, nakon čega je stavljena pod 24-satni nadzor. A samo nekoliko minuta pre nego što je otpuštena iz bolnice, lekari su se borili za život mlade pevačice. Nekoliko puta su je i proglasili mrtvom, no lekari napominju kako je to drugi puta u samo nekoliko dana da su Amy i službeno proglasili mrtvom, nakon čega se ona "čudesno" oporavila.
- Kada je Amy primljena u bolnicu, njena je krv cela bila ispunjena kokainom, nije bilo ni belih ni crvenih krvnih zrnca, pa je logično da smo je proglasili mrtvom. Nakon toga se oporavila, ali pre nego što smo utvrdili razloge njenog naglog oporavka, kolabrirala je i opet smo je proglasili mrtvom. Otkrili smo da joj je probavni sistem takođe bio ispunjen samo kokainom i ne postoji nikakvo medicinsko objašnjenje koje bi utvrdilo zašto je ona opet i još uvek živa. Možemo samo nagađati da je njeno telo mutiralo na način da koristi čist kokain kako bi preneo kiseonik do krvi. Njoj je kokain postao sastavni deo probavnog sistema - rekao je lekar Alistair Murphy.

Najuticajniji indie albumi 80-ih i 90-ih

Vesti — Autor rockanje @ 19:29
2008-08-03
19:31:30
    Site Jams Bio sastavio je listu najuticajnijih indie albuma 80-ih i 90-ih godina prošlog veka, na kojoj su se našla sasvim očekivana imena poput Pavement, Sonic Youth, Fugazi, The Smiths, REM, Jesus & Mary Chain, Pixies i sl. Ono što on hoće da kaže je da je to bilo poslednje vreme kad su bendovi nazivani „indie“ zaista i bili indie.