ROCKanje

Lik Ozzyja Osbournea u video igrici

Vesti — Autor rockanje @ 19:27

2008-08-11

19:27:14

Ozzy Osbourne odlučio je da krene stopama Jimija Hendrixa, Metallice i Aerosmitha, te je pristao da se njegov lik koristi u najnovijoj verziji "Guitar Heroa"

 

  U toj verziji igre "Guitar Hero", uz bivšeg pevača Blacka Sabbatha, pojaviće se i gitarista Zakk Wylde.
Ozzy je otkrio kako predviđa da igricu ipak neće isprobati budući da ne zna da koristi tu tehnologiju.

- Ne posedujem kompjuter. Imam samo iPod. Znam kako se uključuje. I to je to. Ne znam downoloadovati, priznao je Osbourne koji je nedavno rekao i da se nada da će napraviti barem još dva albuma pre nego ode u penziju.


Fijasko R.E.M.-a

Vesti — Autor rockanje @ 18:51
2008-08-11
18:49:43
Poznati rockeri planirali su da održe koncert pred sedamdesetak hiljada posetilaca, ali su zbog loše prodaje karata prebačeni u manju dvoranu koja ne prima više od sedam i po hiljada ljudi


     Američki rockeri trebali su krajem ovog meseca da održe koncert u Millennium Stadium u velškom Cardiffu koji može primiti 74 hiljade posetilaca, ali je promotor Live Nation, kompanija koja organizuje turneju, premestila koncert u Cardiff International Arenu kapaciteta sedam i po hiljada mesta.
     Portparol Millennium Stadium potvrdio je medijima da se karte za R.E.M., koji trenutno odrađuje evropski deo svetske turneje, ne prodaju dobro.
     R.E.M. na turneji promoviše svoj četrnaesti studijski album "Accelerate", izdat ove godine, koji je kritičar "Rolling Stonea" ocenio jednim od najboljih koje je bend napravio, a album je nakon izlaska bio na top-listi najprodavanijih u Velikoj Britaniji. Upravo zato i čudi slab interes za R.E.M.-ovce u glavnom gradu Walesa.

David Bowie i Roy Orbison inspirisali Killerse

Vesti — Autor rockanje @ 18:41
2008-08-11
18:39:51
Treći album američkog benda The Killers zvaće se "Day and Age", i bend planira da završi sa njegovim snimnjem pre zakazanog nastupa na Reading i Leeds festivalu krajem ovog meseca

    U intervjuu za Q Brandon Flowers je izjavio da će se na albumu naći pesma "Tidal Wave", koja je nastala pod uticajem David Bowiejeve "Drive-In Saturday" i Roy Orbisonove "I Drove All Night".
Producent albuma je Stuart Pierce,koji je sarađivao sa bendom na prethodna dva izdanja.
Pierce je inače autor pesama "Jump" i "Hung Up" koje izvodi Madonna.
Proces snimanja novog albuma sastava The Killers odvija se na internacionalnim osnovama - demo verzije se snimaju u Las Vegasu a zatim se šalju Piercu u London, koji ih onda preslušava i potom diskutuje sa bendom.

Umro velikan soul muzike - Ajzak Hejs

Vesti — Autor rockanje @ 18:08

2008-08-11

18:07:07

Američki soul muzičar Ajzak Hejs umro je 65 godini u svojoj kući u Memfisu, Tenesi, saopštila je policija

    Policiju je pozvala njegova supruga koja ga je zatekla u kući u nesvesnom stanju. Brzo je prebačen u bolnicu, ali su lekari samo konstatovali smrt. Za sada nije poznat uzrok smrti. Hejs je pre dve godine imao srčani udar.
Ajzak Hejs, velikan soul muzike, dobio je Oskara 1971. godine za glavnu muzičku temu u filmu "Šaft" (Shaft).

     Mlađoj publici verovatno je poznat i po glasu koji je pozajmio liku Kuvara iz popularne serije "South Park".