ROCKanje

Šta se snimilo pre raspada

Vesti — Autor rockanje @ 01:05
2008-08-16
01:03:33
Urednici magazina "The Rolling Stone" složili su sopstvene predloge za top listu najboljih "zadnjih" albuma koje su izvođači snimili pre raspada, pa su tako dobili ovaj poredak: 1. The Beatles - "Abbey Road", 2. Jimi Hendrix Experience - "Electric Ladyland", 3. Nirvana - "In Utero", 4. Sublime - "Sublime", 5. Nick Drake - "Pink Moon", i tako dalje...

Roditelji muzičkih zvezda

Vesti — Autor rockanje @ 00:54
2008-08-16
00:54:15
Guardian je razgovarao s nizom roditelja muzičkih zvezda da proveri kakvi su današnji muzičari bili kao deca

Ed Marnie, otac Helen Marnie iz Ladytron prepričava kako je svoju kćerku vodio na Evitu i na Michaela Jacksona, ali da je njegovoj kćerki to bilo grozno. Od faksa je odustala nakon godine dana, kad se tata zabrinuo. No, onda je krenula da studira pop muziku i osnovala Ladytron i tad  je znao da je sve u redu. Prepričava i kako je jednom bio na koncertu svoje kćerke gde je nosio majicu Ladytron i mislio da je jako kul, da bi mu došao neki klinac iz publike i rekao mu: „Vi ste sigurno roditelj“. Među ispitanima su i roditelji Jamie Lidella, gitariste iz Does It Offend You Yeah i dr.
MySpace Ladytron

Stiže nova Scarlett

Vesti — Autor rockanje @ 00:45

2008-08-16
00:44:22
Iako su joj nedavno objavljeni album kritičari potopili, raspevana Scarlett Johansson ne odustaje tek tako od pevanja

   Samo nekoliko meseci nakon muzičkog debija "Anywhere I Lay My Head", holivudska lepotica je najavila snimanje drugog albuma.
   Scarlett je poslednja u nizu glumica koje su se uhvatile mikrofona: Zooey Deschanel je sa folk grupom She & Him u martu objavila album Volume 1.

Spot: Scarlen Johansson - Fallin down


Wolfmother se "razdvaja"

Vesti — Autor rockanje @ 00:28

2008-08-16
00:33:58
Australski rock trio Wolfmother doživeće u narednom periodu velike promene. Naime, nakon headlinerskog nastupa na australijskom "Splendour in The Grass Festival" u Byron Bay-u, krenula su vrlo ozbiljna nagađanja da će se ovaj bend "ugasiti"

   To se dalo zaključiti i iz najave njihovog managera Johna Watsona, koji je rekao da će sudbina Wolfmothera biti poznata uskoro, kroz nedelju-dve.
   To uskoro trajalo je ipak samo par dana, i, kako sada stoje stvari, Wolfmother će i dalje postojati, ali s bitnim drukčijim izgledom nego što je aktualni.
   Tako će u bendu ostati samo pevač/gitarista Andrew Stockdale, i on će potražiti nove kolege s kojima će snimati materijale za novu ploču, za koju su pripreme počele u dosadašnjoj postavi još početkom ove godine.
   S druge pak strane, bas gitarista/klavijaturista Chris Ross i bubnjar Myles Heskett ostaće zajedno, te osnovati novi bend, u kojim će raditi ubuduće. Razlog ovog rastanka, prema službenoj verziji je , rekli bismo, uobičajen - nepomirljive razlike u personalnim i muzičkim razmišljanjima.
   Podsećamo, debitantski album Wolfmothera jedan je od najcenjenijih australijskih izdanja poslednjih godina, prodat u 1.300.000 kopija, i osvajač je australijskog Grammya. Hoće li drugi album, s obzirom na navedene okolnosti, uspeti da učine nešto takvo, teško je proceniti.

Službeni site

YouTube: Wolfsmother - Woman


Tina Turner, nove pesme i turneja

Vesti — Autor rockanje @ 00:22
Početkom ovog meseca Tina Turner je već počela svoju severnoameričku turneju, a početkom iduće godine stići će i u Evropu. Nama najbliži koncerti je u Beču - 7. i 8. 2. 2009.

    Najveći broj nastupa predviđen je u Minhenu, 23/24. i 27/28. februara, te u londonskoj O2 Areni, čak pet koncerata koji slede iza Nemačke. Svima koji neće imati tu sreću da još jednom vide r'n'b kraljicu za utehu ostaje nova kompilacija.
    Ovaj CD nam donosi izbor nekih njenih najpouznatijih pesama, neke retke live snimke i – prvi put nakon devet godina, dve nove pesme, "It Would be a Crime" i "I'm Ready".
 
Posetite site turneje

Tina compilation CD:
Steamy Windows
River Deep Mountain High
Better Be Good To Me
The Acid Queen
What You Get Is What You See
What’s Love Got To Do With It
Private Dancer
We Don’t Need Another Hero (Thunderdome)
I Don't Wanna Fight
Let's Stay Together (live at Amsterdam Arena, 1996)
I Can’t Stand The Rain (live at Amsterdam Arena, 1996)
Goldeneye
Addicted To Love (live at Camden Palace, London, 1986)
The Best (live at Wembley Arena, London, 2000)
Proud Mary
Nutbush City Limits
It Would Be A Crime
I'm Ready