ROCKanje

Dido najavljuje "Siguran put kući"

Vesti — Autor rockanje @ 16:52
2008-08-18
16:49:45
Sećate li se onog sitnog plavog anđela koji je komponovao dobar deo melodije Eminemovog hit singla "Stan"?


   Radilo se o pevačici Dido i njenoj pesmici "Thank You", jednoj od mnoštva hitova s njenog "probojnog" albuma "No Angel", prepunog zaraznih balada. Nakon desetmilionske prodaje diljem sveta i instantnog hit statusa, Dido nije ponavljala vrtoglave brojke daljim nastavkom diskografije. Album "Life For Rent" bio je sjenom uspeha, a treći dugonajavljivani "Safe Trip Home", najavljuje se za novembar ove godine. Zasad nema podataka o nosećem singlu i ostalim produkcijskim detaljima.

Herkulesova ljubavna priča

Vesti — Autor rockanje @ 16:46
2008-08-18
16:44:45
Uz pomoć Anthonyja dirljiv glasa disco je opet u modi


    Hercules And Love Affair novo je pop čudo za čijim hitom "Blind" lude plesači svetskih disco podijuma ovog leta. Bend je osnovao njujorkški DJ Andy Butler u nadi da će objaviti disco pesama koje je dugo pisao. Osim Butlera u Hercules and Love Affairu su Nomi, Kim Ann Foxman i gay ikona Antony Hegarty iz Antony & The Johnsons. Osim kroz spomenuti hit singl upoznajete ih i kroz debi album.

Novi album Placeboa

Vesti — Autor rockanje @ 16:44
2008-08-18
16:40:59
Sastav Placebo potvrdio je da se trenutno nalaze u studiju, gde rade na novom studijskom albumu. Bend je od septembra prošle godine na pauzi, pošto su završili svetsku turneju i "Projekt Revolution" turneju u Americi, sa sastavima Linkin Park i My Chemical Romance


   Poslednjih nekoliko meseci radili su nove pesme i snimali demo snimke, a trenutno su u studiju u Londonu, gde snimaju novi album s producentom Dejvidom Botrilijem, koji je sa sastavom Tool radio na albumima "Aenima", "Salival" i "Lateralus", zatim je sa sastavom Silverchair snimio album "Diorama", a sa grupom Deus snimio album "The Ideal Crash". Budući da je Placebo u oktobru prošle godine ostao bez bubnjara, novi član benda je Amerikanac Stiv Forest, koji je prethodno bio bubnjar sastava Evaline. Poslednji album "Meds" bend je objavio 2006. godine.

Rat za "Kinesku demokratiju"

Vesti — Autor rockanje @ 16:39
2008-08-18
16:36:45
Za ekskluzivno pravo prodaje dugoiščekivanog novog albuma Guns n' Roses "Chinese Democracy" u Americi, glavni konkurenti su lanci prodavnica Wal-Mart i Best Buy


   "Billboard" je objavio da su pregovori u toku, ukazavši da je kompanija Front Line Management koju vodi Irving Azoff sklona ovakvoj strategiji prodaje.
   FLI je prošlogodišnji album Eaglesa "Long Road Out of Eden" u Americi objavila samo putem prodavnioca Wal-Mart.
   Predstavnici FLI-ja i Interscopea (etikete benda) nisu komentarisali ove navode.
Ranije je najavljeno da će pesma "Shackler's Revenge" sa "Chinese Democracy" premijerno moći da se čuje u drugom delu video igre "Rock Band".

Wes Borland u Marilyn Manson Bandu

Vesti — Autor rockanje @ 16:32
2008-08-18
16:31:07
Iako je nedavno izdao svoj prvi album projekta Black Light Burns, a i više se pričalo o mogućnosti da pristupi Nine Inch Nails, Wes Borland novi je član pratećeg sastava Marilyn Mansona


   Bivši gitarist Limp Bizkita predstavljen je kao novo pojačanje na press konferenciji od samog Mansona.
   Manson ga je najavio ovako: - Imamo novog gitaristu koji će prvi put zasvirati s nama sutra u Seulu (petak 15. avgust, op.a.). On se zove Wes Borland i pre je bio član jednog strašno lošeg benda koji je napustio jer je shvatio kakvo su oni zlo za muzičku umetnost. Trenutno ima bend Black Light Burns, ali sada je član Marilyn Mansona. Još ne znamo koliko će ovo biti trajno, ali sigurno je da je ovo najubojitiji Marilyn Manson do sada.
   Podsetimo, u bend se nedavno vratio i Twiggy Ramirez koji je imao veliki stvaralački udeo u albumuma "Antichrist Superstar", "Mechanical Animals" i "Holy Wood (In The Shadow of the Valley of Death)", a trenutno su u fazi snimanja najnovijeg, naslednika "Eat Me, Drink Me".

Stiže novi Oasis!

Novi albumi — Autor rockanje @ 16:23
2008-08-18
16:24:08
Promocija novog albuma "Dig Out Your Soul" superbritpop grupe Oasis je zvanično startovala svirkom za 150 fanova, radio premijerom prvog singla "The Shock Of The Lightning" i gostovanjem Noela Galagera na jutarnjem šou BBC radija


Tom prilikom, Galager je razvezao svoj nadaleko čuveni jezik i bez pardona "opleo" po kolegama i rođacima, zapretivši u direktnom izazovu Ejmi Vajnhaus skine sa prvog mesta ličnosti o kojoj novine najviše pišu. Takođe je bio i žrtva izazova uživo.
Noel je objavio da Zigi Starki sin tate-kolege bubnjara Ringa Stara, neće svirati sa njima na predstojećoj turi. Umesto njega palice će držati bivši bubnjar Robija Vilijamsa Kris Šarok: - On je zapravo jedina osoba koju poznajem, a da izgleda mlađe od svog deteta, entuzijastičan je stariji brat Galager.
- U stvari, poznajem Krisa godinama, kada je Lajam izbacio Alana Vajta, pre nego se Zak pridružio, već sam ponudio Krisu tezgu... Znam ga godinama i sjajan je, uporan je Noel Galager.
Tokom intervjua, Noel je nastavio sa bubnjarskim vicevima, komentarišući činjenicu da je svirao sa Ringovim sinom: - Bilo je kao, 'možeš li da nam nabaviš Ringov autogram?', 'Da', 'Dobro, upadaš'!
Svetska turneja ogromnih razmera proteže se na 14 meseci i izbor budućeg saputnika u takvoj avanturi nije jednostavan: - Ne pravimo audiciju, jednostavno pitamo da li zna pesme, da li se oseća spremnim i da li može da trpi Lajamova sranja i po sedam sati bez prestanka!?
Oasis će se zagrevati u Americi, da bi se u oktobru vratili u Evropu, na britansku turu, tempiranu neposredno posle izlaska prvog singla na police muzičkih prodavnica.