ROCKanje

Poslušajte novi singl Queena

Vesti — Autor rockanje @ 18:10
2008-08-13
18:15:05

   Kako je ranije najavljeno, Queen + Paul Rodgers će 15. septembra objaviti novi studijski album "The Cosmos Rocks", a ovih je dana objavljen i singl "C-lebrity".
   Kako zvuči pesma kojom bend najavljuje novi materijal, fanovi mogu poslušati na službenim Facebook stranicama Queena.


Petina Britanaca isfrustrirani muzičari

Vesti — Autor rockanje @ 18:04
2008-08-13
18:02:07
Prema jednoj britanskoj anketi, gotovo 20 posto ispitanika vrlo bi rado zamenilo svoje sadašnje poslove za posao u svetu muzičke industrije


    Kad bi mogli birati u čije bi cipele uskočili, četvrtina Britanaca jednoglasno kaže kako bi bili članovi slavnih The Beatlesa.
    Ako se rezultati posmatraju vezano uz profesiju, građevinci bi najradije izvršili zamenu, a slede ih lekari.
    75 posto ispitanika kaže kako ih niko, ni roditelji ni škola, nije ohrabrivao da se okuša u muzici, a polovina smatra kako u njihovo vreme nije bilo dovoljno informacija o tom vidu zaposlenja.

Ubica Johna Lennona tražio oslobađanje

Vesti — Autor rockanje @ 17:40
2008-08-13
17:38:44
Mark Chapman, koji je u decembru 1980. ustrelio Johnna Lennona u New Yorku, na ulici ispred njegovog apartmana, juče je izašao pred odbor za uslovno puštanje, a ovaj je, bar za sada, odbio da ga pusti na slobodu

Jučerašnje razmatranje Chapmanovog zahteva da bude oslobođen njegov je peti takav pokušaj 2000. godine, a u zatvoru je već 27 godina zbog ubistva bivšeg Beatlea.
Cahpmen, koji sada ima 53 godine, ostaće u kaznionici Attica u New Yorku još najmanje dve godine, kada će prema zakonu moći zatražiti novi pretres.
Za vreme saslušanja, Chapmen je izjavio da je ubio Lennona sa "potpuno bistrim umom", što je navelo odbor da zaključi kako njegovo puštanje na slobodu "nije u najboljem interesu za dobrobit društva", objavio je Associated Press.
Ludak niti se kaje niti ima opravdanje za svoj užasni čin, ali svejedno mu zakon dopušta da traži slobodu i on će tu mogućnost koristiti 2010.