ROCKanje

Led Zeppelin snima nove pesme!

Vesti — Autor rockanje @ 23:05

U razgovoru za jednu američku radio stanicu iz Detroita, bubnjar Jason Bonham otkrio je da su Jimmy Page i John Paul Jones opet pokrenuli grupu Led Zeppelin i da je ekipa trenutno u studiju gde snima nove pesme


    Svirajući krajem prošle godine u Londonu, Led Zeppelin su se zajedno na sceni pojavili posle 22 godine, prvi put posle Live Aid koncerta 1985.
    No, ulaskom u studio, najavljuju i prve potpuno nove autorske pesme posle 29 godina. Njihov zadnji album "In Through the Out Door"  izašao je 15. 8. 1979. Nakon smrti bubnjara Johna Bonhama 25. 9. 1980., Zeppelini su proglasili svoj kraj.
    - Radimo na novim stvarima, izjavio je Jason Bonham, Johnov sin koji je oca menjao i na koncertu u O2 Areni. - Ne znam šta će biti od toga, ali nešto hoće. Sve što mogu reći u ovom trenutku jeste da uživam što sviram s momcima i da radimo na novim pesmama.
    Jason je objasnio da ne pita puno. Kada ga telefonom pozovu, on dođe u studio i srećan je zbog svakog trenutka provedenog sa gitaristom i basistom Zeppelina.
    No, Rober Plant u svemu tome još ne učestvuje. Kako su Page i Plant potpisivali sve pesme na zadnjim albumima grupe (uz poneko uključivanje ostalih u bendu), jasno je da pravog Led Zeppelina nema bez njegovog povratka.

    A relacije između njega i prventsveno Jimmyja Pagea očigledno imaju neke vrlo ozbiljne prepreke. Pokazala je to i ceremonija zatvaranja Olimpijade u Pekingu, kad se Pageu u izvođenju "Whole Lotta Love" nije pridružio originalni pevač, nego je pesmu interpretirala Leona Lewis.
    Potvrđuje to i Jason rečima: - Postoje stvari koje su ostale bez odgovora. Trebalo bi razrešiti mnogo pitanja, pre nego što se ozbiljno pozabavimo albumom.


385 000 posetilaca na Sziget festivalu!

Vesti — Autor rockanje @ 22:57
2008-08-26
22:54:44
Ovogodišnje izdanje Sziget festivala u Mađarskoj posetilo je rekordnih 385 000 posetilaca. Tokom šest festivalskih dana dostignuta je rekordna cifra od 385 000 posetilaca koliko je bilo posetilaca i 2005. i 2006. godine ali je tada festival trajao jedan dan duže

 
    Tokom tri dana festivala poseta je bila veća od 65 000 posetilaca a po prvi put na festivalu se pojavio i natpis "sold out".
    Najviše posetilaca bilo je na nastupu sastava R.E.M., kome je prisustvovalo preko 70 000 posetilaca. Tako je jubilarni, 15. Sziget festival, ove godine posetilo 14 000 posetilaca više nego predhodno izdanje festivala. Ovogodišnji festival je održan u Budimpešti od 12. do 17. avgusta kada su nastupili sastavi The Killers, The Kooks, MGMT, Sex Pistols, R.E.M., Iron Maiden, Roísín Murphy, Kaiser Chiefs, Lauren Harris, Jamiroquai, Serj Tankian, Flogging Molly, The Wombats, Alanis Morissette, Babyshambles, Justice, Transglobal Underground i Natacha Atlas i mnogi drugi.

Homme producira Arctic Monkeys

Vesti — Autor rockanje @ 22:50
2008-08-26
22:49:32
Lider sastava Queens of the Stone Age, Josh Homme, potvrdio je da će sledećeg meseca početi rad na novom materijalu sastava Arctic Monkeys


    Homme je u izjavi za BBC rekao da će jedan od najpopularnijih i najcenjenijih engleskih bendova mlađe generacije sledećeg meseca stići u kalifornijsku pustinju.
    - Oni su grupa talentovanih momaka i znam da ćemo se dobro zabaviti, rekao je Josh Homme. Još uvek nije jasno da li se radi o novom albumu benda i kada i u kom obliku će materijal biti objavljen. Ranije se nagađalo da će novi album benda producirati James Ford iz sastava Simian Mobile Disco. Još u aprilu ove godine Alex Turner je otkrio da bend planira da radi na novom materijalu tokom leta kao i da nemaju nameru da novi album objave ove godine. Svoj poslednji album "Favourite Worst Nightmare" Arctic Monkeys izdali su 2007. godine.