ROCKanje

"Rolling Stone" uskoro u manjem formatu

Tema — Autor rockanje @ 16:51
2008-08-12
16:51:15
Uredništvo legendarnog muzičkog magazina "Rolling Stone" u ponedeljak je objavilo odluku o generalnoj promeni dizajna, odnosno smanjivanju formata

"Rolling Stone" već više od trideset godina gradi svoj imidž na neuobičajenom većem formatu od ostalih magazina, čime je do sada postizao i bolju prođu kod oglašivača.
Časopis koji je oblikovao sliku o američkoj pop kulturi, još od vremena kada je hipi pokret na izolovanoj sceni San Francisca dobijao globalni zamah, tako će 17. oktobra ove godine biti jednakog formata A 4 kao i ostala štampa.
- Za nas se to čini kao prirodan korak, izjavio je glavni urednik Will Dana i dodao: - Uvek je zanimljivo stvari malo "promućkati" i videti u kojem smeru će se sve razvijati.
      Prvi broj "Rolling Stonea" je izašao 7. novembra 1967.
      Po službenim statistikama Wenner Medie, časopis se prodaje u tiražu od oko milion i po primeraka po broju, ali sudeći po prvom šestomesečnom izveštaju iz ove godine, prodaja je u blagom padu u odnosu na isti period 2007, pa se na odluku za promenom može gledati i iz te perspektive.
      Uredništvo očekuje da će promena formata "Rolling Stonea" koji uskoro neće stršati među konkurentskim medijima na kioscima doprineti većoj prodaji.
     "Rolling Stone" je 1967. pokrenuo Jann Wenner, dok je početni kapital u iznosu od 7.500 dolara pozajmio od svoje i od porodice svoje buduće supruge.
     Radi se o magazinu koji je prvi ušao u tzv. Gonzo, odnosno novinarstvo subjektivnog pristupa koje je proslavio pokojni Hunter S. Thompson koji je dugi niz godina pisao reportaže za "Rolling Stone".

Kakav je Pit u stvari klipan

Vesti — Autor rockanje @ 16:35

2008-08-12

16:37:43

Mahniti rocker Doerti pušta po zatvoru bajke da je ostavio Kejt zbog mnogo seksa

   Roker Pit Doerti je navodno svojim cimerima u zatvorskoj ćeliji rekao da je ostavio manekenku Kejt Mos jer nije mogao da zadovolji njene seksualne apetite i da su mu njeni prohtevi postali suviše zamorni. Zbog toga je, kako se priča, dobijao česte vrtoglavice.


Morrissey zaratio sa izdavačima

Vesti — Autor rockanje @ 16:32
2008-08-12
16:30:31
Bivši lider Smithsa je na svom zvaničnom sajtu "True to You" saopštio da je datum izlaska novog albuma "Years of Refusal" pomeren zbog toga što trenutno nema američkog izdavača


    - Kao izraz želje Universala, "Years of Refusal" je odložen za drugi februar. U ovom trenutku album još nema američkog izdavača nakon što je Morrissey napustio Deccu posle njihove nedovoljne promocije izdanja "Greatest Hits", stoji u saopštenju.
    Morrissey je ovu priliku iskoristio i da prokomentariše najavu Warner Musica da će objaviti novu kompilaciju "Greatist Hits" Smithsa.
    - Razumljivo je da londoski Warner Music objavljuje kompilaciju Smithsa u poslednjem kvartalu 2008. Ovo izdanje nema Morrisseyvo odobrenje i on nije učestvovao u tome.

Novi singl sastava Keane preuzelo preko 500 000 obožavalaca

Vesti — Autor rockanje @ 16:27
2008-08-12
16:26:12
Novi singl sastava Keane, koji je nedelju dana bio dostupan besplatno na sajtu benda, preuzet je preko 500.000 puta. Pesma "Spiralling", koja će biti prvi singl sa novog albuma benda, bila je dostupna besplatno na sajtu benda Keanemusic.com nedelju dana, počevši od 4. avgusta

    Universal music je u saopštenju koje je objavio naveo da je ovo postao njihov najpopularniji singl koji je na ovaj način bio dostupan široj publici. U aprilu ove godine istu stvar je uradio i sastav Coldplay, čiji je besplatan singl, "Violet Hill", preuet sa sajta bend više od 2 miliona puta, prema saopštenju kompanije EMI. Singl sastava Keane, "Spiralling", najavljuje novi album benda koji će nositi naziv ‘’Perfect Symmetry’’, a koji će u prodaji biti od 13. oktobra.

Leni Kravic frontmen benda Velvet Revolver?

Vesti — Autor rockanje @ 16:14

2008-08-12
16:18:17

Muzičar kojeg je balkanska publika mogla nedavno da vidi na koncertima u Beogradu, Budvi & Zadru Leni Kravic, ima nov posao - frontmen benda Velvet Revolver

   Rocker koji se trenutno nalazi na turneji "It's time for a love revolution", viđen je nedavno u studiju sa članovima benda, kako, navodno radi na snimanju novog albuma.
   - Izlazak novog albuma se željno iščekuje, pogotovo kako bi se videlo ko je zauzeo mesto Skota Vejlenda nakon burnog razlaza, rekao je neimenovani izvor blizak bendu britanskom tabloidu "Sun". - Upravo zbog toga, članovi benda su želeli neko zvučno ime koje će biti u stanju da iznese celu priču.

   Grupa Velvet Revolver, koju čine bivši članovi bendova Guns n'Roses i Wasted youth, sa legendarnim Slešom na čelu, nisu potvrdili, ali ni demantovali najnoviju vest.