ROCKanje

26 Avg, 2008

Led Zeppelin snima nove pesme!

Vesti — Autor rockanje @ 23:05

U razgovoru za jednu američku radio stanicu iz Detroita, bubnjar Jason Bonham otkrio je da su Jimmy Page i John Paul Jones opet pokrenuli grupu Led Zeppelin i da je ekipa trenutno u studiju gde snima nove pesme


    Svirajući krajem prošle godine u Londonu, Led Zeppelin su se zajedno na sceni pojavili posle 22 godine, prvi put posle Live Aid koncerta 1985.
    No, ulaskom u studio, najavljuju i prve potpuno nove autorske pesme posle 29 godina. Njihov zadnji album "In Through the Out Door"  izašao je 15. 8. 1979. Nakon smrti bubnjara Johna Bonhama 25. 9. 1980., Zeppelini su proglasili svoj kraj.
    - Radimo na novim stvarima, izjavio je Jason Bonham, Johnov sin koji je oca menjao i na koncertu u O2 Areni. - Ne znam šta će biti od toga, ali nešto hoće. Sve što mogu reći u ovom trenutku jeste da uživam što sviram s momcima i da radimo na novim pesmama.
    Jason je objasnio da ne pita puno. Kada ga telefonom pozovu, on dođe u studio i srećan je zbog svakog trenutka provedenog sa gitaristom i basistom Zeppelina.
    No, Rober Plant u svemu tome još ne učestvuje. Kako su Page i Plant potpisivali sve pesme na zadnjim albumima grupe (uz poneko uključivanje ostalih u bendu), jasno je da pravog Led Zeppelina nema bez njegovog povratka.

    A relacije između njega i prventsveno Jimmyja Pagea očigledno imaju neke vrlo ozbiljne prepreke. Pokazala je to i ceremonija zatvaranja Olimpijade u Pekingu, kad se Pageu u izvođenju "Whole Lotta Love" nije pridružio originalni pevač, nego je pesmu interpretirala Leona Lewis.
    Potvrđuje to i Jason rečima: - Postoje stvari koje su ostale bez odgovora. Trebalo bi razrešiti mnogo pitanja, pre nego što se ozbiljno pozabavimo albumom.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me