ROCKanje

16 Avg, 2008

Wolfmother se "razdvaja"

Vesti — Autor rockanje @ 00:28

2008-08-16
00:33:58
Australski rock trio Wolfmother doživeće u narednom periodu velike promene. Naime, nakon headlinerskog nastupa na australijskom "Splendour in The Grass Festival" u Byron Bay-u, krenula su vrlo ozbiljna nagađanja da će se ovaj bend "ugasiti"

   To se dalo zaključiti i iz najave njihovog managera Johna Watsona, koji je rekao da će sudbina Wolfmothera biti poznata uskoro, kroz nedelju-dve.
   To uskoro trajalo je ipak samo par dana, i, kako sada stoje stvari, Wolfmother će i dalje postojati, ali s bitnim drukčijim izgledom nego što je aktualni.
   Tako će u bendu ostati samo pevač/gitarista Andrew Stockdale, i on će potražiti nove kolege s kojima će snimati materijale za novu ploču, za koju su pripreme počele u dosadašnjoj postavi još početkom ove godine.
   S druge pak strane, bas gitarista/klavijaturista Chris Ross i bubnjar Myles Heskett ostaće zajedno, te osnovati novi bend, u kojim će raditi ubuduće. Razlog ovog rastanka, prema službenoj verziji je , rekli bismo, uobičajen - nepomirljive razlike u personalnim i muzičkim razmišljanjima.
   Podsećamo, debitantski album Wolfmothera jedan je od najcenjenijih australijskih izdanja poslednjih godina, prodat u 1.300.000 kopija, i osvajač je australijskog Grammya. Hoće li drugi album, s obzirom na navedene okolnosti, uspeti da učine nešto takvo, teško je proceniti.

Službeni site

YouTube: Wolfsmother - Woman


Komentari

  1. Bas su razvalili onim prvim albumom, a i dobar im je image bio.

    Autor rockanje — 16 Avg 2008, 00:44


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me