ROCKanje

05 Avg, 2008

Novi album Snow Patrol u oktobru

Vesti — Autor rockanje @ 16:07

2008-08-05
16:08:42

Irski sastav Snow Patrol tvrdi da će njihov novi, peti po redu studijski album, biti najbolji do sada. Bend je u studiju gde radi na albumu "One Hundred Million Suns" koji bi u prodaji trebalo da se pojavi u oktobru ove godine

    Lider benda Gary Lightbody je u poruci koju je ostavio na sajtu benda naveo da su album snimali u Grouse Lodge studiju u Irskoj i legendarnom Hansa Ton studiju u Berlinu gde su U2 snimili "Achtung Baby" a David Bowie "Low", "Lodger" i "Heroes".
    Bubnjar benda, Johnny Quinn, je u izjavi za Belfast Telegraph naveo da su pesme na novom albumu i dalje zasnovane na melodiji ali da su drugačije od onoga što je bend do sada radio: "Teško je reći šta će na kraju od albuma ispasti ali mi smo srećni. Otićiću toliko daleko da ću izjaviti da mislim da je ovo naš najbolji album". Poslednji album, "Eyes Open", bend je objavio 2006. godine. Četvrti studijski albuma Snow Patrol, "Eyes Open", najprodavanije je britansko izdanje u Velikoj Britaniji u 2006. godini. Album je prodat u više od 1,8 miliona kopija od trenutka objavljivanja a samo u Americi je prodat u preko 1,5 miliona kopija. Snow Patrol su postali prvi britanski gitarski bend 2006. godine u poslednjih 13 godina koji se našao medju top 5 bendova na američkoj Hot 100 listi. Njihov hit singl "Chasing Cars" popeo se na peto mesto liste sa prodatih 650 000 kopija. Ovakvu popularnost u Americi bend duguje seriji "Grey’s Anatomy" gde se pesma "Chasing Cars" pojavila u poslednjoj epizodi drugog serijala. Procenjuje se da je do danas album prodat u preko 4,7 miliona kopija širom sveta. Novi album benda ponovo producira Jacknife Lee (Bloc Party, R.E.M, The Hive) koji je producirao predhodna dva albuma benda.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me