ROCKanje

12 Avg, 2008

"Rolling Stone" uskoro u manjem formatu

Tema — Autor rockanje @ 16:51
2008-08-12
16:51:15
Uredništvo legendarnog muzičkog magazina "Rolling Stone" u ponedeljak je objavilo odluku o generalnoj promeni dizajna, odnosno smanjivanju formata

"Rolling Stone" već više od trideset godina gradi svoj imidž na neuobičajenom većem formatu od ostalih magazina, čime je do sada postizao i bolju prođu kod oglašivača.
Časopis koji je oblikovao sliku o američkoj pop kulturi, još od vremena kada je hipi pokret na izolovanoj sceni San Francisca dobijao globalni zamah, tako će 17. oktobra ove godine biti jednakog formata A 4 kao i ostala štampa.
- Za nas se to čini kao prirodan korak, izjavio je glavni urednik Will Dana i dodao: - Uvek je zanimljivo stvari malo "promućkati" i videti u kojem smeru će se sve razvijati.
      Prvi broj "Rolling Stonea" je izašao 7. novembra 1967.
      Po službenim statistikama Wenner Medie, časopis se prodaje u tiražu od oko milion i po primeraka po broju, ali sudeći po prvom šestomesečnom izveštaju iz ove godine, prodaja je u blagom padu u odnosu na isti period 2007, pa se na odluku za promenom može gledati i iz te perspektive.
      Uredništvo očekuje da će promena formata "Rolling Stonea" koji uskoro neće stršati među konkurentskim medijima na kioscima doprineti većoj prodaji.
     "Rolling Stone" je 1967. pokrenuo Jann Wenner, dok je početni kapital u iznosu od 7.500 dolara pozajmio od svoje i od porodice svoje buduće supruge.
     Radi se o magazinu koji je prvi ušao u tzv. Gonzo, odnosno novinarstvo subjektivnog pristupa koje je proslavio pokojni Hunter S. Thompson koji je dugi niz godina pisao reportaže za "Rolling Stone".

Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me