ROCKanje

Exit nije na prodaju!

Vesti — Autor rockanje @ 21:41

Nakon što su u srpskim i hrvatskim medijima osvanuli tekstovi da su u tijeku pregovori američke tvrtke Live Nation i organizatora Exita o prodaji festivala, a čak se i spominjala cifra od 15 milijuna dolara, kontaktirali smo s generalnim menadžerom Exita Bojanom Boškovićem koji je sve to demantirao.

         'Nije istina! I mi smo o navodnim pregovorima i prodaji festivala saznali iz medija. Ta informacija je izašla samo u medijima s kojima baš nemamo dobru suradnju. Znate, i u Srbiji ima svakakvih medija. To je apsolutno neistinita informacija', komentirao je Bošković te odlučno dodao: 'Exit nije na prodaju!'

 

 Darko Džepina (Tportal)

 


Mercury Rev novi album objavljuju kao besplatni download

Novi albumi — Autor rockanje @ 21:54
                                                     Mercury Rev će u septembru objaviti dva nova albuma, od čega će jedan biti besplatni download. 29. septembra izaći će 'Snowflake Midnight', „pravi“ nastavak na 'The Secret Migration', a album 'Strange Attractor' od 11 pesama istog dana će biti dostupan kao download svima s bendove mailing liste. Za razliku od pređašnjih, više orkestralnih albuma, na ovima bend naginje elektronici. Iscrpnije...

Bivši pevač Suede najavio novi album

Novi albumi — Autor rockanje @ 21:43
           Brett Anderson najavio je svoj novi album koji će se pojaviti u prodaji krajem godine. Međutim, svi koji kupe ulaznicu za njegov nastup u Londonu 7. jula, kopiju novog albuma "Wilderness" dobiće na USB sticku.

Naravno, album će - ali ipak nešto kasnije - biti objavljen i u klasičnom formatu.

"Wilderness" obuhvata minimalnu postavu, a Andersonu (gitara i piano) pridružiće se čelistkinja Amy Langley, te Emmanuelle Seigner kao gostujući vokal u "A Different Place".


Još jedan album Caveovog Grindermana

Novi albumi — Autor rockanje @ 21:21
                                                   Bend Grinderman, koji čine Nick Cave i trojica Bed Seedsa - Warren Ellis, Martyn P. Casey i Jim Sclavunos - počeće da snima drugi album nakon što Cave i Seedsi
završe letnju turneju.

       Cave je za XFM najavio da će album biti drugačiji kako u odnosu na debi Grinderman iz 2007, tako i u odnosu na ovogodišnje izdanje Caveovog matičnog benda, Dig!!! Lazarus DIg!!!.

       "Postoji mnogo posla oko projekta Grinderman koji želimo da uradimo na ozbiljniji način nego što je to do sada bio slučaj", rekao je Cave.

           Izlazak drugog albuma sastava Grinderman očekuje se u prvoj polovini 2009. godine. 

                                                                                                Popboks


Amy Winehouse ima tuberkulozu

Vesti — Autor rockanje @ 14:25
 

Nakon što je početkom nedelje zadržana na lečenju u jednoj londonskoj bolnici, simptomi koje pokazuje Amy Winehouse, prema spekulacijama britanskih medija, odgovaraju opisu bolesti tuberkuloze. Infekcija pluća uzrokuje krvavi kašalj kod pevačice, a Amy je trenutno na pregledima koje bi trebale potvrditi ili otkloniti moguću dijagnozu.


American Music Club u oktobru u Beogradu

Koncerti — Autor rockanje @ 14:18
 

     Grupa American Music Club održaće koncert u Beogradu 7. oktobra.

      Predvodnik American Music Cluba Mark Eitzel važi za jednog od najznačajnijih savremenih američkih autora.

     Grupa je osnovana 1982. u San Francisku i radila do 1992; Eitzel je 2004. obnovio bend, koji je u novoj "turi" do sada objavio dva albuma: Love Songs for Patriots ('04) i The Golden Age ('08).

                                                                     Popboks


Razni izvođači, Zdravo, zdravo, zdravo (Kulturakt, 2008.)

Novi albumi — Autor rockanje @ 13:45

Htjeli mi to priznati ili ne, ali naši istočni susjedi nas šiju na svim poljima kada je o pop i rock glazbi riječ. Dvije prošlogodišnje kompilacije, «Jutro će promeniti sve» i «Šta treba maloj deci», predstavile su velik broj mladih bendova od kojih se puno očekuje u budućnosti, klupska scena je dosta aktivna, otvoren je novi studio, Digimedia, u kome će takvi bendovi moći snimati, a tu je i odličan glazbeni portal popboks (www.popboks.com) koji bez zadrške prati mladu scenu.

 
        Ono što je još važnije je velik broj bendova koji dolaze izvan Beograda kao centra svih događanja. Pa ipak, i sama prijestolnica ima velik broj zanimljivih imena koja sam gledao u proteklih godinu ili dvije. Zapravo, s obzirom da sam često preko, evo, stavit ću ono malo dostojanstva što imam između nogu na panj ispred dželata i reći da Beograd nikada u svojoj karijeri nije bio ovako vibrantan. Čak ni u ono zlatno vrijeme novog vala s početka 80-ih. Jednostavno, nešto je divlje u zraku tamo («jaka želja za slobodom tijela»).

 (Dalje)

Lil Wayneova senzacija: Prodao milion komada novog albuma

Vesti — Autor rockanje @ 12:42
 

Jedini je muzicar u poslednje tri godine koji je uspeo u jednoj sedmici da proda više od milion komada svog albuma. Lil Wayneov 'The Carter III' u svojoj prvoj nedelji prodat je u malo više od milion kopija, što je prvi puta od 50 Centovog 'The Massacre' iz februara 2005. godine, dakle malo više od tri godine. Jedini koji je u međuvremenu došao blizu miliona je Kanye West čiji 'Graduation' je u junu prošle godine prodat u 957.000 komada. Od novih albuma među prvih deset po prodaji su Plies s 'Definition of Real' (drugo mesto, 215.000 primeraka), N.E.R.D. sa 'Seeing Sounds' (pozicija 7, komada 80.000), Alanis Morisette s 'Flavors of Entanglement' (8., 70.000), My Morning Jacket s 'Evil Urges' (9., 49.000) i Weezer (deseti, 46.000 komada). Prodaja albuma u prošloj sedmici porasla je 22% prema prethodnoj. Iscrpnije...


Procurelo devet "lakih" komada Axla Rosea

Vesti — Autor rockanje @ 12:19

Devet pesama dugoočekivanog albuma Guns N Rosesa "Chinese Democracy" procurele su po Internetu. Pesme za koje se veruje da su masterizovane i završene, spremne za objavljivanje dostupne su po ilegalnim p2p programima i servisima. Slušaoci ove neočekivane pretpremijere kažu da se čuje puno uticaja starih bombastičnih, gitarističkih Gunsa, ali i neočekivanih orkestracija i flamenco uticaja. Nazivi pesama su: "Better", "The Blues", naslovna, "Madagascar", "IRS", "There Was A Time", "Rhiad And The Bedouins", "If The World" i "[Untitled]".


'Seven Nation Army' – himna Eura

Vesti — Autor rockanje @ 11:11
                                                      Iako je Marc Anthonyjev pesmuljak službena himna evropskog fudbalskog prvenstva, pre svake utakmice na stadionima u Austriji i Švajcarskoj svira 'Seven Nation Army' The White Stripes. Uz ovu pesmu igrači izlaze na teren i nije primećeno da su nešto posebno reagovali, ali zato navijači jesu i pevaju uz refren; posebno Holanđani. Iako je neslužbena, ovim su fudbalska prvenstva dobila svoju naj-indie pesmu u istoriji. Iscrpnije...