ROCKanje

Dubiozni: Dubioza Kolektiv

Vesti — Autor rockanje @ 14:55
 

Singlom "Firma ilegal" bosanskohercegovački dub regage ska rockeri Dubioza Kolektiv najavili su istoimeni treći album u izdanju izdavačke kuća Menart. Adisa Zvekić, Adis Zvekić, Almir Hasanbegović, Brano Jakubović, Vedran Mujagić, Armin Bušatlić, Senad Šuta, Orhan Maslo - Oha mnogočlana su ekipa koju mnogi hvale zbog nastupa uživo i prilično dobrog kotiranja na inostranoj muzičkoj sceni. Nakon albuma "Dubioza kolektiv" (2004.) i EP-a "Open Wide", te albuma "Dubnamite" na novom delu im se kao gosti pojavljuju Frenkie i Gino Banana (Kultur Shock). Kuriozitet je da je s albuma skinuto tri spota: "Šuti i trpi", "Svi u štrajk" i "Dosta", a planirano je snimanje spota za naslovnu pesmu.


Novi Keane: I treća sreća

Vesti — Autor rockanje @ 14:50
 

Britanski pop rock "tragičari i nostalgičari" Keane samo što nisu završili treći studijski album, ako je verovati rečima pevača i pijanista Tima Ricea-Oxleya. Zasad još nema ni naslova ni podataka o datumu izdanja, ali se pretpostavlja da će ostati u okviru diskografskog konglomerata Interscope. Album su snimali u Parizu i Berlinu uz asistiranje producenta Jona Briona i novog basiste, gitariste Jessea Quinna. Obznanjeni su naslovi nekih pesama: "Playing Along", "Black Burning Heart", "Perfect Symmetry". Naslednik albuma "Under the Iron Sea" loviće količinu od pola miliona primeraka prodatih u svetu.


Bradati za bradonje: Rick Rubin producira novi ZZ Top

Vesti — Autor rockanje @ 14:35
 

       Naredni album ZZ Topa produciraće Rick Rubin. Biće to prvi autorski rad slavnih bradonja nakon 2003. Valja spomenuti kako je ove godine Rick Rubin - između ostalog - već producirao albume Metallice ("Death Magnetic"), Jakoba Dylana ("Seeing Things") i Neila Diamonda ("Home Before Dark"). Ipak, njegove najpoznatije 'mušterije' su Red Hot Chili Peppers, Johnny Cash, Rage Against The Machine i Tom Petty.


Pesma ima 30 sekundi da se „dokaže“

Vesti — Autor rockanje @ 14:25
 

44 posto ljudi daje pesmi šansu od 30 sekundi pre nego se prebace na iduću, utvrđeno je istraživanjem velike telekom firme Sony Ericsson. Žene u dobu od 18 do 24 posebno su nestrpljive – petina njih pesmi daje šansu od 20 sekundi. U marketingu ove kompanije teoretišu o mogućnosti stvaranja kratkih komadića muzike koji bi se preslušavali između telefonskih poziva, u odmorima između školskih časova… Iscrpnije...


Pred beogradski koncert: Sting traži tekilu i sportske TV programe!

Koncerti — Autor rockanje @ 13:57
 
        Sting, Andy Summers i Stewart Copeland, poznatiji kao The Police, stižu u Srbiju 24. juna i s aerodroma će se odmah uputiti prema Ušću, gde će, u pravom malom gradu napravljenom samo za njih, provesti vreme pre koncerta.

      Naravno, ne dolaze sami. Kao i većinu izvođača njihovog kalibra, na turneji ih prate lični kuvari, šminkeri, frizeri i garderoberi.
      U backstageu, koji će biti ukrašen palmama i cvetnim aranžmanima, mora da ih čeka šampanjac Dom Perignon, fina francuska i španska vina, puno tekile, razne organske i neorganske vrste čokolade, a posebno je naglašeno da ne sme izostati satelitska televizija s velikim brojem sportskih kanala.


 (Dalje)

Usher najprodavaniji u Americi

Vesti — Autor rockanje @ 13:47
  Tek objavljeni Usherov 'Here I Stand' u prvoj nedelji odlično prolazi na evropskim tržištima, uključujući prvo mesto u Velikoj Britaniji i top ten pozicije na većini prodajnih i airplay lista, a već nakon sedam dana prodaje u SAD-u Usher je zaseo na prvo mesto liste Billboard Hot 200 Albums. U SAD-u je uverljivo pretekao konkurenciju sa 433.532 prodata primerka albuma, čime se uvrstio među tri najprodavanija nova izdanja u prvoj nedelji prodaje u ovoj godini. Uz sve to, 'Here I Stand' trenutno nosi titulu najprodavanijeg albuma u prvoj nedelji muškog izvođača u tekućoj godini.

           Usher je ovoga trenutka na prvom mestu i na listi u Pop Hot 100 Singles i R&B Hot 100 singles u SAD-u. Kada se tome doda da je 'Here I Stand' debitovao na prvom mestu u Kanadi, Japanu i Australiji te da se vrlo dobro drži i na azijskom prostoru, očigledno je da Usherova slava nije izbledela od poslednjeg studijskog albuma 'Confessions'