ROCKanje

Rhys Ifans: Ponovo na stejdžu

Vesti — Autor rockanje @ 16:46

     Legendarni velški glumac Rhys Ifans vraća se svojim rockerskim korenima - udružuje se s nekadašnjim ortakom iz benda Super Furry Animals, Dafydd Ieuan. Par je okupio muzičare Dica Bena, Krisa Jenkinsa i Nicka Hiltona u bend nazvan The Peth, čiji će se debi album "The Golden Mile" pojaviti u julu. Glumac poznat iz "The Notthing Hilla" bio je član Super Furry Animalsa, a napustio je bend sredinom devedesetih nedugo pre velikog uspeha duž britanskog ostrva.


The Streets: Sledi poslednji album

Vesti — Autor rockanje @ 16:42

      Mike Skinner, čovek kog bolje poznajemo kao The Streets rekao je da će se njegov idući album zvati 'Everything Is Borrowed' te da će njegovo naredno izdanje biti i njegov poslednji album, biće mračan i futuristički. Kaže da je nadahnuće za ovaj album našao na izložbi sintija u Gracu gde je nedavno imao koncert. Još je naveo i berlinsku elektroniku kao uzor. Iscrpnije...


Odlazak legende: Preminuo Bo Diddley

Vesti — Autor rockanje @ 16:36
    

        Legendarni američki pionir rock and rolla Bo Diddley umro je u 79. godini od srčanog udara. Diddley, koji je bolovao od dijabetesa, umro je na Floridi. U avgustu 2007. preživeo je već jedan srčani napad. Građanskim imenom Otna Ellas Bates, najčešće je nastupao sa šeširom i velikim crnim naočalama. Postao je poznat 1958. s albumom "Bo Diddley". Među njegovim hitovima nalaze se "Who Do You Love", "Before You Accuse Me", "Mona" i "I'm a Man". Diddley je 1987. uvršten u Kuću slavnih rock'n'rolla, a 2006. i u Kuću slavnih bluesa. 


Još jedna legenda: Afrika Bambata na EXIT-u

Koncerti — Autor rockanje @ 16:25
                                           Afrika Bambaataa, legendarni američki reper, DJ, producent i jedan od tvoraca hip-hopa, nastupiće na glavnoj bini Exit festivala u subotu, 12. jula, u okviru "Main Stage After 2" programa. Ovo će ujedno biti jedan od retkih ovogodišnjih nastupa jednog od najznačajnijih ljudi u istoriji moderne muzike.
        Kevin Donovan je posle jedne posete Africi, uzeo ime po jednom od pobunjenih poglavica plemena Zulu - Afrika Bambaataa Aasim, a svoju notornu bandu pretvara u uticajnu kulturnu zajednicu "Universal Zulu Nation" koja deluje po osnovnim principima mira, ljubavi, zajedništva, ali i dobrog provoda.
 (Dalje)

Jezivo: Ukraden Cobainov pepeo

Vesti — Autor rockanje @ 16:06

    Iz kuće Kurt Cobainove udovice Courtney Love u Los Angelesu ukraden je pepeo Nirvaninog vođe. Dosad je lokacija Cobainovog pepela držana kao tajna, a navodno je pepeo bio u ružičastoj torbi u obliku plišanog medvedića koja je sadržala i uvojak njegove kose. Pepeo je ukraden zajedno s nešto nakita i odeće. Love je rekla kako ne može da veruje da joj je neko uzeo Kurtov pepeo, da je trenutno u suicidalnom stanju i da ne zna što će uraditi. Dodaje i da je pre znala svuda da nosi njegov pepeo i tako bi osećala da je on i dalje s njom, a „sada se osećam kao da sam ga opet izgubila“. Iscrpnije...