ROCKanje

Paul McCartney: Oproštajna turneja

Vesti — Autor rockanje @ 10:59
    Tokom sledeće dve godine legendarni beatle planira da obiđe svet i odradi stotinak nastupa, nakon čega namerava da se posveti svojoj 4-godišnjoj kćerkici Beatrice.
    Paul je objasnio kako će ovo biti njegova zadnja velika turneja, jer želi da se smiri i uživa sa kćerkom Beatrice, koju je dobio iz braka s omraženom Heather Mills.
Pevač jednostavno više ne želi mesecima da odsustvuje iz domovine.

    Konkretni termini koncerata trebali bi da izađu već ovog meseca.


Mark Nofler večeras u Beogradu: Čudesan glas rokenrol majstora

Koncerti — Autor rockanje @ 10:26
Legendarni britanski muzičar Mark Nofler, koji će večeras nastupiti u „Beogradskoj areni“, najpoznatiji je kao nekadašnji frontmen grupe „Dire Straits“, međutim, i uspešnim solo albumima je zadobio armiju fanova, a stručnjaci ga ubrajaju među najbolje gitariste 20. veka.


    Mark Frojder Nofler, čija je majka Engleskinja, a otac Mađar, rođen je 1949. u Glazgovu. Kao tinejdžer, Mark je maštao da kupi skupocenu „fender stratokaster“ gitaru, međutim, morao je da se zadovolji „hofner super solid“ gitarom koju je platio 50 funti. Nakon završenog kursa novinarstva, Nofler se 1967. zaposlio kao reporter lista „Jorkšir ivning post“ iz Lidsa. Dve godine kasnije, diplomirao je engleski jezik na Univerzitetu u Lidsu, a kraće vreme je radio i kao lektor na koledžu Lofton.
Zajedno sa svojim bratom Dejvidom i prijateljima Džonom Ilslijem i Pikom Vitersom, Nofler je 1977. osnovao grupu „Dire Straits“, a bend je 1978. objavio prvi album „Dire Straits“ koji je u Velikoj Britaniji prošao nezapaženo. (Dalje)