ROCKanje

Jezivo: Ukraden Cobainov pepeo

Vesti — Autor rockanje @ 16:06

    Iz kuće Kurt Cobainove udovice Courtney Love u Los Angelesu ukraden je pepeo Nirvaninog vođe. Dosad je lokacija Cobainovog pepela držana kao tajna, a navodno je pepeo bio u ružičastoj torbi u obliku plišanog medvedića koja je sadržala i uvojak njegove kose. Pepeo je ukraden zajedno s nešto nakita i odeće. Love je rekla kako ne može da veruje da joj je neko uzeo Kurtov pepeo, da je trenutno u suicidalnom stanju i da ne zna što će uraditi. Dodaje i da je pre znala svuda da nosi njegov pepeo i tako bi osećala da je on i dalje s njom, a „sada se osećam kao da sam ga opet izgubila“. Iscrpnije...


Drugo izdanje ROCKanje recordsa: Helikopter – Vrati me unutra (’95.)

Download — Autor rockanje @ 11:18

 

TAČNO U PODNE                                                                       

 Album pred vama je u stvari, i poetski ali i sudbinski jedna prilično mračna i surova epopeja, gotovo jezivo lično i iskreno izražena polomljena emocija u dečaku koji je tek trebao postati valjan čovek i talentovan umetnik.

Da bi se u potpunosti shvatila dramatika ovog dela treba znati da je Nebojša Vasić – Tusta otpočeo karijeru muzičara u prvoj postavi još uvek agilnih legendarnih Scarpsa – kao basista. Godina je 1990. Mladi intelektualac i strejter dobija poziv u JNA one kobne 1991...

 (Dalje)

Recenzija: Termiti 'Lp ploča vjeran pas'

Novi albumi — Autor rockanje @ 20:19
         Bili su prvi na ovim prostorima u puno stvari, ali sudbina je htjela da za vrijeme njihova postojanja album ne ugleda svjetlo dana. Postoji li i u tome bolji primjer punk filozofije? Ovo reizdanje bilo bi vrijedno da je na njemu i samo 'Vjeran pas', ali ima tu još štošta zanimljivoga i za mlade i za stare

         Termiti su bili katalizator za cijeli riječki novi val, lucidni jednako u glazbi i tekstovima, na ulici i na bini. Pogotovo ovo potonje, jer su prvi počeli osim gitara i bubnjeva dovlačiti i druge rekvizite poput WC školjke, perja, usisivača…  (Dalje)

James Blunt: U Sarajevu sredinom juna

Koncerti — Autor rockanje @ 20:12

       Ne događaju se samo relevantna inostrana gostovanja u Beogradu, na Exit festivalu ili u Hrvatskoj. U sarajevskoj košarkaškoj dvorani Mirze Delibašića 15. juna ove godine gostuje britanski kantautor James Blunt. Voleli ili ne njegovo hipersenzualno "šmrcanje" stoji činjenica da je debijem "Back To Bedlam" zaradio više od 11 miliona kopija diljem sveta. James Blunt je određene stihove svojih pesama posvetio i Sarajevu i poznat je kao veliki prijatelj BIH, te je iz tog razloga njegova izričita želja bila da nastupi u Sarajevu kao jedinom gradu u regionu.


Sigur Rós: Ponovo ploča

Vesti — Autor rockanje @ 19:26

      Nakon uspešnog live albuma "Heima", islandska grupa Sigur Rós spremna je da objavi novi studijski album. "Með suð í eyrum við spilum endalaust", odnosno u prevodu na engleski "With a Buzz in Our Ears We Play Endlessly", svetlo dana ugledaće krajem juna, no fanovi delove albuma već mogu da čuju na matičnim stranicama grupe.


Povratak otmenih: Simple Minds again

Vesti — Autor rockanje @ 19:11

Originalna postava grupe Simple Minds ulazi u studio prvi put nakon 27 godina. Premda su planirali da se okupe samo za turneju kojom bi obeležili 30 godina postojanja, novi materijal počinju da snimaju polovinom juna. Brian McGee, Derek Forbes, Mick McNeil, Jim Kerr i Charlie Burchill imaju u planu da snime dve nove pesme, dok za ostatak naglašavaju “biće šta bude”. Frontman Jim Kerr o odluci da snime novi album kaže: "Svakako da sam uzbuđen jer sam dobio priliku da još jednom radim s originalnom postavom, poslednji put bilo je to za album 'Sons And Fascination/Sister Feelings Call' koji mnogi i danas smatraju našim najboljim ostvarenjem. Moramo puno toga da nadoknadimo, ali svakako ćemo se pritom dobro zabaviti."


100 najboljih: Gitarske pesme

Vesti — Autor rockanje @ 19:04

    Rolling Stone ima jednu listu koja je sasvim u skladu s njihovom filozofijom – 100 najboljih gitarskih pesama svih vremena. Kažu kako je gitara još uvek ključni, oslobađajaći glas rock'n'rolla, a na prvo mesto ovog teškog pijedestala stavljaju 'Johnny B. Goode' Chucka Berryja – pesmu koja govori o tome kako sviranje gitare može zauvek promeniti život. Iscrpnije...


Scarlett Johansson: Ljubi Toma Waitsa

Novi albumi — Autor rockanje @ 18:47

 

 

PORED NJE NEMA SPAVANJA

 

 

Scarlett Johansson, jedna od najtalentovanijih glumica nove generacije, zaželela se odmora od filmova pa je pauzirajući od rediteljskih glava poput Woodyja Allena i Briana De Palme, Sophie Coppole i drugih, odlučila da bude pevačica u slobodno vreme. Nakon lanjskog gostovanja na Coachella Festivalu kao back vokal za The Jesus & Mary Chain skupila je najdražu pesmaricu Toma Waitsa i uz svesrdnu pomoć Nicka Zinnera iz Yeah Yeah Yeah's, Ryana Sawyera iz Tall First, Seana Antanaitisoma iz Celebration i Davida Andrewa Siteka iz TV On the Radio, snimila "Anywhere I Lay My Head". Album je svetlo dana u svetu ugledao prošle sedmice.

P.S. Album je odličan 


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11