ROCKanje

31 Maj, 2008

Još zvezda na EXIT-u: Marky Ramone (taj!!!)

Koncerti — Autor rockanje @ 01:41

    Punk legenda, nekadašnji član benda koji ne samo da je postavio temelje punk rock muzike, nego i njene zidove, plafone i prozore – legendarni bubnjar Ramonesa Marky Ramone glavom i bradom na Converse Fusion bini u nedelju, 13. jula.

    Marky Ramone i dalje sa bendom Marky and Friends neumorno nastupa širom sveta, od Meksika do Evrope, vodi radijsku emisiju the Marky Ramone Punk Rock Blitzkrieg, a nedavno je objavio album sa kanadskim punk bendom Teenage Head.

    Mesto: Brooklyn, New York, vreme: 1956. godina – rođen je Marc Steven Bell. Ranih sedamdesetih Marc je ušao na punk scenu i više se nije osvrtao. U svojoj dugoj muzičkoj karijeri Marky Ramone svirao je bubnjeve u raznim bendovima kao što su Dust, The Voidoids i Misfits, ali ga svi znamo kao bubnjara Ramonesa, kojima se pridružio 1978. godine, nakon što je Tommy Ramone napustio bend. 

    Posle raspada Ramonesa Marky je svirao sa bendovima Misfits i Black Flag i osnovao dva svoja benda Marky and the Intruders i Marky and the Speedkings. Sa Speedkingsima Marky je objavio nekoliko albuma, između ostalog “No If's, And's or But's” i “Legends Bleed”, kao i gomilu singlica, i nastupao širom sveta tokom 2002. i 2003. godine. Kao član Ramonesa Marky je 2002. ušao u Rock & Roll Hall of Fame.

                                                                                               EXITFEST.ORG
 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me