ROCKanje

31 Maj, 2008

Hulio Iglesijas: Pevati znači biti živ

Koncerti — Autor rockanje @ 01:05
    Čuveni španski šansonjer Hulio Iglesijas posetiće ovog leta Srbiju i prvi put Crnu Goru i obeležiti 40. godišnjicu uspešne karijere, a pred dolazak poručuje da za njega pevati znači biti živ.
    Najveća latino zvezda svih vremena pevaće u Beogradu 9. juna, a dvadeset dana kasnije u Budvi na festivalu "Pjesma Mediterana".    U intervjuu za podgoričke "Vijesti", vremešni Iglesijas, koji je u i u sedmoj deceniji privlačan mnogim ženama širom sveta, priznao je da je bio sa mnogo žena, ali da "ima samo jednu ljubav - suprugu Mirandu", sa kojom je već 17 godina i sa kojom ima petoro dece.

    Pred dolazak na Balkan, Iglesijas je rekao da ovo putovanje doživljava kao nešto posebno, jer ga "vraća na mnoga mesta na kojima odavno nije nastupao".

    "Za mene, kao umetnika, povratak je privilegija; znači da me ljudi nisu zaboravili i veoma sam im zahvalan zbog toga", kaže Iglesijas, koji će publici u Srbiji i Crnoj Gori pevati mnogobrojne velike hitove poput "Manuela“, "La Carretera", "Me olvidé de vivir", "Hey!“, "Abrázame“...

    Prošle godine objavio je album "Quelque chose de France“, koji je, kako kaže, "nastao u čast Francuske, zemlje koja u njegovom srcu zauzima posebno mesto i u kojoj se oseća kao kod kuće".

    Upitan da li je već otpevao "pesmu svog života", jer ima bezbroj hitova i milione prodatih albuma, Iglsijas je odgovorio da sve svoje kompozicije shvata kao "pesmu svog života".

    "Za svaku od njih je rezervisano posebno mesto u mom srcu, jer su napisane i izvedene sa dubokom ljubavlju i posvećenošću. Kada god snimim novu, trudim se da bude bolja od prethodne. Ne smatram da postoji savršenstvo, ali verujem u usavršavanje i lični napredak", kaže ovaj španski srcelomac.

    Muzika je, kako kaže, jedan od najvažnijih delova njegovog života. "Pevati za mene znači biti živ. Uživam u nastupima i u društvu moje publike. Ona mi daje energiju da nastavim dalje. Mislim da sam veoma srećan umetnik, jer često u publici vidim ljude svih generacija, zajedno, povezane strašću za muzikom. To je za mene magija muzike, koja ujedinjuje ljude bez obzira na starost ili pol".

    O Iglesijasu postoji nekoliko podataka koji, možda, i nisu toliko poznati široj javnosti. Naime, u karijeri je pevao na desetak jezika (španski, engleski, francuski, italijanski, portugalski, njemački, tagalog (govor filipinskih domorodaca), mandarinski, japanski), a jedna teška saobraćajna nesreća u dvadesetoj godini odvojila ga je od fudbalskog terena i možda isto tako blistave karijere u Real Madridu. Bio je golman.

    Njegovi sinovi Hulio Hoze i Enrike su takođe u šoubiznisu, ali otac kaže da im ne daje savete. "Ponosan sam na njih dvojicu, zbog svega što su postigli. Veoma su talentovani, mnogo su radili i zaslužili su uspeh koji uživaju".

    Za ime Hulija Iglesijasa vezivane su mnogobrojne ljubavne afere sa raznoraznim lepoticama, više ili manje poznatim ženama.

    Upitan da li je bilo i žena koje nisu "pale" na njegov šarm, 64-godišnji Iglesijas odgovorio je kroz osmeh: “Hvala bogu, odbijen sam mnogo puta. Da su me sve prihvatile, bio bih odavno pokojni”. Ipak, nije želeo da otkrije da li je u njegovom životu bilo neostvarene ljubavi.

    Nije tajna da sam bio sa mnogo žena, ali sada imam samo jednu ljubav - moju suprugu, Mirandu. Zajedno smo 17 godina i imamo petoro dece. Ona je divna supruga i majka, osećam se veoma srećnim što sa njom delim život“.

    Iglesijas je srećan što će prvi put pevati u Crnoj Gori i to u Budvi, na Jadranskom moru, dodajući:
"Obožavam more i sunce - to su dva vitalna elementa mog života, pa sam siguran da ću u Budvi maksimalno uživati".

    Interesantan podatak, koji postoji na njegovom sajtu je i da “svakih trideset sekundi neka od radio-stanica na planeti pusti pesmu Hulija Iglesijasa”.

    Da nije imao saobraćajnu nesreću 1963. godine, život Hulija Iglesijasa bi verovatno bio drugačiji, jer je tada branio za čuveni madridski Real. Dok se oporavljao od nesreće, počeo je da svira gitaru i komponuje, a nakon završenih studija engleskog jezika, ozbiljno se posvetio muzici.

                                                                                                                                    (MONDO)


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me