ROCKanje

The Beatles: Šala sa tavana

Vesti — Autor rockanje @ 14:03

2008-08-07
14:04:27

Snimak iz 1964. na kojem se čuju nekoliko pesama "Bitlsa" kao i Džon Lenon i Pol Makartni kako se šale tokom snimanja u studiju, prodat je na aukciji u Britaniji za 11.900 funti

   Na snimku, pronađenom na jednom tavanu, su pesme kao "I'll Follow The Sun" i "I'm A Loser" koje su se nalazile na albumu "Beatles For Sale" iz iste godine, navode svetske agencije.
Prodavac, sin čoveka koji je radio u muzičkoj industriji, želeo je da ostane anoniman. Nedavno je u Londonu koža sa bubnja na naslovnici albuma "Stg. Pepper" prodata za više od pola miliona funti.


Burial se ukazao

Vesti — Autor rockanje @ 10:36
2008-08-07
16:17:04
Identitet sve popularnijeg dubstep muzičara Buriala više nije tajna

    U jeku publiciteta zbog nominacije za prestižnu nagradu Mercury, umetnik je na svojoj MySpace stranici "priznao" da se zove Will Bevan i da je iz južnog Londona.
   - Želeo sam da budem nepoznat jer sam hteo da se čitava stvar tiče pesama, kaže Will Bevan, i dodaje kako mu anonimnost više ne odgovara jer se od toga pravi pitanje.
Burial je iskoristio ovo obraćanje da pomene i rad na novom albumu, najavi 12-inčno izdanje za narednih par nedelja, zahvali slušaocima na podršci i izvini se zbog "loših pesama iz prošlosti".
   Guardian je još pre nekoliko meseci objavio da je Burial čovek po imenu William Bevan, ali muzičar tada nije potvrdio ovu informaciju.

Sredinom avgusta veliki rock festival kraj Salzburga

Vesti — Autor rockanje @ 10:24
2008-08-07
10:30:48
Još jedan veliki rock festival je pred nama. U vrhuncu festivalske sezone od 14. do 16. avgusta održava se FM4 Frequency kraj Salzburga (Hof bei salzburg). Festival pleni blizinom i "blockbusterskom" ponudom bendova. Headlineri ovog već i u Hrvatskoj poznatog rock festivala su američke zvezde The Killers i R.E.M.
No, pista Salzburgring ugostiće i celi niz prve svetske rockerske lige:
Babyshambles
Die Fantastischen Vier
Travis
Manic Street Preachers
The Hives
Flogging Molly
Dropkick Murphys
Dirty Pretty Things
The Carhlatans
Ladytron
The Dresden Dolls
The Roots
We are Scientists

«Prethodni   1 2