ROCKanje

16 Maj, 2008

Puna kapa: N*E*R*D i BellRays na Egzitu

Koncerti — Autor rockanje @ 23:43

U četvrtak, 10. jula, na glavnoj bini Egzit festivala nastupiće Farel Vilijams, Čed Hugo i Šej Hejli - poznatiji kao "N*E*R*D", kao i kalifornijski rok i soul bend "BellRays"

    Farel Vilijams, Čed Hugo i Šej Hejli, trojac koji stoji iza projekta "N*E*R*D", jednog od najvećih imena savremene američke muzičke scene, sviraće 10. jula na Egzitu 08, u punom sastavu, sa kompletnim bendom i pratećim vokalima, ubrzo po izlasku njihovog trećeg albuma koji će se pojaviti krajem juna.

    Jedan od najtraženijih muzičara danas, Farel Vilijams poznat je i kao solo umetnik i kao deo producentskog tandema "The Neptunes". On i Čed Hugo stoje iza brojnih izdanja najvećih muzičkih imena savremene pop kulture. Madona, Džej Zi, Kelis, Snup Dog, Duo Klips i mnogi drugi, milionske tiraže svojih albuma umnogome duguju upravo njima i njihovoj umešnosti u pravljenju muzike. U okviru projekta "N*E*R*D", što je inače akronim za "Niko nikada ne umire" (No One Ever Really Dies), pridružuje im se i Šej Hejli.

Komercijalni uspeh, nagrade, MTV nastupi i spotovi koji se često vrte na svim muzičkim kanalima, najupečatljiviji su znak njihove popularnosti. Pritom, Farel kao muzičar i producent koji još od devedesetih godina XX veka promoviše hip-hop kulturu, danas je jedan od retkih izvođača čiji je opus podjednako zastupljen u muzičkoj kolekciji i onih sklonijih andergraundu i onih kojima su bliži pop izdanci današnje muzičke scene.

Najnoviji singl "Everyone Nose" sa albuma u pripremi ("Seeing Sounds") i snimci nastupa sa aktuelne turneje na kojoj su "N*E*R*D" i Kanje Vest, uz već poznate hitove sa vrha svetskih muzičkih top lista i autentičan Farelov nastup uživo, obećavaju jako dobar koncert.

    Takođe, 10. jula, na glavnoj festivalskoj bini nastupiće i sastav "The BellRays", koji u svom muzičkom izrazu kombinuje rok i soul.

"The BellRays" su iz Kalifornije, a bend su formirali početkom devedesetih goddina XX veka. Sastav čine Liza Kekaula (vokal), Toni Fejt (gitara), Bob Venum (bas) i Tod Vestover (bubnjevI).

U muzici" The BellRays" osećaju se uticaji "MC5", "Parliament", Džemsa Brauna i Majlsa Dejvisa, ali i "The Stooges" i "The Who", kao i uticaji ar end bi zvuka iz šezdesetih godina prošlog veka.

Osmim albumom "Hard Sweet and Sticky”, objavljenim u aprilu ove godine, "The BellRays" su još jednom pokazali koliku širinu rok muzike obuhvataju.          

                                                                                               B92
 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me