ROCKanje

16 Maj, 2008

Obojeni program i Neočekivana sila ...: Sutra u zagrebačkoj Tvornici

Koncerti — Autor rockanje @ 22:20
                                                                                                      

    Obojeni program i Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, dva ponajbolja srpska glazbena sastava nastupit će u Tvornici 17. svibnja (maja).

Obojeni program je osnovan ranih 80-tih u Novom Sadu, od strane nekoliko mladih ljudi koji su svoj životni i glazbeni izražaj prepoznali u energiji punka i glazbi new wave bendova tipa The Fall, Television, Magazine, Gang of Four, Joy Division itd.

Upravo je ovo glazbeno- stilsko određenje u nekom smislu uticalo na činjenicu da je Obojeni program u toku svog dugogodišnjeg boravka na jugoslovenskoj glazbenoj sceni uvijek otvoreno nastupao protiv svake vrste postojećeg političkog uređenja, koje je, tada u svojem represivnom obliku, duboko bio ukorijenjen na tom području.

Od samog početka Obojeni program je inzistirao na pronalaženju svog autentičnog i nezavisnog zvuka, ali i načina razmišljanja, koji se je razlikovao od onog općeprihvaćenog.

U tom smislu prvi album “Najvažnije je biti zdrav” izašao je tek 1990. godine, nakon 10-tak godina postojanja i glazbenih nastupa ove grupe.

 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me