ROCKanje

Ruske vlasti u ratu protiv emosa

Vesti — Autor rockanje @ 15:27

Ruske vlasti vrlo su ozbiljno krenule u zabranu emo mode i sajtova, kao da se radi o nečemu ozbiljno problematičnom

     U tamošnjem parlamentu održano je saslušanje o strategiji ruske vlade o duhovnoj i etičkoj edukaciji, što je početak stvaranja zakona koji bi zabranio opasne tinejdžerske trendove. Tamošnji parlamentarci stavili su emose u isti koš sa skinheadima te se spremaju na strogi zakon o emo sajtovima te zabranu emo i gotičarske mode u školama i državnim zgradama. Aleksandar Grišunin, savetnik sponzora ovog zakona, mrtav-hladan je rekao da je „smisao ovog zakona da 2020. Moskva ima nekoga ko će voditi vladu“.


Sting sa kolegama za podršku Tibetu

Novi albumi — Autor rockanje @ 14:01
Sting i Suzan Vega biće među muzičarima koji će pevati na kompakt disku posvećenom Tibetu, a album će biti izdat uoči početka Olimpijskih igara u Pekingu

      Među umetnicima koji će se naći na albumu "Songs for Tibet" nastupiće i Mobi i Alanis Moriset.
      "Taj album će usmeriti pažnju na značaj Tibeta, bogatstvo njegove kulture i krizu s kojom se danas suočava tibetanski narod", piše u saopštenju jednog od tvoraca projekta Majkla Vola.
Album će moći da se preuzme s interneta od 5. avgusta - tri dana pred početak Olimpijskih igara, a u prodaji će se naći dan kasnije.
      "Želeli smo da iskažemo podršku tibetanskom narodu u trenutku kada će svi pogledi biti uprti u Kinu", rekao je Vol, iz fondacije koja podržava dalaj-lamu.
      Album će sadržati nove kompozicije i obrade, akustične verzije već snimljenih pesama.

Svi Madonini muškarci

Tema — Autor rockanje @ 13:22
Pre prvog susreta s Vorenom Bitijem ubrizgala je u usne kolagen da bi izgledala što senzualnije...

Knjiga Madoninog brata Kristofera Čikonea „Život s mojom sestrom Madonom”, koja je ujedno i njena biografija, pojavila se sredinom jula u svetskim knjižarama. Najveće interesovanje izazvale su burne veze kraljice popa čiji su direktni učesnici bili Šon Pen, Voren Biti, Denis Rodman, Karlos Leon.
    Još kada je počela da se zabavlja sa Šonom Penom, Madona se žalila bratu Kristoferu da je poznati glumac sputava i ograničava joj slobodu i da bi najradije s njom non-stop sedeo kod kuće. U njihovom zajedničkom domu redovno je boravio pisac Čarls Bukovski, veliki Šonov prijatelj, koji se neprestano opijao i povraćao unaokolo. U takvim prilikama Madona je bežala u svoju spavaću sobu i zaključavala se u njoj. I pored problema koje su imali tokom veze, Šon i Madona su se venčali 1985. Prvi šok poznata pevačica je doživela pošto je Šon na venčanju izvukao pištolj i poput scenarija s neke srpske svadbe, počeo da puca u vazduh. Do razdora je došlo ubrzo, a povod je bio Madonin pokušaj da glumi pored supruga u filmu „Shanghai Surprise”. U Hongkongu su počeli prvi fizički obračuni, a jedan od očevidaca neprospavanih i agresivnih noći bio je Kristofer Čikone. U najvećim trenucima krize, po njegovom svedočenju Madona pada u naručje glumice Sandre Bernard.
    Pre prvog susreta s Vorenom Bitijem ubrizgala je u usne kolagen da bi izgledala što senzualnije. Zapravo, Madona je tokom ljubavne veze s Bitijem bila svesna da se nikada neće zaljubiti u njega, već da je on dobar marketing za njenu karijeru i status u Holivudu. On joj je bio dosadan, nedostajalo je strasti, a taj odnos je više ličio na odnos brata i sestre nego na onaj seksualne prirode.
    Kontroverzna pevačica je 1993. odlučila da rodi dete, ali je za to morala da nađe odgovarajućeg kandidata, oca detetu. Njeni prvi kandidati su bili glumac Džon Inos (glumio u „Melrouz Plejsu”) i košarkaš Denis Rodman. Izblajhani crnac na Madoninu veliku žalost nikada nije bio dostupan tokom njenih ovulacija. On je bio jedini muškarac koga je jurila. Utehu je potražila u ličnom treneru Karlosu Leonu s kojim je i dobila ćerku Lurd, ali ga je ubrzo posle toga ostavila.
    Kristofer Čikone tvrdi da se njegova sestra udala za režisera Gaja Ričija iz ljubavi, ali da joj je više stalo do sopstvene karijere nego do njega.
Na koncert na Jazu u Budvi 25. septembra Madona će po svemu sudeći doći bez supruga, a i dalje je neizvesno da li će sa sobom povesti decu Lurd, Roka i Davida Bandu.

Šon Pen, glumac (48)
Bili su u braku četiri godine od 1986. do 1989.

Voren Biti, glumac (71)
Bili su u vezi godinu dana 1989. samo zbog publiciteta.

Denis Rodman, košarkaš (47)
Bili su u strasnoj kratkotrajnoj vezi 1999. godine.

Karlos Leon, trener (42)
Bili su zajedno dve godine (od 1994. do 1996.) i imaju ćerku Lurd.

Vožnja na "karuselu" Gorillaz

Vesti — Autor rockanje @ 12:32

Tvorci animiranog benda Gorillaz već su smislili sledeći projekat, kojem će dati ime Carousel

     Dejmon Albarn i Džejmi Hjulit, koji su zajedno osmislili i operu "Majmun: Put na Zapad", svoj "karusel" usmerili su ponovo ka filmskoj i scenskoj umetnosti.
Naravno, neće izostati ni muzička podloga, pa je Hjulit za "Observer" izjavio da je Albarn već napisao čak 70 pesama!
     "Carousel će biti obimniji i zahtevniji od opere. Uradio sam veliki deo vizuelne produkcije, a Dejmon piše muziku punom parom. Ostalo je samo da spojimo te dve stvari", rekao je on.
Hjulit je otkrio da je novi projekat "kao film, ali nije jedna narativna priča".
     "Radnja sadrži više priča, koje se vrte oko glavne, a potrudićemo se da izvedba obuhvata živu akciju, animaciju, film, muziku, razne različite stilove".


Grobno mesto na omotu nove Metallice

Novi albumi — Autor rockanje @ 12:21

Američki metal veterani Metallica obelodanili su izgled naslovne strane budućeg albuma Death Magnetic, čiji je izlazak najavljen za septembar

     Očigledno, iskusni rokeri su se pri izboru likovnog rešenja rukovodili direktnom slikovitošću, ali nije isključeno da su imali još neke asocijacije na umu. Među onima koje su pale na pamet redakciji Popboksa prilikom posmatranja slike je i ključaonica. Frontmen James Hetfield rekao je kako je inicijalna ideja za naslov nastala kao posveta ljudima koji su "pali" baveći se rokenrolom, poput lidera grupe Alice in Chains Laynea Staleyja, dugogodišnjeg narkomana koji je preminuo pre šest godina. Prema Hetfiledovoj izjavi jednoj norveškoj televiziji, neke ljude smrt privlači poput magneta, dok je se drugi plaše i protive joj se. Podsetimo, Death Magnetic je producirao Rick Rubin. Biće to prvi album Metallice na kom je svirao basista Robert Trujillo.


Mamma Mia sedma u Americi

Vesti — Autor rockanje @ 11:53
Dva dana pre nego što je u američke bioskope ušao mjuzikl "Mamma Mia!", album sa pesmama iz njega zabeležio je najbolji plasman jednog ABBA albuma u SAD

Pesme iz ove muzičke romanse toliko su zaintrigirale publiku da je album direktno dospeo na sedmo mesto liste najprodavanijih albuma. Ipak, ono što je naročito interesatno je to što se na albumu ne nalaze pesme u izvođenju švedske grupe ABBA, već ih pevaju glumci iz filma, među kojima su Meril Strip, Džuli Voters i Pris Brosnan. Između 1974. i 1993. godine, 11 albuma švedskog kvarteta pojavilo se na Bilbord listi, ali ni jedan nije uspeo da se plasira bolje od 14. mesta. Najuspešniji od njih, makar po dužini boravka na listi, bio je "ABBA Gold", koji je dogurao samo do 63. mesta, ali je zato na listi bio 104 nedelje. Najbolji plasmani albuma grupe ABBA u SAD: "The Album" (14. mesti, 1978), "Super Trouper" (17 - 1981), "Voulez-Vous" (19 - 1979), "Arrival" (20 - 1977), "The Visitors" (29 - 1982), "Greatest Hits, Vol. 2" (46 - 1980), "Greatest Hits" (48 - 1976), "The Singles (62 - The First Ten Years)" (62 - 1983), "ABBA Gold" (63 - 1993), "Waterloo" (145 - 1974) i "Abba" (174 - 1975).

Pogledajte Rizingerium.blogspot.com

Generalna — Autor rockanje @ 13:53

Nista spektakularno ali na ovom blogu mozete svakodnevno pronaci sve aktuelne textove i informacije sa domace zabavnomuzicke scene... Danasnji meni je vrlo zanimljiv:

Đorđe Balašević snima film „Kao rani mraz“

Dinosaur Jr. na Jelen Live Festu


Marley dobija spomenik u Banatskom Sokolcu
 
     Posetite ga, glasajte za najbolji domaci festival, pogledajte koji spotic i javite kako vam se svidja ideja o postojanju i jednog ovako jednostavno koncipiranog bloga...
Jos jednom:
http://rizingerium.blogspot.com/


Otkrijte Happy Hill

Vesti — Autor rockanje @ 12:00
                                              NVO Edukativni centar Kruševac i Opštinski učenički parlament Kruševac pozivaju omladinske nevladine organizacije iz Srbije i regiona da se predstave na NVO sajmu «HAPPY HILL!»

 Sajam nevladinh organizacija, je prilika da vaša organizacija predstavi svoj program i aktivnosti, ali i da se međusobno upoznate i ostvarite saradnju sa drugim organizacijama.

 NVO sajam «HAPPY HILL»  biće organizovan na planini Jastrebac (pored jezera), 20-tak kilometara udaljenoj od Kruševca 16.08. 2008 godine, u okviru muzičkog festivala HAPPY HILL. Sajam će početi u 12.00 časova i trajaće do 20 časova, a od 20.00 do 05.00 trajaće muzički deo festivala (DJ Marhall Jefferson (USA), DJ Mustafa (Brazil), EastBound (Ukraina/Serbia), DJ Dalton Rijeka (Hrvatska) i uz podrsku lokalnih DJ-eva: Matt (Serbia), Milos Blagojevic, Beegg Dee, VJ: Ramirezz (Serbia). Dnevni program pored sajma NVO -  grafiti, zabavne igre na jezeru, Srpski lonac (Srbija Šume), fireball, footbag, mountain walk (planinarsko društvo Kruševac) i ostalo čega se setimo na licu mesta.


Kad brat piše: Madonna je 15 godina bila je u vezi sa ženom

Tema — Autor rockanje @ 18:39

Malo ljudi Madonnu poznaje bolje od njenog 47-godišnjeg brata Christophera Cicconea koji je odrastao s njom u Michinganu i s njom živeo u New Yorku na početku njene karijere. O njoj je otkrio i mnogo intimnih detalja, poput toga da se ljubila s Gwyneth Paltrow

Christopher koji je Madonni pomagao sa stylingom i bio kreativni direktor njenih koncerata s početka karijere, u knjizi koju je napisao pokazuje negodovanje prema Madonninom braku s Guyjem. Navodi kako ga je Guy jednom gotovo pregazio automobilom, te kako suprug slavne pevačice nije u dobrim odnosima ni s kim u njenoj porodici. Tvrdi kako k njima ponekad dolazi sveštenik Kabbale i popravlja njihov odnos, te da ih upravo to drži zajedno. 'Oni su veoma različiti ljudi s različitim pogledima i stoga se pitam hoće li moći da premoste svoje nesuglasice', napisao je Christopher. (Dalje)

Natalie Cole obolela od hepatitisa C

Vesti — Autor rockanje @ 17:42

     Hepatitis C je bolest jetre koja se širi kontaktom sa zaraženom krvi. U saopštenju menadžera piše da je bolest otkrivena tokom rutinskog pregleda, a verovatno je zaražena dok se drogirala pre više godina. "Sretna sam što sam naučila toliko iz svojeg iskustva u prošlosti", rekla je Cole. "Uživam u ljubavi i podršci porodice i prijatelja; verujem u sebe i nameravam da se s ovim novim izazovom u životu nosim s optimizmom i odlučnošću." Graham Woolf, profesor medicine u UCLA/Cedars Sinai medicinskom centru kaže da Cole "odlično reaguje na lekove." Natalie Cole (58), kći jazz legende Nat King Colea, prodala je milione nosača zvuka u svojoj dugogodišnjoj karijeri. U septembru bi trebao da izadji album "Still Unforgettable", s nekim od očevih klasika, nastavak CD-a "Unforgettable... With Love", za koji je 1991. dobila Grammyja.