ROCKanje

Nakon pet godina: Novi singl Whitney Houston

Vesti — Autor rockanje @ 17:08
2008-07-31
17:10:08
Whitney Houston, slavna pevačica koja je obeležila devedesete godine svojim božanskim glasom, objavila je novu pesmu pod nazivom "Like I Never Left" koja se može poslušati na njenoj MySpace stranici

    Američka pop i R&B diva bi trebala krajem 2008. godine izdati novi materijal koji će označiti njen povratak na muzičku scenu.
"Like I Never Left" je prvi singl objavljen u poslednjih pet godina. Nova pesma je zapravo duet sa američko-senegalskim hip-hop pevačem Akonom. Ovu muzičku numeru, laganog tempa, napisao je i producirao upravo Akon.
    Clive Davis, muzički producent zadužen za povratak Whitney na scenu najavio je da se novi album neće moći svrstati u hip-hop muziku.
    - Nećemo kompromitovati ono što Whitney Houston zaista jeste da bismo je prilagodili današnjem hip-hop muzičkom radio tržištu, objasnio je Davis, a prenosi Digital Spy. - Publika želi novi Whitneyin materijal.
    Već je pripremljeno pet singlova i na novom albumu bi se, osim Akona, trebali pojaviti i pevači will.i.am, Ne-Yo, R. Kelly i John Legend.
    Whitney Houston je zadnji album objavila 2003. godine.
    Očekuje se da će njen povratak biti dovoljno uspešan da zadrži rekord najviše nagrađivane pevačice svih vremena.

Novi album sastava Travis u septembru

Vesti — Autor rockanje @ 17:01
2008-07-31
17:02:45
Sastav Travis objavio je detalje novog singla i novog studijskog albuma. Posle objavljivanja EP izdanja "J Smith" bend je objavio da će novi singl biti pesma "Something Anything" koja će se u prodaji pojaviti 15. septembra

Singl će najaviti novi album benda, "Ode To J. Smith", koji će u prodaji biti od 29. septembra, a objavljivanje novog albuma i singla pratiće britanska turneja benda.
Singl će objaviti bend posredstvom svoje izdavačke kuće Red Telephone Box kao CD, vinilno i digitalno izdanje a zavisno od formata sadržaće jednu ili još dve dodatne pesme. Za novi studijski album članovi benda navode da je to njihovo najglasnije izdanje još od debi albuma. Album je napisan za pet nedelja a snimanje je trajalo 14 dana.

Skinite pesmu na Dylanovoj stranici

Vesti — Autor rockanje @ 14:44
2008-07-31
14:46:17
Bob Dylan, kojeg smo nedavno mogli videti u Varaždinu, do kraja godine će objaviti dvostruki album "Tell tale signs" koji će sadržavati retke i neobjavljivane pesme što ih je legendarni autor komponovao tokom zadnje dve decenije

    Kako bi najavio album "Tell Tale Signs", Bob Dylan je na internetu ponudio free download pesme "Dreamin' of You" iz 1997. godine.
Mi već uživamo u ovom 6-minutnom "slow train" komadu, a i vi ga možete skinuti na oficijelnoj Dylanovoj stranici, uz dodatnu opciju da se pretplatite na sve buduće novosti u vezi s Dylanovim aktivnostima.
    Spomenuti album će biti dvostruki CD iz Dylanove bootleg serije rariteta, dakle donosi neke do sada neobjavljene pesme, demo i live snimke i soundtrackove, a sve su numere snimljene u razdoblju od 1989. do 2006. godine.
    Prema najavi, na tržištu će biti i verzija s trostrukim CD-om, uz koju će biti i mnoge neobjavljene fotografije kao i knjiga s omotima Dylanovih singlova.

Otkriveni neobjavljeni snimci The Beatles

Vesti — Autor rockanje @ 14:37
2008-07-31
14:39:06
Do sada ne objavljen snimak sastava The Beatles otkriven je na jednom tavanu u Liverpulu

 Traka nije puštena od šezdesetih godina prošlog veka i sadrži oko 30 minuta materijala. Traku je pronašao čovek koji je čistio tavan svog oca u porodičnoj kući. Na traci se nalazi nekoliko neobjavljenih verzija raznih pesama uključujući pesme 'I Feel Fine' i 'I'm A Loser'.
Najverovatnije se radi o snimku koji je bend snimio za BBC televiziju i emisiju 'Top Gear' iz 1964. godine. Traka će biti prodata na aukciji u avgustu ove godine a stručnjaci procenjuju da bi mogla da dostigne cenu od 12 000 funti.

Novi Oasis krajem septembra

Vesti — Autor rockanje @ 11:41
2008-07-31
11:41:23
Oficijelni trejler koji najavljuje sedmi album britpopera Oasis "Dig Out Your Soul" postavljen je juče na zvanični YouTube kanal grupe

Pored retrospektive starih hitova i kadrova, u videu se premijerno čuje i deo novog singla "Shock of the Lightning".
Izlazak singla najavljen je za 29. septembar, a albuma za 6. oktobar.

Spisak pesama:
Bag It Up
The Turning
Waiting for the Rapture
The Shock of the Lightning
I’m Outta Time
(Get Off Your) High Horse Lady
Falling Down
To Be Where There’s Life
Ain’t Got Nothin’
The Nature of Reality
Soldier On