ROCKanje

Kusturica i Zabranjeno pušenje u Areni

Koncerti — Autor rockanje @ 15:45
                                                    Emir Kusturica i bend Zabranjeno pušenje nastupiće 29. novembra u Beogradskoj areni.
     Beogradski koncert, zakazan u Areni za 29. novembar - nekadašnji najveći praznik SFRJ koji je bend opevao svojevremeno u pesmi "Dan Republike", biće treći ovogodišnji nastup "Zabranjenog pušenja" u Srbiji.
     Bend gitariste Kusturice i pevača Neleta Karajlića prethodno je u januaru svirao u Mećavniku u okviru filmskog festivala "Kustendorf", a 16. maja pred oko 35.000 ljudi na besplatnom koncertu na Trgu slobode u Novom Sadu.

Najava albuma: Primal Scream - Can’t Go Back

Vesti — Autor rockanje @ 15:29

    Članovi sastava „Primal Scream“, koji će nastupiti na ovogodišnjem Egzit festivalu, predstavili su prvi singl sa novog albuma „Beautiful Future“ pod nazivom „Can’t Go Back“.

     Novi album sastava „Primal Scream“ u prodaji će se pojaviti 21. jula, dok će singl nazivom „Can’t Go Back“ u prodavnice stići 14. jula 2008. godine.

      Produkcija albuma poverena je Bjornu Jtlingu, članu sastava „Peter, Bjorn and John“ i Polu Epvortu.
     Članovi benda su na novom izdanju sarađivali sa pevačicom „Lovefoxx“ iz sastava „CSS“ na numeri „I Love To Hurt“, članom sastava „Queens Of The Stone Age“ Džošom Homom koj se pojavljuje na poslednjoj pesmi „Necro Hex Blues“, dok Linda Tompson zajedno peva sa Bobijem Gilespijem na obradi pesme benda „Fleetwood Mac“ pod nazivom „Over And Over“.
      Svoj poslednji album „Riot City Blues“ bend je objavio 2006. godine.


Nišvil: Brand New Heavies u Nišu

Koncerti — Autor rockanje @ 15:18

Sastav "The Brand New Heavies", u svojoj najjačoj postavi, predstaviće se na ovogodišnjem "Nišvil" festivalu koji se održava od 14 - 17. avgusta na Letnjoj pozorici u Nišu.

Pioniri londonske esid džez scene, "Brand New Heavies" u Niš dolaze u postavi u kojoj je osim muške trojke osnivača (bubnjar/klavijaturista Jan Kinsejd, gitarista Sajmon Bartolomju i basista/klavijaturista Endru Levi), posle nekoliko godina odsustvovanja iz benda ponovo i pevačica N’Dia Devenport.


Osim “udarne četvorke” sastav "Brand New Heavies" na Nišvil dolazi pojačan i duvačkom linijom, udaraljkama i pratećim vokalima.  (Dalje)

Na besplatnom downloadu: Novi singl grupe The Verve

Vesti — Autor rockanje @ 14:59
 

    Novi singl grupe The Verve "Love Is Noise" prošle sedmice doživeo je premijeru.  Ukoliko ste propustili da ih poslušate na nekoj od radio stanica, možete to učiniti na njihovoj myspace stranici. Takođe, od pre tri dana možete i besplatno skinuti njihov singl nazvan "Mover" koji se neće naći na njihovom albumu nego isključivo na njihovim stranicama theverve.tv. Besplatan download će biti dostupan samo nedelju dana.


Exit: Čuvajte se falsifikata

Vesti — Autor rockanje @ 14:52
 

Organizatori Exita upozoravaju na opasnost od falsifikovanih ulaznica za festival, koje je golim okom nemoguće razlikovati od pravih, ali se sa njima neće moći ući na tvrđavu.

"Zbog pojave tapkaroša, koji u okolini Petrovaradinske tvrđave prodaju falsifikovane ulaznice za Exit 08, apelujemo na posetioce da ulaznice kupuju na jedinim zvaničnim mestima za kupovinu ulaznica – u filijalama Erste banke", navode organizatori u saopštenju.

"Podaci iz Exit baze podataka o prodaji ulaznica moraju da se poklapaju sa bar kodom na ulaznici, što je u slučaju falsifikovanih ulaznica nemoguće", napominju iz Exita.

Četvorodnevne ulaznice za Exit u ekspoziturama Erste banke koštaju 7.790 dinara, dok cene jednodnevnih karata izgledaju ovako:

  • četvrtak, 10. jul – 2.490 dinara;
  • petak, 11. jul – 2.590 dinara;
  • subota, 12. jul – 3.090 dinara;
  • nedelja, 13. jul – 2.890 dinara.

Adrese filijala Erste banke u kojima se mogu kupiti validne ulaznice za Exit možete pronaći OVDE.


Recenzija: Dubioza Kolektiv 'Firma Ilegal'

Novi albumi — Autor rockanje @ 14:30
                                                                      Bosanski hard core glasnogovornici o stanju nacije koji s toliko srdžbe i bijesa, ali s mudima velikim poput BiH iskreno i nesuzdržano pričaju o nepravdi i aktualnim društvenim, socijalnim i političkim problemima kroz svoj hip hop, reggae, dub izričaj nabijen tako žestokim rock rifovima da vas jednostavno ponesu svojom energijom

U Hrvatskoj se još nije pojavio nijedan glazbenik ni grupa koja bi na tako iskren i žestok način s toliko srdžbe jasno i glasno rekla, naglasila i podcrtala što ne valja u društvu prozivajući sve redom: od premijera, vlade, policije, lokalnih političara itd. To je dosad najbolje napravio Edo Maajka, ali, kao što je poznato, njegovi korijeni su u zemlji iz koje dolazi i Dubioza Kolektiv.
 (Dalje)

Portishead se bacaju na novi album

Vesti — Autor rockanje @ 14:19

   Gitarista Adrian Utley iz Portishead rekao je da bend planira već ove godine da počne sa radom na novom albumu. Između poslednja dva bendova albuma prošlo je 11 godina, a Utley deo krivice svaljuje na turneju iz 1998. kad su godinu dana svirali što ih je, kaže, uništilo i više nisu hteli ni da vide jedno drugo. Zato ove godine i neće više održavati koncerte. Iscrpnije...