ROCKanje

Justice produciraju novi album Peppersa?

Vesti — Autor rockanje @ 15:28
 

Busy P, producent, vlasnik i menadžer etikete Ed Banger Records, u nedavnom je intervjuu izjavio kako će francuski DJ duo Justice producirati novi album skupine Red Hot Chili Peppers.

Unatoč tome što su Anthony i ekipa zamrznuli rad benda na neko vrijeme, navodi se kako će upravo spomenuti elektronski dvojac Justice biti zadužen za produkciju desetog studijskog albuma Peppersa, nasljednika "Stadium Arcadium".

Red Hot Chili Peppers nisu ništa službeno potvrdili, a niti negirali.


Rambo ima novi album

Novi albumi — Autor rockanje @ 15:21
 

    Hipišizik, metafizik naziv je novog izdanja Ramba Amadeusa koje je upravo objavljeno za PGP RTS.

Uskoro će se naći i na tržištu ex-SFRJ, a sprema se i digitalno izdanje namenjeno globalnom tržištu.

Pesme za albuma su: Biologija, neurofiziologija, Hipišizik, metafizik, Don Kihote i Sančo Pansa (Vetrenjače vs. Auspusi), Budala, Operater, Urbano, samo urbano, Onano nano grand waltz blues (uvod francisco tarrega gran waltz), Fela Kuti, druže stari, Vatrogasci i Holesteroll & Rock’ n roll.

Autor svih tekstova i muzike je sâm Rambo, a aranžmana Mutant Dance Quartet koji čine Vladimir Čukić - kontrabas, Vojno Dizdar - orgulje i klavir, Goran Ljuboja - bubnjevi i R.A. - gitare.

Na albumu su gostovali: Aleksandra Bjelić - ženski glas, Vladana Marković - ženski glas, Ivana Pavlović - ženski glas, Marija Mihajlović - ženski glas, David Bizić - muški glas, Nenad Knežević Knez - muški glas, Višeslav Čučuković - harmonika, Marko Fernandez - španska gitara, Branko Marković (u pesmi „Onano nano blues“) - kontrabas, Roni Beraha - violončelo, Siniša Stanovčić - bariton sax.

Rambo je početkom godine bio raspisao nagradni konkurs za omot ovog albuma, ali ga je već u februaru zatvorio razočaran pristiglim radovima.

Prethodni studijski album Oprem dobro je 2005. objavio B92.


Ukraden nadgrobni spomenik Iana Curtisa

Vesti — Autor rockanje @ 15:15
  Nadgrobni spomenik preminulog frontmena grupe Joy Division, Iana Curtisa, na kojem se uz njegovo ime nalazi i posveta 'Love Will Tear Us Apart', ukraden je početkom prošle sedmice sa groblja u Macclesfieldu.

Prema navodima policije, spomenik je nestao između utorka i srede, te je takođe zatražena pomoć od meštana s obzirom da na tom području nisu postavljene nadzorne kamere.

Ian Curtis počinio je samoubistvo 18. februara 1980. godine, a njegov život i muzički put sa bendom Joy Division ekranizovani su u filmu "Control".


Iggy & The Stooges u septembru na Tašu!

Koncerti — Autor rockanje @ 15:09
                                                Četiri godine nakon koncerta na Exitu, punk-rock ikona Iggy Pop će sa svojim Stoogesima nastupiti 5. septembra na beogradskom stadionu Tašmajdan.

Današnji Blic je objavio kako će Iggy i Stoogesi tom prilikom otvoriti ovogodišnji festival Jelen Pivo Live.

Krajem godine se očekuje premijera filma The Passenger u kom glavnu ulogu tumači Elijah Wood, a režiser je Nick Gomez.

Wood je u nedavnom intervjuu izjavio kako je "na smrt preplašen" zbog teške uloge, i dodao da će se film baviti periodom kada su Stoogesi bili aktivni (1967 - 1974).

Prema njegovim rečima, Popu se dopao scenario ali je odbio da učestvuje u projektu.

Popboks


Video Jay-Z-ja: Kontroverzni nastup na Glastonburyju

Vesti — Autor rockanje @ 13:07
  Video prikazan pre Jay-Z-evog kontroverznog nastupa na festivalu Glastonbury postavljen je na net. Video sadrži negativni komentar koji je uputio Noel Gallagher iz Oasis na Jay-Z-ev račun, kao i celi niz svetskih političara i muzičara. Na BBC-ju ovaj isečak nije pušten zbog autorskih prava. Iscrpnije...

Abba never again: Nema šasne da se opet okupimo

Vesti — Autor rockanje @ 12:31
                                              Bjorn Ulvaeus i Benny Andersson, dvojica muškaraca i glavnih autora iz švedskog, nekad mega popularnog benda Abba rekli su da nema šanse da se opet okupe. Na izjavu ih je naterala premijera filma 'Mamma Mia' u kojem su se našle 22 njihove pesme. "Jednostavno nemamo motiva da se opet okupimo. Želimo da nas ljudi zapamte kao mlade, raskošne i pune ambicija. Znamo mi što je pop muzika. Ona postoji za vreme u kojem se događa“, objasnio je Ulvaeus. Iscrpnije...