ROCKanje

Alter Rock Ego Festival '93 postavljen za skidanje

Novi albumi — Autor rockanje @ 16:26

Nakon 15 godina evo ih ponovo na istom mestu - od Bjesova do Helikoptera

      Kompilacijski live album Alter Rock Ego Festival '93. autenticno je svedocanstvo o vremenu kada je na rusevinama mladih dusa s pocetka '90-tih gradjena nova srpska rock scena, kao poslednji bastion (pokazalo se i neosvojiv) protiv tad vec predkulminirajuceg ludila. Na njemu sve sami heroji: Bjesovi, Zvoncekova Biljeznica, Oslobodioci, El. Pilici, Trula Koalicija, Klinicki Mrtav, Scarps, Istok Iza... Album sirove (i surove) lepote!

 Rapidshare: A R E F 93


Rizingerium punom parom

Vesti — Autor rockanje @ 15:17

2008-07-23

15:28:57

Nakon samo tri dana postojanja zabavnomuzički blog Rizingerium već nudi sve domaće teme na jednom mestu

     Za sada Rizingerium.blogspot.com je mesto na kome se objavljuju sve dostupne informacije vezane za ex Yu muzičku scenu, tako da na njemu recimo danas možete naći:

Ljubavna revolucija: Leni Kravic nastupa sutra u Beogradskoj areni

Ulaznice i "kaucija" za sabor u Guči

„Rebelde“ već prodali pola „Arene“

Festivali u komšiluku obećavaju lud provod

Bilja Krstić: O fantastičnim kritikama albuma „Tarpoš“

    Za danas u 16:00 najavljeno je i postavljanje prvog albuma koji će biti dostupan za skidanje. Povodom 15 godina I Alter Rock Ego Festivala održanog u leto 1993. u Kruševcu svi zainteresovani imaće mogućnost da downloaduju live kompilaciju na kojoj se nalaze: Bjesovi, Zvoncekova Bilježnica, Oslobodioci, Trula Koalicija, Scarps... 

Rekord: Bend odsvirao 24 koncerta u 24 sata

Vesti — Autor rockanje @ 13:24
2008-07-23
13:48:08
 
Novi bend Boys In A Band verovatno je postavio rekord odsviravši 24 koncerta u 24 sata
 
      Novi bend Boys In A Band verovatno je postavio rekord odsviravši 24 koncerta u 24 sata. Koncerte su održali prošlog vikenda, 18. i 19. jula na odabranim različitim lokacijama (ispred dućana, na travnatom krovu javnog zahoda, u pećini i na vodopadu) na Farskim ostrvima, povodom izlaska svog prvog albuma 'Black Diamond Train'. Između koncerata su putovali helikopterom, brodom, busom, motorima... Na većini nastupa bilo je bosta ljudi. Boys In A Band su velike zvezde u svojoj domovini, ostrvima između Škotske i Islanda gde živi oko 50.000 ljudi.

Objavljene nominacije za nagradu „Merkjuri”

Vesti — Autor rockanje @ 13:01

2008-07-23

13:03:29

„The Last Shadow Puppets“, nezavisni projekat Aleksa Tarnera, frontmena grupe „Arctic Monkeys“, nominovan je ove godine za nagradu „Merkjuri” koja se dodeljuje 4. septembra

      Tarner je, inače, sa sastavom „Arctic Monkeys“, odnosno njihovim albumom prvencem, osvojio „Merkjuri” 2006. godine.
Pored njih za ove nagrade nadmetaće se i Adel, „Radiohead”, Robert Plant, Estel, kao i „British Sea Power“ i „Elbow“, „Neon Neon“, dabstep izvođač Berial, folk grupa „Rachel Unthank and the Winterset“ i džez sastav „Portico Quartet“.
      Prošle godine nagrada je otišla u ruke sastava „Klaxons“, za debi album „Myths of the Near Future“.