ROCKanje

08 Okt, 2008

Chickenfoot – nova svetska supergrupa

Tema — Autor rockanje @ 15:25
Kada su Hagar, Anthony, Smith i Satriani početkom ove godine prvi put zajedno zasvirali u Las Vegasu, činilo se da je u pitanju samo još jedno atraktivno jam-session okupljanje prekaljenih rokera

Sada je priča već dobila drugi okvir. Četvorka je formirala hard rock supergrupu, koju su nazvali Chickenfoot. Kako je otkrio nezvanični lider grupe, Sammy Hagar, 'Kokošija noga' je prošlog meseca ušla u studio, imaju desetak formiranih pesama i u dogledno vreme može se očekivati njihov prvi album.
- Mislim da smo odličan bend, zvučimo kao Led Zeppelin i mislim da ćemo biti konkurencija Zepu, rekao je Hagar, misleći verovatno na najave da Zeppelini takođe spremaju nove pesme i planiraju turneju.
Sammy Hagar je bio pevač rock grupe Van Halen od 1985. do 1996. godine, pa im se opet priključio na dve godine (2003-05), dok je Michael Anthony svirao bas u istom bendu u razdobljima 1974–2002. i 2004–2005.
Gitarski virtuoz Joe Satriani, osim 12 solo albuma, snimao je kao gost s brojnim zvučnim rock izvođačima, kao što su Alice Cooper, Steve Vai, The Yardbirds i Ian Gillan.
Chad Smith je, osim kao bubnjar u grupi Red Hot Chili Peppers, tokom zadnjih pet godina svirao na albumima Glenna Hughesa, nekadašnjeg pevača u grupama Deep Purple i Black Sabbath.
Ovakva postava, dakle, s pravom se naziva hard rock supergrupa.

Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me