ROCKanje

Britney sa novim singlom "Womanizer" osvaja top liste širom sveta

Tema — Autor rockanje @ 23:19
Britney Spears sa svojim je novim singlom "Womanizer" ispisala još jednu svetlu stranicu muzičke industrije. Naime, pomenuti singl uspeo je da ostvari do sada nezabeleženi skok na "Billboard Hot 100 Singles" - sa 96. na 1. mesto


Ovo je prvi put u istoriji da je bilo koja pesma uopšte doživela tako veliki pomak na listi. Takođe, "Womanizer" je trenutno na 1. mestu u Kanadi, Francuskoj, Španiji i Švedskoj, a u većini evropskih zemalja isti se singl nalazi u Top 20 na listi singlova.
Prilično provokativni video spot režirao je Jospeh Kahn, koji je bio reditelj i spota "Toxic", a prve reakcije su izvanredne.
Na novom albumu "Circus" Britney je okupila vrlo respektabilnu kompozitorsko-producentsku ekipu. Uz producentski tim pod nazivom The Outsyders, nastanku albuma svojim su kreacijma pomogli Dr. Luke, Danja, Max Martin (sarađivao s Avril Lavigne), Bloodshy & Avant te Guy Sigsworth (Madonna, Alanis Morissette, Bjork).
Britney Spears, koja se u velikom stilu vraća u vrhove svetskih muzičkih lista, uskoro će svetskoj javnosti predstaviti dokumentarni film koji govori o zadnje dve, tri godine njenog života pod naslovom "For The Record".
U filmu koji će trajati 90 minuta, Britney će otvoreno govoriti i objasniti sve ili gotovo sve što se događalo u njenoj privatnosti - velike krize i padove, ali takođe i odakle joj snaga za tako uverljiv povratak svetskih razmjera. Od psihijatrije do vrhova radijskih lista, od borbe za starateljstvo i ismejavanja mnogih novinara, 'skinhead frizure', do trijumfa na MTV nagradama.
- Sedim ovde i mislim kako sam uopšte dopustila sebi da se dovedem u tako lošu situaciju. Kako? I zašto?! - govori Britney u dokumentarcu čije je snimanje nedavno završilo, nakon tri meseca snimanja s rediteljem Phillom Griffinom.
'Cirkus u životu' Britney je više nego uspešno okrenula u potencijalno vrlo uspešan album "Circus" čiji se izlazak s nestrpljenjem očekuje 2. decembra ove godine, i to baš na njen 27. rođendan.

Arctic Monkeys snimali u pustinji

Vesti — Autor rockanje @ 23:02
Arctic Monkeys bili su kod Josha Hommea u njegovom studiju Joshua Tree u kalifornijskoj pustinji

Pre nego što su pošli Homme im je pričao kako se tamo događaju posebne stvari i nije im bilo jasno šta on to misli, no kad su stigli do odredišta, pričaju sada, pustinja je posebno delovala na njih. Pričaju kako bi se na novim pesmama moglo čuti nešto uticaja spaghetti westerna. Možda se vrate po još.

Preminuo dizajner najrockerskijeg covera svih vremena

Vesti — Autor rockanje @ 22:52
Ray Lowry, ilustrator i umetnik, koji je dizajnirao naslovnu stranicu ploče "London Calling" grupe The Clash, preminuo je u 64. godini života u svom domu u Lancashireu nakon dugogodišnje bolesti


Lowry je 70-ih i 80-ih godina prošlog veka izrađivao ilustracije za novinske magazine NME, The Guardian, Private Eye i Punch, no daleko je poznatiji zbog kontroverzne naslovnice.
Cover albuma "London Calling" ovekovečuje Paula Simonona kako razbija svoju 'Fendericu' o pozornicu tokom američke turneje "Clash Take the Fifth" u New Yorku, 21. septembra 1979.
Autorka fotografije, Pennie Smith, isprva nije htela da se fotografija iskoristi jer je izvan fokusa, no dizajner Lowry iskoristio ju je kao parodiju na naslovnu stranicu debitantskog albuma Elvisa Presleya.

2002. godine ista je fotografija proglašena najboljom rock and roll fotografijom svih vremena, dok je Lowryev dizajn proglašen 9. najboljim dizajnom naslovnih strana albuma ikada.

Zaista se događa - popis pesama novih Guns N' Roses

Novi albumi — Autor rockanje @ 20:06

Da ne bi svet i dalje ismejavao celu priču oko još jednog najavljenog izlaska 'najduže čekanog albuma u istoriji muzike', Guns N' Roses objavili su i prve službene detalje o "Chinese Democracy"

Dakle, 25. novembra album dolazi na tržište, za početak samo u lanac prodavnici Best Buy, a sada je objavljen i konačan popis pesama:

1. Chinese Democracy
2. Scraped
3. Shackler's Revenge
4. Street Of Dreams
5. If The World
6. Better
7. This I Love
8. There Was A Time
9. Riad N' The Bedovins
10. Sorry
11. I.R.S.
12. Catcher
13. Madagascar
14. Prostitute