ROCKanje

Poznati detalji novih Franz Ferdinanda

Vesti — Autor rockanje @ 19:53
Veo tajne trećeg studijskog albuma Škota, Franz Ferdinand, polako se obavija otkrivanjem najbitnijih detalja istoga, pa je tako potvrđeno da će se "Tonight: Franz Ferdinand" pojaviti 26. januara na evropskom tržištu, odnosno dan kasnije preko bare


Album koji donosi 12 pesama je producirao Dan Carey poznat po radu s CSS, Hot Chip, Kylie Minogue, Lily Allen...

Popis pesama:
Ulysses
Turn It On
Kiss Me
Twilight Omens
Send Him Away
Live Alone
Bite Hard
What She Came For
Can't Stop Feeling
Lucid Dreams
Dream Again
Katherine Kiss Me

Led Zeppelin nastavlja bez Roberta Planta?

Vesti — Autor rockanje @ 19:42
S obzirom na poslednja nagađanja, postoji određena verojatnost da će Led Zeppelin možda ipak održati turneju, ali - bez Roberta Planta


Naime, navodno su Jimmy Page, John Paul Jones i Jason Bonham dogovorili saradnju s Mylesom Kennedyem, pevačem i gitaristom washingtonskog benda Alter Bridge.
Na ovakav su se potez odlučili nakon što je Robert Plant odbio njihova dugotrajna nagovaranja na reunion, pa čak i snimanje nove ploče.
U ovu se priču 'umešao' i Dee Snider, frontman Twisted Sistera, koji je rekao kako je trio zaista nagovarao Planta da im se pridruži, a kada im to nije uspeli, rekli su mu da '...ako neće on da peva s njima, uzeće tog malog (Mylesa op.a.), koji ionako zna da peva njihove stvari...".
Ali isto tako, pretpostavlja da je sve to rečeno u nadi kako će se Robert ipak predomisliti i pridružiti im se, a opet, ima informacija koje govore kako su već započele probe s Mylesom.
Veliki broj obožavalaca Led Zeppelina ovu informaciju je primilo sa zgražavanjem, pa su se u brojnim komentarima, recimo, zapitali; '...Šta je sledeće? Turneja John Paul Jonesa sa session muzičarima kao Led Zeppelin?, ili konstatovali '...Užasna ideja. The Doors s Ianom Astburyem je sranje, Queen s Paulom Rogersom je sranje, INXS s bilo kojim momkom je sranje. Ne mogu da verujem da Jimmy Page razmišlja o turneji bez Roberta Planta.'

A možda najviše govori jedan od najkraćih na kojeg smo naišli; 'No Percy? No Zep. End of story. Potreba za prevodom zaista ne postoji.