ROCKanje

Objavljene nominacije za MTV EMA nagrade

Tema — Autor rockanje @ 14:18
MTV je objavio spisak nominovanih izvođača koji će biti nagrađeni na dodeli evropskih MTV nagrada, 6. novembra 2008. u Liverpool Echo Areni u Liverpoolu, evropskom gradu kulture. Potvrđeno je da u Liverpool dolazi Beyonce koja neće samo nastupiti na dodeli, već je i nominovana u kategoriji "Ultimate Urban"

Javnosti su danas otkriveni i nominovani u kategorijama "Album of the Year", "Most Addicitive Track", "Best Act Ever", "New Act", "Act of 2008" i "Rock Out", a već neko vreme poznate su i nominacije u kategoriji koja je značajna za naš region – "Best Act – MTV Adria". Glasanje u kategoriji "Best Act – MTV Adria" traje do 12. oktobra, dok glasanje u ostalim kategorijama traje sve do nedelje, 2. novembra, a 6. novembra konačno će se znati koga je svetska publika MTV-ja izabrala za ovogodišnje pobednike EMA 08. "Petnaestu godinu zaredom MTV EMA ne donosi samo najveće zvezde današnjice, već i imena koja će se ili su se već ove godine probila na muzičku scenu", kaže Richard Godfrey, dugogodišnji izvršni producent dodele. "Izuzetno smo zadovoljni što će se u Liverpool na nagrade EMA vratiti Beyonce i uvereni smo da će to biti nastup od koga će ljudima zastati dah. Možemo vam obećati da će u idućih nekoliko dana i nedelja biti poznati svi koji nastupaju i da će se 6. novembra u Liverpoolu dogoditi najveći spektakl ove godine u Evropi sa najviše odjeka u javnosti. Za Beyonce će to biti već treći nastup na dodeli nagrada MTV EMA. Poslednji put publici se predstavila 2003. godine u Edinburghu kada je otpevala Baby Boy i kući odnela dve nagrade – u kategoriji "Best Song" za pesmu Crazy in Love i u kategoriji "Best R'n'B". "Ovogodišnji nominovani pokazuju veoma raznovrstan ukus MTV-jeve publike", dodaje Godfrey, "uz već slavne superzvezde Beyonce, Pink i Britney Spears, tu su recimo Duffy i Katy Perry, a uz Foo Fighters, Green Day i The Cure postavili su se i Jonas Brothers i Tokio Hotel." U proteklih petnaest godina bilo je dodeljeno preko 170 nagrada, solo izvođačima i grupama, a ovogodišnji pobednici će se između ostalih pridružiti Justinu Timberlakeu, Madonni, Spice Girls, Robbieju Williamsu, Eminemu, Janet Jackson, Michaelu Jacksonu, Linkin Park, Bryanu Adamsu, Take That, Tokyo Hotel i prošlogodišnjim pobednicima kategorije New Sounds of Europe Bedwetters.

Ove godine su nominovani:

"ALBUM OF THE YEAR":
Alicia Keys – As I Am
Britney Spears – Blackout
Coldplay – Viva La Vida or Death and All His Friends
Duffy – Rockferry
Leona Lewis - Spirit


"HEADLINER" (najbolja koncertna grupa/izvođač godine):

Foo Fighters
Linkin' Park
Metallica
The Cure
Tokio Hotel


 

"MOST ADDICTIVE TRACK" (najpopularnija pesma godine):

Coldplay – Viva La Vida
Duffy – Mercy
Katy Perry – I Kissed A Girl
Kid Rock – All Summer Long
P!nk – So What


"NEW ACT" (najbolji prodor novog izvođača ili grupe u 2008. godini):

Duffy
Jonas Brothers
Katy Perry
Miley Cyrus
One Republic


 

"ACT OF 2008" (najbolji izvođač/grupa 2008. godine):

Amy Winehouse
Britney Spears
Coldplay
Leona Lewis
Rihanna


„ULTIMATE URBAN“
(najpopularniji r'n'b ili hip-hop izvođač/grupa):

Alicia Keys
Beyonce
Chris Brown
Kanye West
Lil Wayne


"ROCK OUT" (najpopularniji rock ili alternativni izvođač/grupa):

30 Seconds to Mars
Linkin' Park
Metallica
Paramore
Slipknot


"REGIONAL AWARD"
(lokalni izvođač koga izaberu gledaoci u svakoj regiji posebno):

Jinx
Laka
Leeloojamais
Marchelo
T.B.F.
 
 
 Katy Perry – I Kissed A Girl

Blunt: Platite i prestajem da pevam!

Vesti — Autor rockanje @ 14:10
Pojava bivšeg britanskog vojnik na sceni i nakon dva uspešna albuma neke jako iritira, a pevač im sada poručuje da će se povući ako sebi to mogu priuštiti


James Blunt navodno je u časopisu Uncut obećao da će raskrstiti s muzičkom karijerom ako mu neko za to dovoljno plati.
Bivši vojnik još uvek ne može da shvati zašto je stalna meta agresivnih ispada.
- Ako neko ispred vas stavi čokoladni kolač koji vam se ne sviđa, a pored njega kolač od sira, hoćete li zbog toga urlati na kuvara? Možete jednostavno da pojedete kolač od sira bez da kuvara proglasite Antihristom, kaže Blunt.
James Blunt poharao je top-liste debitantskim albumom "Back To Bedlam" 2005. i singlom "You're Beautiful", koji je ujedno u anketama proglašen jednom od najiritantnijih pesama ikad.
Prošle godine je objavio drugi album "All the Lost Souls", s koga je najuspešniji bio prvi singl "1973".

Uskoro egzodus muzičara s MySpacea

Vesti — Autor rockanje @ 14:07
Zbog novog download servisa na MySpaceu dogodiće se veliki egzodus muzičara s ovog sajta, najavio je Tom Silverman iz Tommy Boy Records


Nezavisni izdavači nisu uspeli da se dogovore s šefovima MySpacea oko pojavljivanja njihovih bendova na MySpace Music pa Silverman predviđa da će se bendovi preseliti na Facebook i dalje. MySpace se dogovorio s četiri velike izdavačke kuće oko pojavljivanja njihovih izvođača na servisu, no nezavisni smatraju kako su upravo indie bendovi podigli MySpace i sad se osećaju prevarenima. Novi servis, nedavno pokrenut u SAD-u, omogućuje slušanje pesama i downloadovanje preko partnerskog sajta Amazon.com.

Raspali se Dirty Pretty Things, nema novih The Libertines

Tema — Autor rockanje @ 11:52

Raspali su se Dirty Pretty Things, bend Carla Barata, vođe puno jačeg bivšeg benda Libertines

Barat kaže da će se članovi baviti drugim muzičkim projektima, ali da to neće uključivati Libertines.

Tri godine nakon drugog (i poslednjeg) albuma prvog ultrapopularnog UK benda u 21. veku, ove godine izašla je kompilaciju sa presekom oba the Libertines albuma, dve B strane singlica koje smo odavno imali priliku da čujemo ("Mayday" i "Delaney") i - nijedna nova pesma
Sa Libertinesima je načisto gotovo! Nikad nije bilo izvesnije da se Carlos Barat i Peter Doherty još-ko-zna-koliko-dugo neće pomiriti, bar ne u smislu obnavljanja tog benda. Špekulisanju NME-ja i nadanju fanova da se pomirenje upravo dešava svaki put kada bi oni slučajno zajedno popili pivo - došao je kraj.
Ipak, najveći deo cele privlačnosti činio je specifičan odnos dvojice frontmena koji je od apsolutne privrženosti i razumevanja za svega par godine, najpre zahvaljujući Dohertyjevoj narkofiliji i pljačkanju stana Carla Barata, prešao gotovo u mržnju i nepodnošljivost. Uostalom drugi album The Libertines (2004) se uglavnom vrlo ogoljeno bavi upravo dokumentovanjem kraha tog prijateljstva.
Kada danas slušamo njihove nove bendove  ili Babyshambles, tačno nam je jasno šta je ko od njih dvojice u autorskom smislu doprinosio bendu: Doherty poetiku i nonšalantnu raštimovanost, Barat preciznost i oštrinu.
I sada - kao da su decenije prošle od raspada The Libertinesa, kome su u ravnopravnoj meri doprineli koliko članovi benda toliko i razulareni mediji do tačke kad sama muzika više nije bila preterano važna stvar. Pete Doherty je krenuo putem na kome se milionska armija bolesnih voajera kladi kad će da postane spomenik krajputaš, njegov novi bend Babyshambles je pretprošle jeseni izdao solidan album "Down In Albion", ove godine još jedan, ali šta to vredi kad muzika ni približno nije interesantna koliko more skandala koji se ređaju kao na traci, a kojim Pete glavni: a) heroj, b) pozer, c) dvorska budala (zaokružiti po nahođenju ili izabrati neku drugu vlastiti opciju).

Carl Barat, gitarista i kofrontmen grupe Dirty Pretty Things, mudrije je postupio. Očišćen, donekle umiven i počešljan, krenuo je od početka. Osim muzike koja je, ipak, prepoznatljiva. Prljavo Lepe Stvari možda kasne u trci ko-će-prvi-izdati-album-nakon-raspada-slavne grupe, i mada ostrvska štampa pokušava da iscenira novi dvoboj Lenon-Mccartney, pokušajmo da zaboravimo prošlost, poređenja, lične ne/simpatije i poslušajmo samu muziku.

The Libertines - What Became Of The Likely Lads (uncensored)