ROCKanje

Coldplay objavljuje novo EP izdanje

Vesti — Autor rockanje @ 20:28
Sastav Coldplay je objavio detalje novog EP izdanja na kome će se naći četiri pesme. Izdanje pod nazivom 'Lost!' u prodaji će se naći 10. novembra i nazvan je prema istoimenom singlu koji se nalazi na albumu "Viva La Vida Or Death And All his Friends"


Govoreći o novom singlu i pesmi 'Lost!' bubnjar benda, Will Champion navodi: - Ta pesma je sa nama dugo ali nikako da je završimo. Ja sam počeo da koristim jedan program za programiranje bubnjeva i zezao sam se sa njim i ovaj ritam sam počeo ponovo da snimam. Zatim je Chris to načuo i počeo da svira 'Lost!' preko tog ritma. Coldplay je već objavio da će potpuno novi materijal objaviti na novom EP izdanju za Božić a da novi album očekujemo krajem 2009. godine. Bend još uvek nije objavio koje 3 pesme će se naći na 'Lost!' EP izdanju.

Robert Plant: Neće biti turneje i novog albuma Led Zeppelin

Vesti — Autor rockanje @ 20:02

Nekadašnji frontmen sastava Led Zeppelin, Robert Plant, odbacio je sve novinske navode oko svetske turneje benda kao "frustrirajuće i smešne". Prošle nedelje britanski dnevni tabloid Sun je objavio da je Plant pristao na turneju kada je video da će Jimmy Page i John Paul Jones održati turneju bez njega

Međutim, on je u zvaničnoj izjavi naveo da nije pristao da održi turneju i da najmanje dve godine neće ići na turneju pošto 5. oktobra ove godine u Americi završi turneju sa Alison Krauss. - Uprkos izveštajima Robert Plant neće ići na turneju niti će snimiti novi album sa Led Zeppelin. Svi koji online kupuju karte za takve koncerte kupuju lažne karte. Ova priča je u isto vreme frustrirajuća i smešna kada se stalno ponavlja a kada svi muzičari koji se spominju žele da nastave dalje i da se posvete svojim solo projektima. Jimmy Page-u, John Paul Jones-u i Jason Bonham-u želim samo uspeh u budućim projektima, navodi se u izjavi koju je objavio predstavnik za štampu Robert Plant-a. Bend je prošlog decembra prvi put nastupio posle 19 godina i to u lodonskoj O2 areni. Preko 20 miliona obožavalaca benda se prijavilo za kupovinu ulaznica za ovaj koncert. Jason Bonham je u izjavu za jednu američku radio stanicu rekao da sa bendom radi na novom materijalu. Plant je trenutno koncentrisan na promociju albuma ‘Raising Sand’ koji je snimio sa Alison Krauss i koji im je doneo i Grammy nagradu i nominaciju za Mercury nagradu.


Makartni izdaje album elektronske muzike

Vesti — Autor rockanje @ 19:18
Pol Makartni će u novembru objaviti album elektronske muzike pod pseudonimom Fajermen

"Electric Arguments" će biti treći elektronski album bivšeg Bitlsa na kojem će biti numere mešavine muzičkih stilova, a prvi od prošlogodišnjeg albuma "Memory Almost Full" koji je Makartni izdao pod svojim imenom, piše na sajtu Bi-Bi-Si njuza.
Makartni je autor svih pesama za novi album a svaku je snimio za jedan dan.

Napokon: Novi album grupe Guns 'n' Roses

Vesti — Autor rockanje @ 18:17
Preko deset godina čekani povratnički album Guns 'n' Rosesa "Chinese Democracy" u prodaju će do kraja godine, otkrivaju izvori bliski Billboardu


Kako tvrde album će u SAD-u moći da se kupi isključivo u sklopu trgovačkog lanca Best Buy, a detalji ugovora, uključujući datum izlaska, još nisu precizirani.
Na albumu se radilo od sredine 90-ih godina prošlog stoleća, otkad su svi originalni članovi grupe, osim pevača Axla Rosea, napustili bend, a na njega su utrošeni milioni dolara.
Beskrajno odgađanje izlaska albuma već je postalo predmetom izrugivanja, a ovog je proleća proizvođač sokova Dr Pepper ponudio slanje besplatnih limenki "svima u Americi" ako album izađe tokom 2008. godine.
Većina novog materijala već je procurela na internet, kada je devet pesama objavio fan na svom siteu, što je sada predmet sudskog spora.
U međuvremenu će se njihova nova pesma "If The World" pojaviti na odjavnoj špici filma "Body of Lies" s Leonardom DiCaprijom i Russellom Croweom.

Preslušajte novi Oasis

Vesti — Autor rockanje @ 15:16
Britanski bend Oasis objaviće novi album 6. oktobra, a najavljen je singlom "The shock of the lightning"


Album se od srede može preslušati na sajtu MySpace!
"Dig out your soul" sedmo je izdanje Oasis, koji su poslednji CD "Don't believe the truth" izdali 2005. godine.