ROCKanje

AC/DC razbili britansku listu

Vesti — Autor rockanje @ 20:41

 

Sastav AC/DC debitovao je na prvom mestu zvanične britanske liste najprodavanijih albuma sa izdanjem "Black Ice'". Ovo je prvi put u proteklih 28 godina da su AC/DC dospeli do prvog mesta UK liste i veliki uspeh za bend s'obzirom da je album moguće nabaviti samo kao CD izdanje i da bend nije dozvolio prodaju preko internet muzičkih servisa kao što je iTunes

Poslednji put bend je dospeo do prvog mesta UK liste 1980. godine sa izdanjem 'Back In Black'. Kaiser Chiefs su sa albumom 'Off With Their Heads' debitovali na drugom mestu dok su prošlonedeljni šampioni liste, Keane, ove nedelje na šestom mestu sa albumom 'Perfect Symmetry'. Na prvom mestu liste singlova ove nedelje se nalaze Girls Aloud sa pesmom 'The Promise' dok je Pink posle tri nedelje, koliko je provela na prvom mestu sa singlom 'So What', ove nedelje na drugoj poziciji.

Uk Top 10 lista singlova:
1. Girls Aloud - The Promise
2. Pink - So What
3. The Guru Josh Project - Infinity 2008
4. Kings Of Leon - Sex On Fire
5. Razorlight - Wire To Wire
6. Saturdays - Up
7. Katy Perry - Hot 'N' Cold
8. Kanye West - Love Lockdown
9. Sash ft Stunt - Raindrops
10. Geraldine - The Winners Song

 


Led Zeppelin ipak traži Plantovog naslednika

Vesti — Autor rockanje @ 20:35

Basista benda Led Zeppelin Džon Pol Džons kaže da su u potrazi za Plantovim naslednikom, s kojim će sledeće godine na turneju. Šuška se da bi to mogao biti Stiven Tajler iz Aerosmitha!?

Plant je odbio mogućnost da se pridruži ostalim članovima Led Zeppelina na svetskoj turneji.
Mediji su već nagađali o brojnim mogućim naslednicima Roberta Planta, a među poslednjima se spominjao pevač Aerosmitha Steven Tajler, koji je navodno već vežbao s bendom.
Džon Pol Džons potvrdio je za "Rolling Stone" da s Džimijem Pejdžom i Džejsonom Bonamom, sinom pokojnog Džona originalnog bubnjara grupe zbog čije se smrti bend i razišao, traži novog pevača, ali ga još nisu pronašli.
- Čim ga pronađemo, obavestićemo vas, kaže Džons.
Džons je ostavio i trunku nade obožavaocima koji bend žele da vide u punom sastavu, dodajući da bi Plant kroz koju godinu mogao da se  predomisli.