ROCKanje

ZZ Top snimaju novi album sa The Black Keys

Vesti — Autor rockanje @ 13:07
Sastav The Black Keys će ovog vikenda ući u studio i snimiti novi materijal zajedno sa gitaristom sastava ZZ Top, Bili F. Gibonsom, a materijal će producirati legendarni Rik Rabin

Ovu informaciju je otkrio magazin "Billboard" koji navodi da će se materijal koji zajedno budu snimili The Black Keys i Gibons naći na novom albumu ZZ Top koji će producirati Rubin.
- Bili je došao na naš koncert u Ohaju i odsvirao nam je neke nove pesme. Ali će ovo biti prvi put da zajedno sarađujemo, navodi lider benda Black Keys, Dan Ojerbah. Gibons navodi da se raduje saradnji sa Black Keys za koje kaže da su "down and dirty, što je dobro za ZZ Top". Poslednji album, ‘Mescalero’, ZZ Top su objavili 2003. godine.

Cee-Lo (Gnarls Barkley): Želim da nasledim Jamesa Browna

Vesti — Autor rockanje @ 12:36
Gnarls Barkley objavljuju digitalni EP s četiri različite verzije pesme "Who's Gonna Save My Soul", live verzijom "Neighbors" i nealbumskom pesmom "Mystery Man"


Cee-Lo kaže da je "Who's…" napisana o Jamesu Brownu „iz perspektive obožavaoca“ i da je pokojni soul pevač „neko ko je zaista personifikovao sve što jesmo“. Cee-Lo prepričava kako su jednom Gnarls Barkley pozvani na Brownov koncert, no nije im uspelo da stignu te da ga je to duboko razočaralo. - Bilo je to kao da on želi da preda baklju meni. Bila je to moja pretpostavka i želja, prepričava Cee-Lo.