ROCKanje

Elvis Presley umire po drugi put

Tema — Autor rockanje @ 17:56
Muzej sugestivnog naziva "Elvis je živ" zatvoriće se jer nema dovoljno interesa za Kraljev tajni život


The Elvis Is Alive Museum, jedan od muzeja posvećenih životu i delu Kralja rock & rolla, nailazi na velike teškoće – ne zarađuje dovoljno da bi opstao, a niko ne želi da ga kupi. Štaviše, njegov vlasnik Andy Key već je dva puta probao da proda ovaj muzej smešten u Missouriju, i to oba puta preko interneta, tačnije pomoću aukcijskog sajta eBay.
Do proteklog vikenda, kada je završila aukcija, nije dobio ni jednu jedinu ponudu. Zapravo, dobio je jednu, ali ona nije bila ozbiljna, s obzirom na to da je iznos ravan početnoj ceni od 15.000 dolara ponudilo dete koje se u tom trenutku igralo na računaru.
Key je ovaj muzej i kupio na eBayu prošle godine za 8.000 dolara. Budući da je u vojsci, ne može sasvim da se posveti njegovom održavanju, pa on propada, te ga stoga želi prodati.
Zbirka Elvisove memorabilije uključuje fotografije, knjige, njegove dosijee iz FBI-a, DNK nalaze i razne predmete koji podržavaju teoriju zavere po kojoj Elvis nikada nije umro – odakle i dolazi ime muzeja.
Bill Beeny, baptistički sveštenik koji je muzej pokrenuo 1990. godine, kaže da ne namerava da otkupi natrag ono što je davno prodao.

The Killers objavili spisak pesama novog albuma

Vesti — Autor rockanje @ 17:51
Sastav The Killers objavio je spisak pesma novog studijskog albuma. Na izdanju 'Day and Age', koje će u prodaji biti od 24. novembra, naćiće se ukupno deset novih pesama


Album će najaviti singl 'Human', koji je svetsku premijeru imao 22. septembra. Na albumu će se naći i pesme 'Losing Touch', 'Spaceman', 'Joyride', 'A Dustland Fairytale', 'This Is Your Life', 'I Can't Stay', 'Neon Tiger', 'The World We Live In' i 'Goodnight, Travel Well'.
Kao što smo prethodno objavili sastav The Killers i Elton John su udružili snage kako bi snimili Božićni singl pod nazivom 'Joseph, Better You Than Me'. Singl će se u prodaji pojaviti u decembru, a neće se naći na novom albumu benda. Album je producirao Stuart Price. Poslednji album, ‘Sam’s Town’, bend je objavio 2006. godine.

Najavljen novi album Von Bondiesa

Vesti — Autor rockanje @ 17:48
The Von Bondies su potvrdili izlazak novog albuma "Love, Hate, And Then There's You" 3. februara, punih pet godina nakon prethodnika "Pawn Shoppe Heart" s naslovnim hitom "C'Mon, C'Mon" iz serije "Vatreni  momci"


Garage rokeri iz Detroita najavljuju album u novoj izdavačkoj kući Majordomo, a biće najavljen limitiranim izdanjem singla "Pale Bride" koji će objaviti 18. novembra kao najava pravog singla "Falling In Love".

Amy Winehouse snima u čast Quincy Jones-a

Vesti — Autor rockanje @ 17:42
Amy Winehouse i Mark Ronson zajedno snimaju pesmu koja će se pojaviti na tribute albumu koji se snima u čast legendarnog muzičkog producenta Quincy Jones-a. Na albumu bi trebalo da se pojave i Mariah Carey i Usher


Neimenovani izvor je ovu vest otkrio za britanski dnevni tabloid ‘Daily Mirror’: - Amy je upoznala Quincy-ja na koncertu u Hyde Park u junu mesecu koji je organizovan u čast Nelson Mandela-e. On je znao ko je ona i bila je oduševljena što ga je upoznala. Njen nastup ga je oduševio. Mark Ronson, koji je producent drugog albuma Amy Winehouse, poslednji put je radio sa popularnom pevačicom sa namerom da napišu pesmu za novi James Bond film. Saradnja je tada prekinuta, kako je Ronson naveo, zbog njenog ‘nekontrolisanog ponašanja’.

Oasis optužen za plagijat

Vesti — Autor rockanje @ 17:32

Fanovi Sir Cliffa Richarda tvrde da je Oasisov novi hit "The Turning" previše sličan Cliffovom klasiku iz 1976. "Devil Woman". Preslušajte obe pesme i prosudite sami ko je u pravu

Sporna pesma s Oasisovog novog albuma "Dig Out Your Soul", kako tvrde Cliffovi fanovi, previše je nalik njegovom hitu "Devil Woman".
Poslušajte Oasis!

Inače njihov sedmi po redu album trebao bi krenuti u prodaju 6.oktobra - dakle danas.
A sada Cliffa Richarda!