ROCKanje

Guns N' Roses objavili singl i popis pesama s albuma

Vesti — Autor rockanje @ 20:45
Američke radio stanice po prvi put su, uz dopuštenje pustili novi singl Guns N' Roses "Chinese Democracy", njihovu prvu novu pesmu u skoro deset godina

Istoimeni album dobio je i datum objavljivanja u Britaniji, 24. novembra, što će verovatno onda biti i dan kad će izaći i u ostatku Evrope (pesme su "Chinese Democracy", "Scraped", "Shackler's Revenge", "Street Of Dreams", "If The World", "Better", "This I Love", "There Was A Time", "Riad N' The Bedovins", "Sorry", "I.R.S.", "Catcher", "Madagascar" i "Prostitute"). Navodna cena albuma varira od 13 do 30 miliona dolara, a "kuvao se" u poslednjih 14 godina.

Toliko je naime već vremena prošlo od kada se raspala originalna, famozna grupa zajednički predvođena Slashom i Axl Roseom. Od tada ovaj drugi pokušava da stvori svoje novo remek delo, pod starom robnom markom, koje će ga nanovo vinuti u same vrhove popularnosti.
Nažalost, album je na internetu procureo pre dobrih osam meseci i od tada se multiplikovao po raznim blogovima i forumima te je neka gruba procena da je on već stigao do svih mnogobrojnih Guns fanova sa početka '90-tih, te da im ove nove pesme i nisu neka nepoznanica. Euforične reakcije su izostale. Bar do sada.

Eminem: Većina repa je sranje

Vesti — Autor rockanje @ 20:26
Dok se priprema za spektakularni povratak s novim albumom, na koji se čekalo četiri godine, Eminem je uveren da mu je pored loše konkurencije uspeh zagarantiran


Eminem aka Slim Shady tvrdi da njegov šesti album "Relapse", prvi nakon 2004. godine, neće imati neku konkurenciju jer na top-listama nedostaje dobrog hip-hopa.
- Ne mislim da je sav rap sranje. Samo većina. Rap uopšteno, kaže Eminem za BBC-jev radio.
A u toj manjini izdvaja T.I.-ja i Andrea 3000. - Mislim da je T.I.-jev novi album odličan. Poslednje dve nedelje ga slušam u kolima. Andre 3000 je takođe neverovatan.
Eminem, pravog imena Marshall Bruce Mathers III, jedan je od najprodavanijih repera svih vremena, dobitnik je Grammyja i Oskara za najbolju originalnu pesmu, a čitaoci časopisa "Vibe" proglasili su ga najvećim živim reperom.
Reper je ove sedmice predstavio i svoju autobiografiju "The Way I Am", s brdom još neobjavljenih fotografija.
Uprkos najavljenom izlasku "Relapse"-a do kraja godine, na kom je sarađivao s Dr. Dreom, Eminem u skoroj budućnosti nema nameru da ide na turneju.

Aerosmith se vraća dogodine

Vesti — Autor rockanje @ 20:15
Nakon što su dobili novi vetar u leđa uspehom svoje verzije igre "Guitar Hero", stari momci iz grupe Aerosmith odlučili su da se vrate pisanju, snimanju i izvođenju sasvim novih pesama


Bend je najavio da će 2009. godine ući u studio i nastaviti tamo gde su stali zbog povreda (gitarista Joe Perry i frontmen Steven Tyler morali su da operišu noge), a biće to album s novim materijalom.
Naime, Aerosmith nije objavio album s novim pesmama još od 2001. godine, kada su izbacili "Just Push Play". "Honkin On Bobo" iz 2004. imao je uglavnom obrade.
Ne zna se tačno kada će album biti objavljen, ali gitarista Brad Whitford kaže da novog materijala već ima dosta i da ga samo treba "ispeglati u studiju", dodavši da se nada da će album izići "što pre".

Besplatna tura kroz novi Snow Patrol

Vesti — Autor rockanje @ 19:43
Peti album ostrvske grupe Snow Patrol "A Hundred Million Suns", koji izlazi u ponedeljak, 27. oktobra, već se može zvanično preslušati na internetu, s komentarima frontmena Garyja Lightbodyja


Novim pesmama Snow Patrola može se besplatno pristupiti na zvaničnom sajtu grupe nakon kraćeg procesa registracije.
"A Hundred Million Suns" sadrži 11 pesama, među kojima je singl "Take Back the City"; prema rečima "kustosa" Lightbodyja, album se bavi različitim stranama ljubavi.
Producent albuma je Jacknife Lee.