ROCKanje

06 Okt, 2008

Elvis Presley umire po drugi put

Tema — Autor rockanje @ 17:56
Muzej sugestivnog naziva "Elvis je živ" zatvoriće se jer nema dovoljno interesa za Kraljev tajni život


The Elvis Is Alive Museum, jedan od muzeja posvećenih životu i delu Kralja rock & rolla, nailazi na velike teškoće – ne zarađuje dovoljno da bi opstao, a niko ne želi da ga kupi. Štaviše, njegov vlasnik Andy Key već je dva puta probao da proda ovaj muzej smešten u Missouriju, i to oba puta preko interneta, tačnije pomoću aukcijskog sajta eBay.
Do proteklog vikenda, kada je završila aukcija, nije dobio ni jednu jedinu ponudu. Zapravo, dobio je jednu, ali ona nije bila ozbiljna, s obzirom na to da je iznos ravan početnoj ceni od 15.000 dolara ponudilo dete koje se u tom trenutku igralo na računaru.
Key je ovaj muzej i kupio na eBayu prošle godine za 8.000 dolara. Budući da je u vojsci, ne može sasvim da se posveti njegovom održavanju, pa on propada, te ga stoga želi prodati.
Zbirka Elvisove memorabilije uključuje fotografije, knjige, njegove dosijee iz FBI-a, DNK nalaze i razne predmete koji podržavaju teoriju zavere po kojoj Elvis nikada nije umro – odakle i dolazi ime muzeja.
Bill Beeny, baptistički sveštenik koji je muzej pokrenuo 1990. godine, kaže da ne namerava da otkupi natrag ono što je davno prodao.

Komentari

 1. Prvo da te pozdravim i pohvalim ovaj blog, zaista je sjajan!

  Divan post, a čitajući ga, pade mi na pamet jedan idiom engleskog jezika, a glasi ovako:
  "Elvis has left the building."
  Korsti se u značenju "that's it- the show is over".

  Mislim da nema potrebe da bilo šta dodam.

  Keep rockin'!

  Autor prichalica — 07 Okt 2008, 05:36


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me