ROCKanje

04 Okt, 2008

Karlos Santana ode u popove

Tema — Autor rockanje @ 22:44
Jedan od najboljih gistarista svih vremena Karlos Santana najavio je da će za šest godina otići u penziju, ali ne bilo kakvu. Naime, Santana namerava da osnuje crkvu na Havajima i to kada napuni 67 godina


- Prekinuću da sviram kada napunim 67 godina i radiću ono što sam oduvek želeo - da budem sveštenik kao Litl Ričard, otkrio je Santana za magazin "Rolingstoun", dodajući da mu je vera mnogo pomogla da prevaziđe teška vremena u svom životu.
Santana je trenutno na turneji, čiji će završetak biti 12. oktobra u Kaliforniji. Uskoro bi trebalo da objavi dvostruki album, što će biti njegov 38. nosač zvuka u karijeri, na kojem će se naći i neke njegove malo poznate pesme.
Ipak, uprkos stalnim uspesima na polju muzike, Santana je odlučio da proba da pronađe još neki dar.
- Nije mi se smučilo ono što radim, ali držim da mi je Bog dao dar da komuniciram čak i bez gitare i da pomognem ljudima da se pokrenu kada se nađu u koliziji sa onim što je proklamovano u Bibliji, kaže muzičar.
Santana je govorio i o svom nedavnom razvodu od žene sa kojom je bio u braku 34 godine i kako je pomišljao čak i na samoubistvo. Vera mu je, kaže, pomogla da se reši tih misli i da prebrodi težak period u životu.
- Ono što sam naučio jeste da moraš da dopreš do tamne strane svoje duše kako bi pronašao svetlo, a to sam ja upravo učinio prošle godine, kaže "velečasni" Santana.
Santana je svestrana ličnost. Osim velikih uspeha u muzici, koji su mu doneli mnoštvo nagrada, bavi se i humanitarnim radom i pomaže hendikepiranim mladim ljudima. Takođe, ima i svoju liniju ženskih cipela, a takođe je i suvlasnik lanca restorana u Meksiku.
Santana je rođen 20. jula 1947. godine u Meksiku (puno ime Karlos Augusto Santana Alves). Prema nekim uglednim muzičkim časopisima, Santana je je u samom vrhu najboljih gitarista svih vremena.

(izvor: MONDO)

Komentari

  1. Santana-respect

    Autor tijanas — 04 Okt 2008, 22:51


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me