ROCKanje

27 Jul, 2008

Transfer godine - Stonsi u Juniverzalu

Tema — Autor rockanje @ 18:55

2008-07-27

18:57:57

Kao u fudbalu ili nekom drugom "jakom" sportu i u muzičkom svetu dogodio se spektakularan transfer. The Rolling Stones su posle više od tri decenije saradnje sa kućom EMI potpisali ugovor sa Juniverzalom (Universal)
 
    Stonsi su raskinuli saradnju sa EMI u martu i to posle 31 godine. Dugoročnim ugovorom dva muzička giganta - The Rolling Stones i Juniverzala, predviđeno je da producentska kuća preuzima brigu o svim budućim albumima jedne od najznačajnijih rok grupa svih vremena.
    Razlog za ovaj iznenadni potez je unosan ugovor koji im je ponudila izdavačka kuća Juniverzal, a koji im omogućava da kontrolišu sva muzička izdanja benda od 1970. godine, uključujući i "Black and blue", "Exile on Main Street", kao i "Sticky fingers".

    "Probni balon" saradnje Stonsa i Juniverzala bio je 2006. godine kada je grupa izdala CD za Juniverzal. Bila je to saradnja ostvarena samo za taj album.
Stonsi su saopštili da su izabrali novu kuću, jer u njoj "razmišljaju unapred, kreativni su i najvažnije je da su ljudi koji vole muziku". - Radujemo se što ćemo raditi sa Juniverzalom, navedeno je u saopštenju grupe.
    Iako su Stonsi zadali veliki udarac (jedan u nizu) kompaniji EMI, ona im je poželela sve najbolje u budućnosti. Pre Stonsa, saradnju sa EMI prekinuli su Pol Makartni i Radiohead.
Dolasku Stonsa u Juniverzal prethodio je i veliki internacionalni uspeh novog albuma Coldplay "Viva La Vida".
    - Nema sumnje da su Stonsi jedan od najznačajnijih bendova u istoriji muzike, izjavio je izvršni direktor Juniverzala Dag Moris.
    Pričalo se da će legende rok muzike potpisati ugovor sa Live Nation, sledeći primer repera Jay-Z i Madone, ali su se ipak odlučili za Juniverzal.
    The Rolling Stones su putujuća kompanija sama po sebi, koja zarađuje maltene kao Koka-kola. Prema podacima "Forbsa", između juna 2006. i juna 2007. godine bend je zaradio neverovatnih 88 miliona dolara.
    Ipak, da ne bude sve kao u bajci govori i vest da i među već vremešnim Stonsima ima problema. Gitarista Ron Vud (61) potraćio je stručnu pomoć u borbi protiv alkoholizma i nalazi se u jednom rehabilitacionom centru u Britaniji.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me